2012.03.23. 10:00 – Lángoló Gitárok

Idén ismét lesz Talentométer tehetségkutató

Megújult a Lángoló!

Olvasd cikkeinket az új oldalunkon, ahol az eddigieknél jóval több tartalom vár!

A 2011-es tehetségkutató sikere után 2012-ben ismét lesz Talentométer. Az A38 Hajó és a Szerencsejáték Zrt. közös könnyűzenei tehetségkutatójára ezúttal már hat műfajban, 2012. március 1.-jétől várják a nevezéseket a talentometer.hu honlapon. A március 31.-én záruló nevezéssel egy időben elkezdődött a közönségszavazás is, ami április 22-éig tart. Újdonságként kibővítették a versenyt, és az elődöntőkkel egy időben, május-június folyamán nem csupán könnyűzenei, de borászati Talentométerre is sor kerül, amin Magyarország legtehetségesebb és legjobb fiatal, 35 év alatti borászait keresik.

Az alábbiakban a szervezők közleménye olvasható:

"Hiszünk a tehetségben, hiszünk a szerencsében! - ez volt az A38 Hajó és a Szerencsejáték Zrt. közös könnyűzenei tehetségkutatója, a Talentométer tavalyi jelmondata. A 2011-es verseny bebizonyította, hogy a szlogen meglehetősen találó volt: az elképesztő, minden várakozásunkat felülmúló érdeklődés, a közel 650 nevező zenekar és előadó, a hónapokon át zajló, monstre válogatók, koncertek, zsűrizések, elő- és középdöntők mind-mind azt mutatták meg, hogy elemi igény van egy ilyesfajta tehetségkutatóra. Szükség volt tehetségre is, és szerencsére is. Az óriási mennyiségű nagyon színvonalas produkcióból rendkívül nehéz volt kiválasztani a döntőbe jutókat, és közülük is nehéz volt kiemelni bárkit is. Többek között ezért is döntöttünk a folytatás mellett: az első Talentométer bebizonyította, hogy a magyar könnyűzene utánpótlása elképesztően gazdag, sokszínű, változatos és nem utolsósorban – tehetséges. Nekünk szinte nincs is más dolgunk, mint az, hogy nyilvánossághoz juttassuk ezeket a produkciókat.

A tavalyi díjazottak, többek között a „fődíjas” Bambi Beatz, a világzene kategória győztese, a Góbé, illetve a Zeropozitive, az EtaP, az As We Fly Away, a Szkítia és még sok más zenekar (az időközben sajnálatos módon feloszlott For Notes kivételével) szép karriert futottak be, okosan használták ki a díjjal járó lehetőségeket, a fesztiválturnét, a fellépéseket, a klipforgatást vagy a stúdióidőt.

A tavalyi Talentométer minden szempontból hatalmas siker volt. Minden esély megvan rá, hogy az idei, 2012-es tehetségkutató legalább ekkora siker lesz. Okulva az elmúlt évi verseny tapasztalataiból, némi változtatással indítjuk útjára a sorozatot. Az öt műfajt kissé átalakítottuk, a korábbi rock/metál kategóriát kettébontottuk pop/rock és különálló metál kategóriára, illetve összevontuk az elő- és középdöntőket. Így egy rugalmasabb, gördülékenyebb és változatosabb tehetségkutató sorozatra kerül sor, amelynek első fázisa, a nevezési időszak a napokban kezdődött.

A megadott határidőig, március 31.-éig hat műfajban (pop/rock, metál, live act/elektronikus, világzene/népzene, hiphop/reggae/dancehall, dzsessz) várjuk a jelentkezéseket és nevezéseket.

A nevezéshez a jelentkező zenekaroktól, előadóktól biográfiát (tagok, elérhetőségek, rövid történet), fotót valamint három darab saját szerzeményt tartalmazó hangfelvételt várunk, amiket a nevezéssel együtt március elsejétől lehet feltölteni az e célra szolgáló online felületen, a talentometer.hu-n.

A március 31.-én záruló nevezések után a zsűrik által műfajonként kiválasztott, illetve a közönség álatal szavazással a döntőbe juttatott 10-10 (tehát összesen 60) zenekar és előadó szakmai zsűri és értő közönség előtt, élőben bizonyíthat a júniusig tartó koncertsorozat folyamán, az A38 Hajón. A koncertsorozatot a június 17.-én tartandó döntő és gála koronázza meg, amelyen kiosztjuk a díjakat, és bemutatkoznak a döntőbe jutott zenekarok.

A műfajonként 3 tagú zsűrik tagjait az A38 Hajó és a Szerencsejáték Zrt. delegálja, elnökeik pedig az adott műfaj jelentős, elismert képviselői:

dzsessz: Harcsa Veronika, énekesnő
elektronikus/live act: Barabás Lőrinc, zenész (Barabás Lőrinc Eklektric)
pop-rock: Kovács Krisztián, zenész (Fish!)
metál: Vörös András, zenész (Superbutt)
hiphop/reggae: László M. Miksa, zenész (Ladánybene)
világzene/népzene: Pál István Szalonna, zenész (Magyar Állami Népi Együttes)

A döntőbe jutókra értékes szakmai díjak és nyeremények, tévéfelvétel, klipforgatás, stúdióidő, koncertturné és egyéb lehetőségek várnak.

A díjaknál elsősorban azt vettük figyelembe, hogy mire lehet szüksége egy pályakezdő zenekarnak karrierje elindításához. A díjak egyenként több százezer forint értékűek.

A győztes koncertjét professzionális audiovizuális technikával rögzíti az A38 Hajó, ebből 50 perces műsort készít, amit a televízió bemutat. A műsor első 10-15 perce egyfajta "út a döntőig", amiben összefoglaljuk az előadó útját a győzelemig. A műsor fennmaradó 35-40 perce maga a koncert.

További díjak:
- stúdióidő az A38 Hajó professzionális hangstúdiójában, akár nagy térigényű felvételek készítésére is;
- koncert-videoklip felvétele, utómunkája az A38 Hajó professzionális technikájával;
- nyári fesztiválfellépések, műfajonként illeszkedő fesztiválokra;
- fellépési lehetőség egy neves külföldi előadó előtt az A38 Hajón;
- professzionális demo-lemez elkészítése (esetleg teljes grafikai tervezéssel), illetve a fellépő kiajánlása az A38 kapcsolatrendszerébe tartozó nemzetközi ügynökségeknek;
- és sok más szakmai díj."

További információk a talentometer.hu, illetve a38.hu honlapokon. A borászversenyről a későbbiekben ígérnek további információkat.


jazz reggae pop rock metál hiphop hír a38 elektronikus tehetségkutató világzene



Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása