2012.02.01. 11:30 – Hirdetés

Red Bull Pilvaker – A szavak forradalma

Megújult a Lángoló!

Olvasd cikkeinket az új oldalunkon, ahol az eddigieknél jóval több tartalom vár!

Egy nem hétköznapi verseny keretében tiszteleg a hazai rap és slam poetry világa a márciusi ifjak előtt a VAM Design Centerben idén március 14-én este. A Red Bull Pilvaker nevű eseményen a két kategória legjobb tíz-tíz nevezője lesz jelen, hogy saját stílusukban adják elő az 1848-as forradalom és szabadságharchoz kapcsolódó költeményeket és újraértelmezzék azokat. Az este során olyan előadókkal találkozhatunk majd, mint Kautzky Armand, Ganxsta Zolee, Dipa a DSP-ből, Saiid az Akkezdet Phiaiból, Eckü a Hősökből, Diaz, valamint Wolfie a Punnany Massifból. Az műsorvezető Sub Bass Monster lesz.

A klasszikus és kortárs zenei elemeket ötvöző tavalyi Red Bull Liszt Remix rendezvény után, a Red Bull Pilvaker idén a magyar kultúra és történelem egy újabb területét szeretné közelebb hozni a fiatalokhoz. 1848-as szabadságharc tematikájú versenyen rap és slam poetry kategóriában indulhatnak a jelentkezők, amire öt nagy forradalmi költő, tíz verséből készülhetnek fel. A rap kategória versenyzői ezeket a költeményeket, zenei alap elkészítésével és a szöveg kortárs változatával kell, hogy modernizálják, míg a slam poetry kategóriában a versenyzőknek minden versszak utolsó sorát meg kell hagyniuk az eredeti költeményből.

A slammereknek és a rappereknek is maximum 3 perc áll rendelkezésükre, hogy előadják műveiket. A rap kategória versenyzői jelentkezés útján párban vagy szólóban, míg a slam poetry esetében meghívásos rendszerben szólóban mérik majd össze tudásukat a versenyzők. A laza kötésű versek legfőbb szabálya, hogy a jelentkező három perc alatt érveljen, meggyőzzön, nevettessen, szórakoztasson, elgondolkodtasson, és persze sikert arasson.

A rap kategóriában a pályaműveket február 27-ig lehet feltölteni a Red Bull Facebook-oldalára, az ott elhelyezett applikáció segítségével. A feltöltött művek közül a kilenc legjobb alkotást a zsűri, míg a tizedik versenyzőt a közönség szavazata juttathatja be a végső fordulóba. A tizedik versenyzőre március 1. és március 9-e között lehet szavazni szintén az esemény erre kijelölt Facebook felületén.

A zsűri több szempont alapján értékeli majd a döntőbe jutott előadókat az este folyamán. Míg a rap kategóriában kimondottan a zenei alapot, a szöveget és az előadásmódot figyelik, addig a slam poetry kategóriában sokkal inkább ezek összhatása számít, a laza, kötetlen stílusból eredően. A zsűri tagjai között Dipa a DSP-ből, Saiid az Akkezdet Phiaiból, Eckü a Hősökből, Wolfie a Punnany Massifból, Diazt, valamint az MR2 szerkesztő-műsorvezetője Horváth Gergely szerepel majd.

A tervezett program:

21:00 Kapunyitás
22:00 Megnyitó
22:10 Slam Poetry Verseny kezdete
22:50 Meglepetés program
23:05 Dj Scratch Show
23:10 Rap Verseny kezdete
23:50 Meglepetés program
23:55 Eredményhirdetés
00:00 Finálé


hiphop hír dsp program hősök ganxsta zolee diaz red bull sub bass monster akkezdet phiai slam poetry punnany massif



Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása