2012.02.07. 13:00 – Kovács M. Norbert

M.I.A. állhatja a számlát a Super Bowl-balhé miatt

Megújult a Lángoló!

Olvasd cikkeinket az új oldalunkon, ahol az eddigieknél jóval több tartalom vár!

Előre borítékolható volt, hogy a felháborodni imádó amerikai közvélemény nem fogja pillanatok alatt elfelejteni M.I.A. vasárnap este bemutatott középső ujját, olyannyira nem, hogy másfél nap elteltével sem csitul, inkább fokozódik az ezt övező botrány. Most éppen ott tart az ügy, hogy elképzelhető, hogy megbüntetik a Super Bowlt közvetítő tévécsatornát a nyilván milliók lelkében kitörölhetetlen sérüléseket okozó negyed másodperc miatt (amit a közvetítést nézők java valószínűleg észre sem vett), ezt viszont szépen áthárítják majd a rapper-énekesnőre, amit pedig úgy néz ki, simán megtehetnek. Bennfentes infókra hivatkozva ugyanis a TMZ.com arról ír, hogy M.I.A. (és feltételezhetően a többi fellépő) még show előtt aláírt egy nyilatkozatot, miszerint ha miatta büntetik meg a tévétársaságot, úgy vállalja ennek esetleges anyagi következményeit.

Az egész sztoriban a legviccesebb egyébként az, hogy Madonna még a múlt héten Jay Leno műsorában azon viccelődött, hogy nem lesznek mellbimbók a show-ban, ezzel utalva Janet Jackson és Justin Timberlake 2004-es Super Bowl-botrányára, amikor Timberlake a produkció végén egész egyszerűen letépte Jackson jobb melléről a ruhát, az egész világ előtt felfedve az énekesnő meztelen mellét és annak finoman szólva sem hétköznapi piercingjét. Madonna tehát hiába ígérte meg előre, hogy nem lesz balhé, a M.I.A. mutogatása miatti felháborodás lassan megközelíti az annak idején mémként is szép karriert befutó Jackson-Timberlake-ügyet.

M.I.A. középső ujja egy másik nézőpontból fotózva így fest:

Mindezek után nem is meglepő, hogy Madonna több lap információja szerint is rettentően kiakadt az eset után, állítólag ugyanis fogalma sem volt róla, hogy M.I.A. ilyesmire készül, a próbákon ennek semmi jele nem volt. Ami pedig a legjobban idegesíti a popdívát az egészben, hogy mint azt többször is elmondta, élete egyik legkeményebb munkája volt a Super Bowl-show elkészítése, amivel a célja egy végletekig profi, szuperlátványos, világszínvonalú produkció létrehozása volt, amire így utólag büszke is, csak hát éppen most senki sem a show-ról, hanem M.I.A. mutogatásáról beszél.

A Super Bowlt és koncertet közvetítő NBC tévétársaság tegnap ugyan már hivatalosan is bocsánatot kért az eset miatt, és sajnálatukat fejezték ki, amiért nem tudták időben kitakarni M.I.A. középső ujját, ennek ellenére nagy az esély rá, hogy a csatorna büntetést fog kapni emiatt.

Nyolc évvel ezelőtt, 2004-ben, Janet Jackson és Timberlake botránya után az akkori közvetítést sugárzó CBS-t 550 ezer dollárra, jelenlegi árfolyamon számolva megközelítőleg 123 millió forintra büntették, bár ezt végül fellebbezés után a csatornának mégsem kellett kifizetnie.

Ha most tehát végül ilyesmire kerül sor, nagyon úgy tűnik, hogy ez lesz M.I.A. életének legdrágább kézmozdulata.

A hátborzongatóan felháborító eset egyébként így festett az élő adásban (8:00-nál látható):


pop bulvár hír show super bowl madonna mia hipop



Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása