2012.03.13. 13:45 – Kovács M. Norbert

Na, melyik zenész kereste a legtöbbet 2011-ben?

Megújult a Lángoló!

Olvasd cikkeinket az új oldalunkon, ahol az eddigieknél jóval több tartalom vár!

Ha csak úgy hirtelen feltennénk az kérdést a nap kellős közepén a gyanútlan olvasóinknak, hogy na, vajon melyik előadó kereste a legtöbbet 2011-ben, valószínűleg a többség a közelében sem járna a helyes válasznak. Aki pedig azt hiszi, hogy biztosra megy, és rávágja, hogy Adele, az is jócskán téved. Még szerencse, hogy a Billboard idén sem mulasztotta el összeállítani a legtöbbet kereső zenészek listáját, így most ennek köszönhetően könnyedén elárulhatjuk, hogy a tavalyi évben, többek között Lady Gagát és a U2-t is megelőzve a 22 éves Taylor Swiftnek sikerült a legtöbb pénzt kihúzni a közönség zsebéből. A hangos káromkodás és/vagy röhögés után már csak kattintani kell, hogy eláruljuk a részleteket.

Szóval a legtöbbet Swift kisasszony kasszírozta, akinek elég jó periódusa van mostanában, nemrég két Grammyvel is megdobták, úgyhogy most biztosan nagyon örül, és ezt talán hamarosan egy érzelmes, szívhez szóló dalban is elmondja a világnak. A csaj egyébként a Billboard számításai szerint nagyjából 35,7 millió dollárt kereshetett tavaly, ennek tetemes részét (több mint 30 milliót) a Speak Now című világkörüli turné hozta neki a konyhára. Sokan költöttek tehát jó sokat arra, hogy élőben hallhassák ezt az ártatlan leányzót.

A lista második helyén a U2 található, ők 32,1 milliót kerestek, persze dollárban, és nekik is főleg a turnézás, az éveken át zajló 360° Tour hozta a nagy zsetont. A dobogó harmadik fokára pedig Kenny Chesney állhat, akiről nyilván most segítségképpen el kell mondanunk, hogy egy amerikai countryénekes, és aki tökéletes bizonyítéka annak, hogy 29,8 millió dollár összeszedéséhez az is bőven elég a popbizniszben, ha az USÁ-ban mindenki tudja ki vagy, a bolygó többi része pedig már nem is igazán számít.

A lista első tíz helyezettje között ott van még többek között Lady Gaga, Bon Jovi és Celine Dion, meg persze a tavalyi év legnagyobb zenei sztárjának számító Adele is, aki viszont hiába uralta és uralja a mai napig a listákat Európában és az Egyesült Államokban egyaránt, erre a listára ez, úgy tűnik, kevés. A brit énekesnő összesített bevételei csak a tizedik helyre voltak elegendők.

A tízes lista részletesen így fest:

1. Taylor Swift: 35,7 millió dollár
2. U2: 32,1 millió dollár
3. Kenny Chesney: 29,8 millió dollár
4. Lady Gaga: 25,3 millió dollár
5. Lil Wayne: 23,2 millió dollár
6. Sade: 16,4 millió dollár
7. Bon Jovi: 15,8 millió dollár
8. Celine Dion: 14,3 millió dollár
9. Jason Aldean: 13,4 millió dollár
10. Adele: 13,1 millió dollár

A Billboard egyébként nem állt meg tíznél, negyvenig sorolják a zenészeket, a második tízben ott van többek között Elton John (13. 12 millió), Katy Perry (14. 11,9 millió), Britney Spears (16. 10,1 millió), és a magyar lemezvásárlók nagy kedvence, Michael Bublé is (20. 9 millió).

Húsz felett pedig olyanokat találunk, mint Rihanna (22. 7,6 millió), Enrique Iglesias (23. 7,4 millió), Paul McCartney (25. 6,7 millió), Rod Stewart (29. 6,4 millió), Usher (30. 6,3 millió), a Foo Fighters (31. 6 millió), a Backstreet Boys (33. 5,7 millió), Justin Bieber (35. 5,52 millió), New Kids On The Block (36. 5,51 millió), Mötley Crüe (38. 5,37 millió), Kanye West (39. 5,36 millió), és a lista legvégén a Linkin Park (40. 5,1 millió).

Benne van a negyvenben a Beatles is, a 24. helyen 6,7 millió dollárral, ők biztosan nem koncertezéssel szedték össze a pénzt.

Egyébként forintba átszámolva még a legrosszabbul teljesítő zenekarok és zenészek is több mint egy milliárd felett kerestek 2011-ben. Sajnáljuk őket és a haldokló zeneipart együtt.


lista zeneipar hír u2 lady gaga bon jovi celine dion adele taylor swift kenny chesney



Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása