2012.03.29. 08:00 – Lángoló Gitárok

A Csík Zenekar nyitja idén az EFOTT-ot

Megújult a Lángoló!

Olvasd cikkeinket az új oldalunkon, ahol az eddigieknél jóval több tartalom vár!

A múlt héten jelentette be az EFOTT, hogy népszerű hazai zenekarok mellett idén megduplázott nagyszínpad és John Dahlbäck is lesz a fesztiválon, további izgalmakat pedig a későbbiekre ígértek. Ennek jegyében jelentették be tegnap, hogy a Velencén megrendezésre kerülő rendezvényt az idei évben a 24 éves Csík Zenekar több mint két órás, vendégekkel színesített nagykoncertje nyitja meg. Az együttes Csík János szerint jó hangulatot akar teremteni, ugyanakkor értékeket is szeretne közvetíteni a koncerttel a fesztiválon.

"Egy fesztivál nyitónapja ünnep a szervezőknek és a közönségnek is. Így amellett, hogy óriási megtiszteltetés nekünk ez a felkérés, hatalmas felelősség is. Minden évben másfajta kihívást jelentett számunkra az EFOTT, ezúttal kettős a feladatunk: nyitó zenekarként jó hangulatot szeretnénk teremteni, egy vidám mulatságot jó muzsikákkal, és célunk, hogy mindeközben értékeket is közvetítsünk" – mondta Csík János.

Hogy miért éppen a Csík Zenekar nyitja meg július 3-án a 2012-es EFOTT-ot, arról a fesztiváligazgató nyilatkozott:

"A legrégebben működő hazai fesztiválra egy kultikus együttest szerettünk volna elhívni. A Csík Zenekar eddigi munkássága indokolja, hogy az EFOTT nyitónapján lépjenek fel vendégművészeikkel együtt" – mondta Maszlavér Gábor, aki egyelőre nem szeretne többet elárulni a velencei nyitány meglepetéseiről.

A Csík Zenekar tavaly év végén adta ki Lélekképek című legutóbbi nagylemezét, amiről itt írtunk bővebben, valamint az új album kapcsán ugyanakkor egy interjút is közöltünk az együttessel, ez ide kattintva olvasható.

(Fotó: Gálos Viktor)


folk pop rock fesztivál hír efott népzene csík zenekar efott 2012



Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása