2012.03.20. 11:00 – Kovács M. Norbert

Éljenek a műfogsorok! – Rocksztárok akkor és most

Megújult a Lángoló!

Olvasd cikkeinket az új oldalunkon, ahol az eddigieknél jóval több tartalom vár!

Megvan a fejünkben a kép, hogy milyen volt a fiatal Axl Rose? Hát Elton John a hetvenes években? Vagy éppen Bowie? Na és Mick Jagger? Ma már nem kell ahhoz öregedő rockernek lenni, hogy tudjuk, milyenek voltak az említett (és más) zenészek fiatalon, mégis, amikor egymás mellett látjuk egykori, és mai fényképeiket, az azért ettől függetlenül nagyon szórakoztató és érdekes tud lenni. Tudják ezt a BuzzFeednél is, úgyhogy a minap közöltek is egy rakás fényképpárt, amiken világhírű rock- és popzenészek láthatók az említett módon, tehát akkor és most. A képekből az olyan triviális megállapítások mellett, mint például, hogy bizony ők is öregszenek, többek között az is megtudható, kinek áll kifejezetten jól az eltelt 30-40, vagy akár 50 év, és ki az, aki egykori önmagára szinte alig, viszont egy béna zombifilm főgonoszára már annál inkább emlékeztet a showbizniszben eltöltött évtizedeknek köszönhetően. A kattintás után pár kiemelt kép, legalul pedig egy szép nagy galéria található a cikkben említett összes zenésszel és még többekkel.

A fent látható McCartney-képeken nagyjából egy teljesen átlagos öregedést láthatunk, és bár ezt ráfoghatjuk az összes többire is, azért akad, ahol szembetűnő az iparban eltöltött évek kemény amortizáló hatása. A Rolling Stones tagjai (a lenti galériában láthatók) például egytől-egyig tökéletes bizonyítékai annak, hogy a fiatalkori durvulások később sem lesznek letagadhatók, mint ahogy Ozzy is nagyjából egy rezignált Joda mesterre emlékeztet, sem pedig bódultan mosolygó fiatalkori önmagára.

Aztán akad olyan is, aki már régen is annyira készen volt, hogy mintha nem is öregedett volna: Iggy Popnál konkrétan kisebb kihívást jelent eldönteni, melyik a fiatalkori és az öregkori képe, és némi túlzással Johnny Rottennel is ez a helyzet.

Persze McCartneyn kívül is vannak, akik példásan öregszenek: a hazáját mindig nagyon szerető, az Igazi Tökös Amerikai Férfi díszpéldányának számító Bruce Springsteen mostanában többször is bizonyította, hogy nagyon jól tartja magát, az itt látható kép sem árulkodik másról, de Eric Clapton vagy David Coverdale sem panaszkodhat.

A nőkről általában elmondható, hogy egész jól sikerült konzerválniuk magukat, Sinéad O'Connor például ahhoz képest is keveset változott, hogy mostanában nagyon látványosan vágta magát gajra, Cherie Currie is jól néz ki, Debbie Harryt pedig még mindig maga a nagybetűs Nő, de hát tőle ez a minimum, amit elvártunk.

Az itt látható galériában az előbbieken kívül még több tucat fényképpár található, jó szórakozást hozzájuk!

enhanced-buzz-7956-1332118627-83


pop lista rock zeneipar



Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása