2012.10.05. 14:12 – Hirdetés

Nashville Pussy-koncert: amerikai dirty rock and roll ma este a Club 202-ben

Megújult a Lángoló!

Olvasd cikkeinket az új oldalunkon, ahol az eddigieknél jóval több tartalom vár!

Nashville Promo Photo.jpgHa nem is Nashville-ből, de a szomszédos Atlantából érkezik a budapesti Club 202-be a Nashville Pussy, vagyis az Egyesült Államok egyik legelvetemültebb dirty-rock zenekara. A mai bulit egy másik amerikai redneck, Bob Wayne pörgős country-rock produkciója egészíti majd ki, az est házigazdája pedig a már jól ismert felvidéki zenekar, a Rómeó Vérzik lesz. Bár a Magyarországon élők talán nem értik annyira, milyen sztereotípiákat válthat ki az Egyesült Államokban, ha valaki a hatalmas ország egyik déli, vagy középső államából, mondjuk Arkansasból vagy Tenesse-ből érkezik, a Nashville Pussy zenéje és fizimiskája rögtön világossá teszi a képletet. A bandát két vicces kinézetű, kicsit szakadt és természetesen bajszos fickó, továbbá két egyáltalán nem annyira ártatlan, de annál mélyebben dekoltált, macás nőszemély alkotja, akik ha színpadhoz jutnak, akkor igazi dirty rock and rollt mutatnak be, hangosan sivítozó és röfögő gitárokkal, és igazi csűrdöngölő slágerekkel. Kicsit talán a svéd Backyard Babies lehet hasonló hozzájuk, de a Nashville Pussy bárdolatlan redneck rockjához képest a skandináv fenegyerekek csak jól fésült iskolásfiúnak tűnnek. A Nashville Pussy zenéje a legjobb kúra azoknak, akik rövid időn belül szeretnének egy rekesz sört elfogyasztani, és közben jól kiugrálni magukat. 

A southern rocknak vagy éppen cowpunknak (szarvasmarha-punk) hívott stílus Magyarországon valószínűleg a tanyasi rock jelzőt kapná, persze inkább vicces, mint pejoratív éllel – már csak azért is, mert a Nashville Pussy tagjai valójában nem Nashville-ből, hanem a szomszédos Georgia államból, Atlantából származnak. Az együttes még 1996-ban kezdte működését, és egy pár beszólogató nóta kivételével főleg parti-rock and rollt játszanak, azaz nagy bulikról és kalandokról zenélnek. A mai estén is garantált a jókedvű szórakozás.

A rosszéletű amerikaiakkal érkezik a helyi countryzene egyik képviselője, Bob Wayne is, aki a hőskorszak zenészeihez hasonlóan mind a mai napig rendszeresen beül veterán Cadillacjébe, hogy a préri poros útjain keresztülvágva sorra adja koncertjeit az amerikai kisvárosok bárjaiban.

Az este harmadik fellépője már jól ismert hazánkban: a Rómeó Vérzik a dirty rock and roll felvidéki változatát tolja, immár több mint 15 éve. Az együttes nem csak Magyarországon, de Szlovákiában és Csehországban is rendszeresen játszik, sőt: néhány nappal ezelőtt még Londonban is volt alkalmuk fellépni, a Depresszió társaságában. A Kovács Koppány vezette csapat egymagában is többször teremtett már fergeteges hangulatot a klubban, így biztosak lehetünk benne, hogy az Államokból érkező két bandával együtt az év egyik legnagyobb rock n’roll bulijában vehet részt, aki ma este a Club 202-t választja. 


rock hír country rock and roll rómeó vérzik southern nashville pussy club 202 bob wayne



Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása