2012.04.11. 17:15 – Lángoló Gitárok

Újra együtt a magyar nyelvű Sex-E-PIL

Megújult a Lángoló!

Olvasd cikkeinket az új oldalunkon, ahol az eddigieknél jóval több tartalom vár!

Közel huszonöt év szünet után újra együtt lép színpadra Hegyi Zoltán, Kocsis Tamás, László Viktor és Vangel Tibor, azaz a magyar nyelven éneklő Sex-E-PIL. A zenekar június 7-én Budapesten, az A38 hajón ad visszatérő koncertet.

A Sex-E-PIL a nyolcvanas évek egyik legnépszerűbb hazai underground zenekara volt. A zenekar első, 1986-ig tartó időszakában sűrűn cserélődtek a vendégzenészek (több mint harmincan fordultak meg az együttesben), eközben a Sex-E-PIL a hazai underground klubélet egyik kedvencévé vált. Egy éves, kísérletezésekkel teli szünet után a zenekar 1987-től már a most ismét színpadra lévő négyes felállásban folytatta. Fél lábbal kiléptek az undergroundból, nagy sikerrel koncerteztek Budapesten és már egyre többet vidéken is, lemezszerződést kötöttek az egyik első hazai független lemezkiadóval, a Ringgel, és 1988-ban megjelentették a legendás Egyesült Álmok című nagylemezt. Az együttes ebben a felállásban 1989-ben fejezte be, onnantól egy másik, angol nyelvű Sexepil-fejezet következett.

A négy zenész elmúlt években több alkalommal is kapott felkérést arra, hogy összehozzák a régi Sex-E-PIL zenekart, ám épp most alakult úgy, hogy a zenekar tagjai Hegyi ötvenedik születésnapján, baráti körben, újra együtt lépjenek színpadra. Az egydalos fellépést további közös gondolkodás, majd döntés követte: 2012. június 7-én, csütörtökön az A38-on újra Sex-E-PIL-koncert lesz, olyan számokkal, mint a What Do You Say, az Igazi zöld, igazi kék vagy a Gyerünk.

Bővebb információkért ide és ide érdemes kattintani.


rock hír sex e pil



Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása