2012.04.11. 20:05 – [MTI]

Jogtalan névhasználat miatt perelik a brit One Directiont

Megújult a Lángoló!

Olvasd cikkeinket az új oldalunkon, ahol az eddigieknél jóval több tartalom vár!

Beperelték a brit One Direction nevű fiúegyüttest, mert a világszerte hódító csapat ugyanazt a nevet használja, mint egy kis kaliforniai pop-rock együttes. Az észak-kaliforniai zenekar jogi képviselői olyan bírósági határozatban reménykednek, amely megtiltja a brit formációval szerződésben álló Syco Entertainment cégnek és amerikai anyavállalatának, a Sony Musicnak, hogy továbbra is a One Direction nevet használják promóciós anyagaikban. A kaliforniai központi kerületi bírósághoz benyújtott kereset alapján - amely a fiúcsapat tagjai mellett a két céget is megnevezi - igény tartanak a brit együttes profitjának bizonyos hányadára, illetve több mint egymillió dolláros kárpótlásra is. Az érintett vállalatok egyelőre nem kommentálták az ügyet.

A szigetországi One Direction tagjai a brit X Faktor című televíziós tehetségkutató műsor 2010-es szériájának forgatásán találtak egymásra, miután a produkció zsűritagja, Simon Cowell azt tanácsolta nekik, hogy szóló helyett inkább közösen folytassák tovább a megmérettetést. Az együttes végül a harmadik helyen végzett a versenyen, és azóta egyre népszerűbbek. 2011-ben szerződtek le a Cowell és a Sony által közös vállalkozásként létrehozott Syco Entertainment nevű céghez.

A csapat nemrég toplistás történelmet írt: ők lettek a szigetország első együttese, amelynek lemeze - az Up All Night című debütáló korongjuk - az amerikai Billboard 200-as albumeladási lista első helyén rajtolt. A kaliforniai rivális ennél jóval szerényebb eredményekkel büszkélkedhet. A szintén öttagú csapat 2009 vége óta használja a One Direction nevet, és ez idáig két albumuk jelent meg. A hivatalos internetes oldaluk szerint a fiúk még az iskolában kezdtek zenélni, és összeállásuk óta főként a helyi vásárokon és bárokban lépnek fel.


pop hír one direction



Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása