2012.04.11. 17:15 – Lángoló Gitárok

Újra együtt a magyar nyelvű Sex-E-PIL

Közel huszonöt év szünet után újra együtt lép színpadra Hegyi Zoltán, Kocsis Tamás, László Viktor és Vangel Tibor, azaz a magyar nyelven éneklő Sex-E-PIL. A zenekar június 7-én Budapesten, az A38 hajón ad visszatérő koncertet.

A Sex-E-PIL a nyolcvanas évek egyik legnépszerűbb hazai underground zenekara volt. A zenekar első, 1986-ig tartó időszakában sűrűn cserélődtek a vendégzenészek (több mint harmincan fordultak meg az együttesben), eközben a Sex-E-PIL a hazai underground klubélet egyik kedvencévé vált. Egy éves, kísérletezésekkel teli szünet után a zenekar 1987-től már a most ismét színpadra lévő négyes felállásban folytatta. Fél lábbal kiléptek az undergroundból, nagy sikerrel koncerteztek Budapesten és már egyre többet vidéken is, lemezszerződést kötöttek az egyik első hazai független lemezkiadóval, a Ringgel, és 1988-ban megjelentették a legendás Egyesült Álmok című nagylemezt. Az együttes ebben a felállásban 1989-ben fejezte be, onnantól egy másik, angol nyelvű Sexepil-fejezet következett.

A négy zenész elmúlt években több alkalommal is kapott felkérést arra, hogy összehozzák a régi Sex-E-PIL zenekart, ám épp most alakult úgy, hogy a zenekar tagjai Hegyi ötvenedik születésnapján, baráti körben, újra együtt lépjenek színpadra. Az egydalos fellépést további közös gondolkodás, majd döntés követte: 2012. június 7-én, csütörtökön az A38-on újra Sex-E-PIL-koncert lesz, olyan számokkal, mint a What Do You Say, az Igazi zöld, igazi kék vagy a Gyerünk.

Bővebb információkért ide és ide érdemes kattintani.


rock hír sex e pilKommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben.