2012.01.19. 13:50 – mista

A Prodigy minden idők legjobb dance-előadója

Megújult a Lángoló!

Olvasd cikkeinket az új oldalunkon, ahol az eddigieknél jóval több tartalom vár!

Na, aki azt hitte, hogy a tiestós hírnél nem lesz izgalmasabb elektronikus zenei anyag ma, az tévedett, megszavaztatta ugyanis minden idők legjobb dance-produkcióit olvasóival a Mixmag, most pedig közzétették a 20 legjobb nevet, amin még maguk a neves dance magazin szerkesztői is meglepődtek. A meghatározó lap olvasói szerint ugyanis minden idők legjobb dance-előadója, tehát a legjobb fellépéseket produkáló formáció a Prodigy. A második helyre a Daft Punk, a harmadikra a Chemical Brothers jutott. Az első tízben csupa magának elismerést még a kilencvenes években szerző, nagynevű formáció található, egyetlen kakukktojás a sokkal frissebb, mostanában nagyon felkapott Deadmau5 az ötödik helyen. A lapozás után a Prodigy reakciója és teljes lista olvasható.

A tizedik és huszadik hely között sem találunk túl sok meglepetést, itt is nagyrészt klasszikus, emblematikus nevek szerepelnek, akiket hagyományosan az elektronikus tánczenei formációk élmezőnyébe szokás sorolni. Viszonylag újabbak itt is kevesen vannak, mindössze a Justice, a Pendulum és az Above & Beyond azok, akik a kétezres években váltak ismertté.

Akad néhány egyszemélyes formáció is a listában, ilyen a már említett Deadmau5, valamint Norman Cook, vagyis Fatboy Slim, és Plastikman, azaz Richie Hawtin is. Utóbbi tavaly októberben lépett fel hazánkban először élő produkcióval, az ennek kapcsán vele készített interjúnk itt olvasható, a tavaly év lején készült Faithless-interjúnk pedig ide kattintva érhető el. Tavaly előtti Deadmau5-kritikánk pedig itt található.

A szavazásról Nick DeCosemo, a Mixmag szerkesztője elmondta, az olvasók lelkesedése felülmúlta a legmerészebb elképzeléseiket is, a Prodigy első helyezése pedig egyfajta köszönetnyilvánítás azokért a csodálatos pillanatokért, amiket pályafutásuk során okoztak a közönségnek. Ebből is látszik, hogy mennyire értékelik az emberek, hogy húsz éve folyamatosan képesek ugyanolyan érdekes, energikus és izgalmas produkciókat nyújtani, mint amikor először léptek a színpadra – mondta a szerkesztő.

Az emberek szeretnek olyan produkciókat látni, amik tűzbe hozzák a közönséget. Mi ehhez mindig hűek maradtunk, és szerintem ezt értékelik az emberek – reagált első helyezésükre Maxim Reality a Prodigyből.

Az együttes egyébként idén többek között fellép a Download Festivalon, ahol a hírek szerint már új számokat is fognak játszani a készülő, ám egyelőre cím nélkül hatodik nagylemezükről, valamint idén nyáron többek között fellépnek a Donington Parkban is a Metallica és a Black Sabbath mellett.

A Mixmag olvasói szerint minden idők legjobb dance előadói a következők:

1. The Prodigy
2. Daft Punk
3. The Chemical Brothers
4. Faithless
5. Deadmau5
6. Plastikman
7. Underworld
8. Fatboy Slim
9. Orbital
10. Moby
11. Leftfield
12. Kraftwerk
13. Pendulum
14. Depeche Mode
15. Justice
16. Basement Jaxx
17. Groove Armada
18. The Shamen
19. Above & Beyond
20. The KLF

Jól látható tehát, hogy valóban friss, aktuális nevek szinte egyáltalán nincsenek a húsz helyezett között, ám az ilyesmit kár is lenne elvárni egy népszerűségi listától, mint ahogyan az olyan megmosolyogtató dolgokba is felesleges komolyabban belekötni, minthogy vajon hogyan kerülhetett Deadmau5 vagy a Faithless egy Orbital vagy pláne egy Kraftwerk elé.


hír dance elektronikus daft punk techno chemical brothers prodigy deadmau5



Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása