2012.03.09. 16:45 – Lángoló Gitárok

Metallic Taste Of Blood - Ízelítő Pándi Balázs legújabb projektjéből

Megújult a Lángoló!

Olvasd cikkeinket az új oldalunkon, ahol az eddigieknél jóval több tartalom vár!

Júniusban jelenik meg a Metallic Taste Of Blood első nagylemeze. A projektben olyan zenészek játszanak zajos jazzt, mint a kísérleti zenéiről és a RareNoiseRecords nevű kiadójáról ismert olasz Eraldo Bernocchi, a Porcupine Tree-basszusgitáros Colin Edwin és a John Zorn vagy Merzbow mellett is zenélő multiinstrumentalista Jamie Saft. Utóbbit a projektben szintén résztvevő Pándi Balázs dobos ajánlotta be a Bernocchi és Edwin alapította formációba. Pándi így mesél a Metallic Taste Of Blood megalakulásáról: "Eraldo Bernocchival 2010 végén kezdünk el koncertezni, ami az Obake-lemezhez vezetett. Egy holland fellépés előtt említette, hogy Colin Edwinnel fogott zenélésbe, nincs dobosuk, és ha van kedvem, bedob engem is a felmerülő nevek közé. Hamar írt is, hogy rám esett a választás. A negyedik tag pedig nem sokkal később Jamie Saft lett a javaslatomra, aki régi jó barátom és az egyik legsokoldalúbb zenész, akit ismerek."

Saft, aki a billentyűjátéka mellett a keverésnél is erősen jelen volt az ötleteivel, fellépett John Zorn Electric Masada formációjával a győri Mediawave-en is, de többek között dolgozott a legutolsó Bad Brains lemezen, a saját dolgai pedig dubtól a jazzen át a black metalig mennek, így Pándi szerint ő volt legmegfelelőbb ember a Metallic Taste Of Bloodba. 

"Már rég elkészült a teljes lemezanyag, és a keveréssel kapcsolatos munkák voltak csak hátra amikor még mindig nem volt nevünk. Kobo Abe The Ruined Map című novellájában akadt meg a szemem egy mondaton ami úgy végződött, hogy "... like the metallic taste of blood ." Két hétig ültem rajta, majd bedobtam a közösbe, és egyből rábólintott mindenki." - mondta Pándi a névről.

A lemezről három dalt már meg is lehet hallgatni itt a Lángoló Gitárokon, illetve a borítót is megmutatjuk nagyban a lejátszók alatt.


jazz metál hír metallic taste of blood



Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása