2012.10.02. 09:31 – DankóG

Megint énekesnő nélkül maradt a Nightwish

Megújult a Lángoló!

Olvasd cikkeinket az új oldalunkon, ahol az eddigieknél jóval több tartalom vár!

Nem is tudjuk hol kezdjük! Talán ott, hogy pénteken a Nightwishnek majdnem le kellett mondani a denveri koncertjét, mivel Anette Olzon énekesnő annyira rosszul volt, hogy még a kórházba is be kellett mennie egy éjszakára. A (régebben áriázós, ma már inkább operettes) finn metálzenekar viszont nem hagyta ki a fellépését, hanem felkérte az előzenekar Kamelot háttérénekesnőit, hogy ugorjanak már be Olzon helyére, majd másnap határtalan lelkesedéssel mesélték, hogy milyen jól is sikerült a buli. Olzon viszont ezen bepipult, mondván őt meg sem kérdezték a helyettesítésről, más zenekaroknál is előfordul, hogy betegség miatt le kell mondani fellépést, sőt, "Rihanna sem kérné fel beugrásra Britney Spearst", szóval igazán megtehették volna ezt a Nightwish férfi zenészei is érte. A háborgás után a szombati koncert már rendben lement, szóval úgy nézett ki minden rendben. De a felszín alatt tovább fortyogtak az indulatok! (A fenti képen még nagy ám a barátság. A középső Olzon, a gyengébbek kedvéért.)

Hétfőn ugyanis jött a hír: Anette Olzon énekesnő közös megegyezéssel távozik a Nightwishből. Csak így, a turné közepén, egyik napról a másikra! A közös közlemény természetesen csak udvariaskodásból áll, szóval egyelőre semmit nem tudunk az okokról, de majd kipakol mindkét fél, ahogy az lenni szokott, Olzon elődjét, Tarját is szidták, mint a bokrot. A rajongóknak viszont nem kell aggódni, egyetlen állomást sem mondanak le. Olzon helyett ugyanis Floor Jansen áll majd a Nightwish élére, akit az After Foreverből, vagy a ReVampből lehet ismerni, azt viszont nem tudni, hogy ő csak helyettesíteni fog-e vagy marad végleg. Az énekesnő terveiről egyelőre nincs hír, csak annyit tudni, hogy mostantól, mint egy igazi, polgári válás után, eredeti nevén, Anette Olssonként fut majd tovább. 

Anette Olzon amúgy azután kerül a szimfonikus metálzenekarba, miután a csapat férfi tagjai összevesztek az eredeti énekesnővel, Tarja Turunennel. Olzon számtalan meghallgatáson vett részt, mire eldőlt, hogy ő lesz a frontember (vagy frontasszony, esetleg frontlány?). A Nightwish két lemezt jelentetett meg vele, amik a csapat legnagyobb sikerei is lettek egyben.

Mi csak annyit mondunk: Tarját vissza a Nightwishbe! Vele igazi az operametál! Bár ez már csak azért sem lehetséges, mert született róla egy ilyen nóta is annak idején, amit most Anette is elénekelhet saját magának, otthon, a tükör előtt.


metál hír nightwish



Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása