2012.09.27. 09:29 – Lángoló Gitárok

Tizenhárom év után előkerültek a Sonic Youth ellopott gitárjai

Megújult a Lángoló!

Olvasd cikkeinket az új oldalunkon, ahol az eddigieknél jóval több tartalom vár!

sonic.jpgElőkerült az a két gitár, amelyeket a Sonic Youth-tól loptak el 1999-ben egy fesztiválfellépés előtt. Az együttes Orange Countyban zenélt volna, de a koncert előtt elvitték a furgont, amiben az összes hangszerüket tárolták. A különleges, saját készítésű illetve modifikált hangszerek nagyrésze azóta sem került elő annak ellenére, hogy a rajongók évek óta próbálják ezeket felkutatni. Most azonban egy héten belül két gitárt is megtaláltak az ellopott felszerelésből, Lee Ranaldo legnagyobb megdöbbenésére.

A fehér Jazzmaster-gitárra egy belga rajongó figyelt fel az eBayen, ugyanis ezzel a hangszerrel játszott olyan számokat Thurston Moore, mint a Bull in the Heather, Dirty Boots illetve a Diamond Sea videójában is ez szerepel. A másik - szintén Jazzmaster márkájú - hangszert egy gitáros oldal fórumán találták meg. Az ellopott felszerelés első darabjait 2005-ben kezdték visszaszerezni, amikor két srác odalépett hozzájuk, hogy az egyikük nagybátyja is benne volt a furgon ellopásában és tudják hol vannak a cuccaik és a zenekar ezután pár száz dollárért visszavásárolta a pedálokat. A Sonic Youth egy részletes leírást is közölt a honlapján a hiányzó felszerelésről, amely piaci értéke elenyésző, mivel Moore-ék általában darabjaira szedték a gitárjaikat és teljesen átalakították őket a saját ízlésükre. Ranaldo leginkább a Jazzblaster-gitárját szeretné viszontlátni, amit azóta sem találtak meg.


rock hír sonic youth lee ranaldo thurston moore experimental art rock



Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása