2012.04.04. 11:30 – Lángoló Gitárok

A Faith No More a Volton

Megújult a Lángoló!

Olvasd cikkeinket az új oldalunkon, ahol az eddigieknél jóval több tartalom vár!

Napra pontosan tizenkilenc évvel ezelőtt 1993. április 4-én indult a Volt Fesztivál története, aminek örömére a mai napon a szervezők újabb neveket jelentettek be az idei rendezvényre. Az elektronikus zenei vonalról jön Caspa, Toddla T és a Camo & Krooked, igazi sztárfellépőként sorát pedig érkezik a Faith No More, akiknek néhány évvel ezelőtti, Szigeten adott koncertjükről itt írtunk, és a mai napig örömmel gondolunk vissza rá. Az alábbiakban a Volt szervezőinek közleménye olvasható.

"Pontosan 19 évvel ezelőtt, 1993. április 4-én indult útjára Sopronban a VOLT Fesztivál. A két főszervező – Fülöp Zoltán és Lobenwein Norbert – akkoriban a megszokottnál nagyobb házibulit hirdettek húsvét vasárnapjára, nem gondolták, hogy 2012-ben a huszadik VOLTra már százezres tömeget várnak majd a Hűség városába.

Mint ahogy azt sem gondolták, hogy Mike Patton szuperszonikus bandája, a nagy visszatérőként ünnepelt Faith No More egyszer majd a soproni Lővérekben csap a húrok közé. Bár a zenekar tíz évet kihagyott, legnagyobb slágereit (Easy, Epic, Midlife Crisis, A Small Victory) a mai napig naponta játsszák hazai és nemzetközi rádióadók, az európai turnén pedig ezúttal is csak a legnevesebb fesztiválok vendégei lesznek. Idehaza 2012-ben egész biztos az egyik legjelentősebb rockzenei szenzációnak számít az ő vendégszereplésük.

Július 28-a egyébként kétségkívül a VOLT történetének legsűrűbb programjának ígérkezik, ezen a napon lép fel ugyanis a Faith No More mellett a Chase & Status, a Simple Plan, a Hadouken!, Katy B és Mac Miller is.

Jön még a VOLTra Caspa, a londoni DJ- és producerzseni, a brit főváros underground zenei színterének egyik legismertebb arca, akit MC Dynamite és Emalkay is elkísér a Hűség Városába. Caspa az elmúlt években megjárta a világ legnagyobb könnyűzenei fesztiváljait, köztük a Glastonburyt, a Sonart, a Global Gatheringet, a Lollapaloozát és a Bestivalt is. Emellett rendszeresen lép fel a legendás londoni Fabric klubban, és több saját kiadót irányít, melyek közül a legismertebb a dubstep- és grime-arcokra fókuszáló Storming Productions és a Dub Police.

Ugyancsak az idei VOLT élőben bemutatkozó vendége lesz a Camo & Krooked. Sopron közvetlen szomszédságában született meg az utóbbi idők egyik legizgalmasabb és legmodernebb drum'n'bass-formációja két sikert sikerre halmozó bécsi elektronikus zenésznek köszönhetően. Lendületes, szélsebes és mindenkit féktelen bulizásra késztető produkciójuk nemcsak egyértelműen a huszonegyedik század követelményeinek felel meg, azaz felvonultatja a drumstep és a dubstep műfajokhoz köthető stílusjegyek arzenálját, hanem a műfaj nívós hagyományainak sem fordít hátat.

Sokan, régóta várják Magyarországra Toddla T-t, a sokoldalú elektronikus zenészt, DJ-t, producert, rádiós műsorvezetőt és mixtape-gyárost a közép-angliai Sheffieldből, akinek stílusához a legközelebb a grime és a 2step áll, de nem idegen tőle a hiphop, a garage és a dancehall sem. Számainak, akárcsak fellépéseinek fényét ritka tehetségű vokalisták produkciója emeli, eddig két albuma jelent meg. Közülük a 2011 augusztusában megjelent Watch Me Dance-t ismerheti jól a magyar közönség, hiszen az albumról a Shola Amával és J2K-val közös számukat, a Take It Back című slágert folyamatosan játsszák a hazai rádiók."

A fesztiválon egyébként a nemzetközi nevek mellett száznál is több hazai előadó és zenekar is fellép. Közülük a korábban nyilvánosságra hozott Ákos után elsőként most két közönségkedvencet, a Quimbyt és a Tankcsapdát jelentették be a szervezők.

A szervezők ígérete szerint a következő napokban több színpad részletes programja már olvasható lesz a volt.hu oldalon.


pop rock fesztivál hír elektronikus tankcsapda quimby volt faith no more caspa camo & krooked toddla t volt 2012



Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása