2012.05.20. 21:34 – Dudich Ákos

Gitártörés, jótékonyság, gengszter attitűd - Fun Lovin' Criminals a Hard Rock Café Budapest megnyitóján

Megújult a Lángoló!

Olvasd cikkeinket az új oldalunkon, ahol az eddigieknél jóval több tartalom vár!

IMG 9243

Bár gyakorlatilag már 2011. december 14-e óta működik a Budapest Hard Rock Cafe, az ünnepélyes megnyitóra május 18-ig kellett várni. A Hard Rock International megnyitóinak kötelességük nagyot szólni, így volt ez a Vörösmarty tér és a Váci utca sarkán is: gitártörés, jótékonysági akció, Fun Lovin' Criminals-koncert.

Dübörgő zene, tűzzsonglőr és koktélmágusok várták azon szerencséseket, akik részt vehettek a négyszintes, közel 1100 négyzetméteres komplexum felavatásán. A welcome drinkeket szorgosan fogyasztó öltönyös-kosztümös vendégsereg soraiban olyan ismert arcok tűntek fel, mint Nagy Feró, Dopeman, Czutor Zoli, Charlie, vagy a komplett Subscribe és Fish! zenekarok. Az esemény gördülékeny lebonyolításáért az öltönyben kicsit furcsán festő Blind Gergő volt a felelős. A pezsgő-zsongó bár előtti alibizést fél kilenckor szakította félbe a Harley Davidsonok robaja, majd felvonultak az utcán felállított színpadra az est főszereplői, a Hard Rock Café vezetői, Ákos (aki egy dedikált szintetizátort ajánlott fel az étterem-klubnak jótékonysági célból), Rogán Antal és a Fun Lovin' Criminals tagjai, akik így együtt mindenképpen szürreális látványt nyújtottak. Nekünk legalábbis beleégett a retinánkba az a kép, ahogy munkavédelmi sisakot húznak és az AC/DC Thunderstruckjának ritmusaira elvégzik a legnagyobb rock'n'roll klisét, a Hard Rock Cafék megnyitóinak rituáléját, a gitártörést.

IMG 9067

Ezzel hivatalosan is betöltődött egy űr a budapesti éjszakában, mindenki elmorzsolt egy könnycseppet a szeme sarkában és újabb rohamra indult az ingyenpiák felé. Ez egy aránylag könnyen abszolválható küldetés volt, tekintve, hogy lépten-nyomon pálinkákkal teli tálcákat cipelő hostessekkel találta szembe magát az ember. A koncertekig esélyünk nyílt körbenézni a budapesti Hard Rock Café falai között. A kiállított relikviák között van Janis Joplin pénztárcája, Slash mellénye Izzy Stradlin gitárja társaságában, Michael Jackson kalapja, Prince, Dimebag, Eddie Van Halen és Lenny Krawitz gitárja, Mick Jagger öltönye, illetve Tina Turner csillogó-fekete, üvegsarkú cipője is.

A Hard Rock International már 1971-es indulásakor elkötelezte magát a jótékony kezdeményezések és humanitárius tevékenységek mellett, így a magyar Hard Rockerek is gyűjtésbe kezdtek, név szerint a Dévai Szent Ferenc Alapítvány számára, így került képbe Rogán Antal, V. kerületi polgármester, aki hivatalos minőségében is propagálta a gyűjtést, és Ákos, akinek a szintetizátorára lehetett licitálni. Mindezt annak rendje és módja szerint fel is konferálták, majd következett a Hard Rock Rising tehetségkutató nyertese, az Ivan & The Parazol rövid fellépése. Bár ide senki se ő miattuk jött el, hatalmas megtiszteltetés lehetett színpadra lépni a Grand Openingen, ráadásul a Fun Lovin' Criminals előzenekaraként. Ennek megfelelően kellő alázattal és profizmussal melegítették be a megvadulás legcsekélyebb jelét se mutató tömeget.

IMG 9263

A Hard Rock Café Budapest legjobb tulajdonságai között amúgy biztosan nem fog szerepelni az, hogy kiváló koncertteremmel rendelkezne. A szűkös pincében körülbelül százötven ember fér el, ebből úgy száz láthatja a színpadot. Ennek ellenére nem volt tömegnyomor, ami alátámasztotta azt a halvány gyanúnkat, hogy a többség csak reprezentálni jött el erre az estére. Sőt, valószínűleg nem állunk messze az igazságtól, ha kijelentjük, hogy a megjelentek fele még csak nem is hallott a Fun Lovin' Criminalsről. Ez szemmel láthatólag nem érdekelte a zenekart, egy laza kis koncertet adtak, Huey közvetlenül kommunikált a közönséggel, és maguk is egyértelműen élvezték ezt az elit klub-bulit. A tizennégy szám között természetesen szerepeltek a legnagyobb slágereik, lásd Scooby Snacks, Loco, Love Unlimited, King of New York stb. A funky-bluest egy kis hiphoppal és jóllakott gengszter attitűddel vegyítő zenekar remekül hozta az igazi nagyvárosi faszagyerek hangulatot, vagyis pontosan azt, amit az ember át akar élni egy Hard Rock Café megnyitón. Kár, hogy ezt a mesteri koncertet nem láthatták többen.

 

Fotó/videó: Sándor Péter


funk pop rock koncertbeszámoló Fun Lovin Criminals



Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása