2012.03.04. 12:30 – Kovács M. Norbert

Levágott fülek reggelire – klipmegosztás (18+)

Megújult a Lángoló!

Olvasd cikkeinket az új oldalunkon, ahol az eddigieknél jóval több tartalom vár!

Eheti videoklip-válogatásunkban újra bepillantást nyerünk a Gorillaz magával ragadó univerzumába, Santigolddal misztikus-egzotikus perceket élhetünk át, a Supernem frontemberével pedig már megint váratlan dolgok történnek a szemünk láttára. Emellett itt van a napokban új albumokkal jelentkező Napalm Death és a Corrosion of Conformity egy-egy klipje is, amik közül az egyikkel nincs különösebb gond, a másikkal viszont annál inkább.

Gorillaz feat. Andre 3000 and James Murphy – DoYaThing (18+)

Úgy kb. másfél hete itt írtunk a február egyik legizgalmasabb és legfontosabb megjelenéséről, a Gorillaz legújabb számáról, amit az Outkastből ismert André 3000 valamint James Murphy, a tavaly feloszlott LCD Soundsystem frontemberének a közreműködésével készítettek. Most a héten aztán megjelent a DoYaThing klipje is, szokás szerint a Gorillaz vizuális megjelenéséért felelős Jamie Hewlett rendezésében, és ha van videoklip, amit hiba lenne megpróbálni elmesélni, vagy akár csak néhány jellemzőjét kiragadni, akkor az ez. A Gorillaz mindig is híres volt a remek videóiról, ez a mostani pedig talán még a korábbiakon is túltesz. Meglepő, szórakoztató, humoros, és rettentő részletgazdag klip, amivel a Gorillaz-univerzum egy újabb szelete ismerhető meg, a végén pedig nagyon nehéz nem arra gondolni, hogy most már tényleg itt lenne az ideje annak a régóta pletykált, eddig azonban Hewlett és a zenekar részéről mindig megcáfolt Gorillaz-mozifilmnek. Az idei év egyik legjobb videoklipje eddig.

Santigold – Disparate Youth

A feltűnése óta szimpatikus, belevaló brooklyni csajnak az előző, itt is bemutatott klipje láttán már azt is elhittük, hogy ő az a nő, aki tényleg bármikor simán lenyomná Lady Gagát. Aztán jött a közelgő albumának első hivatalos kislemeze, most pedig itt a hozzá készült klip is, amiben a teljesen más arcát mutató Santigold egy csapat gyerekkel furcsa, természetfeletti kalandba keveredik egy karibi szigeten. Az előző, sodró lendületű, Cody Critcheloe által készített félig animációs klip után most egy jelentősen lassabb tempójú, viszont a dalhoz passzoló, misztikus klipet készített Sam Fleischner rendező, akinek talán az egyetlen hibája, hogy négy percen keresztül nem nagyon tudja ezzel végig lekötni a nézőt.

Supernem – Irány a moziba be!

Már a harmadik klipet készíti el a Supernem a tavaly itt a Lángolón debütált, és azóta elég szép sikert aratott Tudományos Fantasztikus Pop című albumáról, ráadásul az itt a 'megosztásban is dicsért, ötletes, váratlan csattanójával pedig kifejezetten emlékezetes Hova megy, ki? klipje után ezt a videót is Miki357 rendezte, úgyhogy kíváncsian vártam ezúttal mit sikerült alkotni. Nos, jó képi megoldások ezúttal is vannak a pécsi Uránia moziban forgatott klipben, amiben ismét Papp Szabolcs frontember van a középpontban, olyan erős és ötlete viszont mégsem lett, mint az előző. Viszont ez minden rossz, ami elmondható róla, egyébként ismét egy jól sikerült klip készült, elkezdheti a közönség az eddiginél jóval szélesebb körben megjegyezni Miki357 nevét.

Napalm Death – Analysis Paralysis (18+)

Nemrég bemutattuk az egész Napalm Death nagylemezt, aztán nem sokkal később a héten a Véleményünket is elmondtuk róla, úgyhogy a klipválogatásból sem maradhat ki az együttes napokban megjelent videója. A lemezzel ellentétben ezt viszont nehéz túl sok jó szóval illetni: az még csak hagyján, hogy akár egy másodpercnyi valóban ötletes, nem klisészerű megoldást is nehéz benne találni, de hogy miért ad ki egy ekkora nevű zenekar ennyire ordítóan olcsó, gagyi klipet a kezei közül, arra nehezen tudnék magyarázatot találni. A rendezőt nem tüntették fel, amivel minden bizonnyal ő maga járt a legjobban. (Ja, és erre az egészre az sem magyarázat, hogy nem ez az első pocsék klip a zenekar történetében.)

Corrosion of Conformity – The Moneychangers

Nyolcadik albumát adta ki az amerikai Corrosion of Conformity a héten, február 28-án, amit ezúttal saját magukról neveztek el. A tizenegyszámos lemez The Moneychangers című számához Charles Cardello rendezett klipet, amiben főleg az együttest látjuk egy pincében zenélni, ahol körülöttük egy öltönyös férfivel történnek furcsa dolgok, de a klipben még rohamrendőrök is szerepelnek. Nem egy nagy eresztés, még a C.O.C. rajongói közül is kétlem, hogy sokaknak ez lesz majd a kedvenc videója, viszont arra például tökéletes, hogy megmutassa, mi a gond az előző Napalm-klippel. Ez sem éppen egy dollármilliókból készült alkotás, mégis ordító a színvonalbeli különbség.


klip klipmegosztás



Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása