2012.03.23. 08:30 – Hirdetés

Az Iron Maiden volt énekesének szólózenekara a Club 202-ben Nyerj jegyet a koncertre!

Megújult a Lángoló!

Olvasd cikkeinket az új oldalunkon, ahol az eddigieknél jóval több tartalom vár!

Blaze Bayley, a brit metál-színtér veterán énekese lép fel március 25-én, vasárnap a Club 202-ben. Bayley 1984-ben tűnt fel a Wolfsbane zenekar énekes-frontembereként. Miután 4 stúdióalbumot és egy élő lemezt is megjelentettek, 1994-ben csatlakozott az Iron Maidenhez. Itt az egy évvel korábban kilépett Bruce Dickinsont kellett helyettesítenie, aminél embert próbálóbb feladatot aligha kaphat egy metálénekes. Bár az Iron Maiden-beli működése megosztotta a rajongótábort, sokan a mai napig jó szívvel emlékeznek vissza a vele készült The X Factor és a Virtual XI lemezekre is. A Lángoló Gitárok egyik szerencsés olvasója a Concerto Music felajánlásában két jegyet nyerhet a bulira. Ehhez nem kell mást tenni, mint játszani, ennek részeként pedig legelőször is lájkolni a Lángoló Gitárok, valamint a Concerto Facebook-oldalait, majd pedig a jatek@langologitarok.hu címre egy Lángoló-BlazeBayley-Játék tárgyú levélben elküldeni nekünk Blaze legutóbbi nagylemezének címét. A játék során ezúttal is fontos, hogy a megfejtések az imént megadott tárgyú levélben érkezzenek, aki nem így küldi a megfejtést, biztosan nem fog nyerni. A válaszokat szombat délelőtt 10 óráig várjuk, a nyertest emailben értesítjük. A lapozás után további információkat lehet olvasni az énekesről, ami a játékhoz is segítséget nyújthat.

A Bayley-vel elsőként kiadott Iron Maiden-lemez, a The X Factor jelentős különbségeket mutatott a korábbi lemezekhez képest, nem is aratott osztatlan sikert – ám ez persze nem csak az új énekhangnak volt betudható, hanem például Steve Harris akkori személyes problémáira is visszavezethető sötét hangulatnak. A következő, Virtual XI lemezt sokan máig a kedvencüknek tekintik; a Best of The Beast válogatásról pedig a Virus lett az egyik legnagyobb sikerszám a Bayley-korszakból, ezt a számot máig nagy kedvvel játssza Blaze Bayley.

Bruce Dickinson 1999-es visszatérésével Blaze-nek mennie kellett, de nem akarta rajongóit cserbenhagyni, hiszen őt is a metál élteti, így meg sem fordult a fejében, hogy letegye a mikrofont – szólókarrierbe kezdett.

Pályája elején Blaze néven jelentette meg a lemezeit: Silicon Messiah, Tenth Dimension, Blood and Belief. A tagcseréknek köszönhetően manapság már teljesen a saját neve alatt dolgozik és habár a zenészek cserélődnek körülötte, arra mindig nagy figyelmet fordít, hogy az őt kísérő muzsikusok maximálisan tudják hozni az ízes szólókkal tarkított metál-himnuszokat. Noha a nagysikerű visszatérő turnéjának köszönhetően manapság a Wolfsbane is újra aktív, Blaze Bayley számára mindig is a szólókarrierje marad a szíve csücske.

Friss lemezét (The King of Metal) az őt támogató rajongóknak ajánlja: "A címadó tétel a rajongóknak szól, mert ők a metál igazi királyai. A rajongók nélkül nem létezne heavy metal, sokan nem tartják tiszteletben a rajongókat. Egyfajta tisztelgés a cím feléjük, nem győzöm megköszönni nekik ezt a csodálatos karriert és, hogy hozzásegítettek, hogy profi énekes lehessek." A március 25-ei budapesti koncertre a Club 202-ben kerül sor, ahol a hazai szupergroup EGO Project lesz Blaze Bayley segítségére. A belépőjegyeket megvásárolhatjuk a Ticketportal országos bolthálózatában - köztük az ismert rockboltokban - továbbá a www.ticketportal.hu oldalon.

A Concerto Music bemutatja
2012. március 25., vasárnap 19.00 óra
Budapest, Club 202
Blaze Bayley-, EGO Project-koncertek
Belépő: elővételben 3500 forint, a koncert napján 4500 forint
http://www.concerto.hu


ajánló játék rock metál koncert hír program blaze bayley



süti beállítások módosítása