2012.01.25. 08:00 – Lángoló Gitárok

Környezetvédelmi dokumentumfilmhez adta zenéit a Radiohead

Megújult a Lángoló!

Olvasd cikkeinket az új oldalunkon, ahol az eddigieknél jóval több tartalom vár!

Egy Radiohead-rajongók számára kötelező dokumentumfilm jelenik meg hamarosan. A zenekar egészen sok, 14 számmal működik közre egy az éghajlatváltozásnak a Maldív-szigetekre gyakorolt hatását bemutató filmben, és bár nem új számokról van szó, érdekes lehet, hogyan működik Thom Yorke-ék zenéje egy ilyen produkcióban. A nemrég a torontói filmfesztiválon a legjobb dokumentumfilm díját megnyerő, The Island President című alkotásban, ami ezen a héten mutatkozik be a Sundance fesztiválon, olyan számok hallhatók a Radiohead eddigi életművéből, mint az Everything In Its Right Place, az Idioteque, a House Of Cards, a Reckoner, vagy a How To Disappear Completely. A továbbiakban Thom Yorke üzenete olvasható a filmmel kapcsolatban.

A Radiohead főnöke a zenekar hivatalos oldalára posztolt üzenetében a következőket írta a produkcióról:

"A film a Maldív-szigetekről szól, és vezetőjük, Nasheed elnök azon erőfeszítéseiről, hogy hangot adjon apró nemzetük az éghajlatváltozással folytatott küzdelmének. Hacsak nem történik valami, ami megállítja a tengerszint emelkedését, mindenüket el fogják veszíteni, az egész ország víz alá kerül. Azért adtuk a zenéinket a filmhez, hogy segítsenek elmesélni ezt a történetet."

A filmről ide kattintva lehet többet megtudni.

A Radiohead egyébként éppen nagyszabású világkörüli turnéjára készül a tavaly kiadott The King Of Limbs című lemezük anyagával. Az albumról itt írtunk kritikát.


film pop rock hír radiohead thom yorke elektronikus



Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása