2012.05.14. 12:30 – Lángoló Gitárok

Freddie Mercury újra a színpadon

Megújult a Lángoló!

Olvasd cikkeinket az új oldalunkon, ahol az eddigieknél jóval több tartalom vár!

freddie-at-wembley(1).jpgTupac Shakur pár héttel ezelőtti fellépése után, majd a Jackson-testvérek terveinek ismeretében nem mondhatni, hogy rettentő váratlanul jött a bejelentés: a We Will Rock You című musical bemutatásának tízéves évfordulója alkalmából a közönség újra a színpadon láthatja a Queen két évtizede elhunyt legendás frontemberét, Freddie Mercuryt, persze hasonló módon, mint ahogy a rapper is fellépet a Coachella fesztiválon. Mindezt Brian May, a zenekar gitárosa jelentette be, aki elmondta azt is, ők valójában nem hologramot használnak majd, hanem egy másfajta megoldást, amivel viszont nagyon hasonló hatást lehet előidézni. A musicalt természetesen többször is műsorra tűzik, az első ilyen előadás május 14-én, vagyis ma este lesz látható a londoni Dominion Theatre színpadán.

Mint arról korábban beszámoltunk, az április közepén megrendezett kaliforniai Coachella fesztivál egyik legnagyobb durranása volt Snoop Dogg és Dr. Dre fellépése, aminek részeként meglepetésként a kilencvenes években elhunyt legendás rapsztár, Tupac Shakur is megjelent a színpadon hologram formájában, és előadott néhány számot Snoop Dogg társaságában. A halott rapper holografikus "feltámadása" persze hír lett az egész világon, és napokon keresztül téma volt az interneten, az ezzel kapcsolatos viccelődésből is mutattunk egy példát, majd nem sokkal később megjelentek az első hírek arról, hogy kik milyen formában követnék Tupac példáját. Michael Jackson hologram változatával a testvérei koncerteznének, de volt szó Elvis Presley és Justin Bieber közös produkciójáról is.

Mindezek ismeretében a Queen bejelentése már tényleg nem túl meglepő, ugyanakkor abból a szempontból mindenképpen érdekes, hogy az áprilisi Tupac-fellépés óta másik világsztárral létrejött hologramos (vagy hasonló) produkció még nem volt, valamint az azért érdekes, hogy a zenekar másik tagja, Roger Taylor nemrég még úgy nyilatkozott, ő nem szeretne hologramként viszont látni régi barátját. Úgy tűnik, mostanra meggondolta magát.


rock hír freddie mercury queen hologram



Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása