2012.04.23. 13:45 – Lángoló Gitárok

A Killers zárja az idei Szigetet

Megújult a Lángoló!

Olvasd cikkeinket az új oldalunkon, ahol az eddigieknél jóval több tartalom vár!

Újabb neveket jelentett be ma a Sziget az idei fesztiválra, többek között az amerikai sztárzenekart, a Killerst, akik a fesztivál utolsó estéjén utolsó fellépőként zárják az idei bulit. Rajtuk kívül számos elektronikus zenei név érkezik, mint például Tiga, a Crookers, DJ Fresh, High Contrast, az Azari & III, a Modeselektor és mások, érkezik továbbá az Amon Amarth, az Anti Flag, a Saint Etienne valamint a Lamb, és akkor még nem is soroltunk fel mindenkit, akit most bejelentettek, de a lapozás után megtesszük.

Az idén elméletileg új albumot is megjelentető Killers mellett újdonságként szolgál az idei Sziget programjában, hogy az nagyobbra és a fesztivál központi helyére épített A38 sátorban éjszakánként neves elektronikus zenei DJ-k és formációk lépnek fel, a fentiekben felsoroltakon kívül többek között például ott lesz az izraeli, dubstepben utazó Borgore, a párizsi drum'n'bass- és electro house-alakulat, a Dirtyphonics. A 2006-ban alakult groningeni hiphopformáció a Dope D.O.D is fellép, High Contrast pedig hozza magával MC Dynamite-ot. De nem csak szigorúan vett elektronika lesz az A38 helyszínén, koncertet ad például a tizenkét zenésszel érkező, bájos nevű Kakkmaddafakka is.

Aztán visszaigazolta meghívását még az idei fesztiválra a Black Seeds, a Wild Beasts, a partiarénában pedig fellép Flux Pavilion is, aki idén bekerült a BBC által összeállított, az év legígéretesebb zenészeit és zenekarait felsoroló listájára.

A nagyszínpad délutáni sávjában pedig ott lesz például a Gocoo nevű taiko-kollektíva, akik negyven, hagyományos, gyertyánszilből készült japán dobból álló szettjük segítségével szórakoztatják közönségüket.

A 2012-es Sziget egyébként pontosan 100 nap múlva veszi kezdetét.


pop rock fesztivál sziget hír elektronikus modeselektor tiga saint etienne killers lamb anti flag amon amarth high contrast sziget 2012



Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása