2012.10.11. 13:02 – sajó d.

A Sziget elképesztő volt - King Kong Kicks-interjú

Megújult a Lángoló!

Olvasd cikkeinket az új oldalunkon, ahol az eddigieknél jóval több tartalom vár!

christianvorbau.jpgOktóber 12-én a Toldiban lép fel Németország első számú indie DJ-kollektívája, a King Kong Kicks. A négyfős formáció szettjeiben egyaránt megtalálható az indie, az electro, de még deep house is. A csapat nem először jön Magyarországra hiszen felléptek az idei Szigeten, ahol az Alive! című tavaszi mixlemezüket is promotálták.  A budapesti fellépés előtt miniinterjút készítettünk Christian Vorbauval, a formáció legrégebbi tagjával..

Hogyan jellemeznéd a német indie-színteret?
Ez egy hatalmas szcéna, rengeteg olyan emberrel, akik folyamatosan új cuccok után kutatnak. A központ természetesen Berlin, ahogy az összes többi zenei műfajnak is Németországban. Viszont nagyon izgalmas dolgok történnek mostanság Kölnben és a Ruhr-vidéken is.

Mióta DJ-zel?
Viszonylag később, a húszas éveimben kezdtem DJ-zni, majd bulikat szervezni, a King Kong Kicks-partikat pedig már 10 éve toljuk. Mindig igyekszem a legújabb zenéket belecsempészni a mixeimbe, persze soha sem maradhatnak el az örök klasszikusok. Van pár remixem is, de a producerkedéssel még csak ismerkedek. Viszont szeretem én kiválasztani azt a dalt, amit át akarok dolgozni és nem az előadó neve alapján válogatok.

Idén felléptetek a Szigeten is.
Igen, és elképesztő volt! Érezni az eufóriát, ahogy az a rengeteg ember táncol, énekel, táncol, énekel. Imádtuk nagyon, szóval ha rajtunk múlik sokat fogunk menni még Kelet-Európába fellépni.

Melyik számot raknád be, ha azt szeretnéd, hogy a szomszéd kihívja rád a rendőröket?
Most akkor mondjam a Fight For Your Rightot a Beastie Boystól?


indie pop toldi electro king kong kicks



Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása