2012.09.09. 10:13 – Sajó Dávid

Vasárnapi mise - klipmegosztás

Megújult a Lángoló!

Olvasd cikkeinket az új oldalunkon, ahol az eddigieknél jóval több tartalom vár!

LGklipszemle2_1.jpgRitkán fordul elő, hogy a magyar videók és a külföldi klipek között ennyire kicsit legyen a minőségbeli különbség a klipmegosztásban. Jó persze, Danny Brown vagy a Jack Beats animációs videójához azért bőven van hova fejlődni a teslavoxnak, de kezdésnek ez sem rossz. A Cribs most megelégedett egy slideshow-val, Skrillex meglehetősen semmilyen videóval rukkolt most ki. A legjobb hangulatú videó címét a Rival Sons vasárnapi miséje vinné el, de egész közel került hozzájuk a Blahalouisiana akusztikus felvétele is. Végezetül maradt még másik három magyar videó is, a Stamusic. amerikai felvételei, az Intim Torna Illegál szponzorált videója és az Ann My Guard boszorkányégetése.

The Cribs - Anna

A Cribs pár hónapja jelentette meg legutóbbi nagylemezét, amiről itt a legújabb videó az Annához. Pontosabban egy slideshow, amely a zenekar által készített fotókból készült és pont olyan tempóra van megvágva, hogy egyiket se lehessen rendesen megnézni.

Jack Beats - War feat. Diplo and Example

Szinte nem telik el hét mostanság anélkül, hogy ne tűnne fel Diplo neve újra és újra valami projektben. Most éppen vendégzenészkedik Jack Beatsnél, aki annak idején a pár hónapos fidget house láz miatt tűnt fel. Ha már jött Diplo, akkor hozta magával Example-t is, akinek egyébként még idén jelenik meg új nagylemeze.

Skrillex & Damian Marley - Make It Bun

Amikor már az MR2 is hülyére játssza Skrillex és Bob Marley sokadik gyermekének közös valamilyét, akkor az ember hajlamos arra, hogy elgondolkozzon: Jim Morrison és Bob Marley után melyik legenda emlékét szórják wap-wap csillámporral legközelebb? Mindenesetre az új Skrillex-videóban egy öreg fazon látunk, aki végignézi, ahogy a rendőrök megérkeznek a szomszéd házba rendet tenni, miközben egy fiatal srác a hátsó kertben végez táncolásnak nehezen nevezhető testmozgást.

House Shoes feat. Danny Brown - Sweet

Danny Brownnal mostanság elég nehéz melléfogni, legalábbis így gondolhatta a House Shoes is, amikor felkérte őt egy vendégszereplésre. A Sweet animációs videójában mindenféle alakzatokból rajzolódik ki Brown fogatlan, félrenyírt hajú arcképe, miközben azon tanakodunk, hogy vajon egy ilyen klipnél milyen kábítószeres utalást illik elsütni?

Rival Sons - Keep On Swinging

A Los Angeles-i blues rock csapat idén új albummal jelentkezik, amihez itt egy új klip is. Az együttes egy vasárnapi misén zenél, miközben a frontember kezeire egy-egy kígyó van rácsavarva, az áhítattal figyelő hívők pedig egy idő után teljesen elvesztik a fejüket. Láthatunk még egy beavatásra váró lányt is, akit gondolom azért visznek a tóhoz, mert lángoló a karja. Vagy nem.

teslavox - Ha akkor (akkor nem engedem)
 
A teslavox zenekar kicsit megidézi az iskolai éveinket, amikor videójában egy kockás füzet sarkába rajzolt figurákat kelti életre. Van itt gitározó ördög, táncoló tökök és ürüléket hányó Hitler is. A dalhoz egyébként remekül áll ez a meglehetősen infantilis hangulat és a headbangelő ördögfigura.

Blahalouisiana - Daggers & Strings Session
 

A bájos nevű Blahalouisiana a fehérvárcsurgói erdőbe ment ki elkészíteni egy akusztikus videó, ahol az együttes tagjai egy kis patak körül ülnek. Mást nem igazán lehetne mondani a klipről azon kívül, hogy tényleg hangulatos és szépen elkészített alkotás.

Intim Torna Illegál - A mennyország kapujában

Külföldön már egy ideje működik az a módi, hogy különböző cégek fizetik ki a zenészek videoklipjeit, ők pedig valamiféle termékelhelyezést kérnek cserébe érte. Itthon Péterfy Boriékat egy pezsgőmárka támogatta, az Intim Torna Illegál új videóját pedig a Suzuki. Ameddig előbbiben a felvételek nagy része az említett ital szétlocsolásáról szólt, addig itt annyira nincs az arcunkba nyomva az autó márkája. Egyébként maga a videó nem rossz, van benne egy angyalnak öltözött lány és a zenekartagok pedig együtt autókáznak, majd bebocsátásra várnak a mennyország kapuján.

Stamusic. - Na- NANA!

Hála a videókkal és fotókkal kapcsolatos vintage mániának, mert azt is megtudjuk tenni, hogy teljesen új felvételek is réginek tűnhessenek. Ezt mindenki döntse el maga, hogy jó vagy rossz, mindenesetre Stamusic. új videójában van egy rakás felvétel az Egyesült Államokból, majd a nem túl bonyolult refrénnél beugrik az énekes lány is a képbe. Egyébként kifejezetten igényes anyag, kár azért a blőd refrénért.

Ann My Guard - Preparation

Ritka itthon az átgondold történettel vagy koncepcióval dolgozó zenés videó ezért mindenképpen érdemes megnézni az Ann My Guard klipjét, amiben azt láthatjuk, hogy az erdőszéli kunyhójában festegető nőhöz betörnek a férfiak, kirángatják, majd a máglyára helyezik és felgyújtják. Az ötletet azért nem lehet zseniálisnak nevezni, de a kivitelezés kifejezetten profira sikerült.


diplo the cribs klipmegosztás intim torna illegál skrillex rival sons danny brown ann my guard jack Beats blahalouisiana stamusic teslavox



Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása