2012.01.08. 14:00 – Lángoló Gitárok

Megszületett Beyoncé kislánya

Megújult a Lángoló!

Olvasd cikkeinket az új oldalunkon, ahol az eddigieknél jóval több tartalom vár!

Már tavaly év végén elkezdték pletykálni, hogy megszületett Beyoncé első gyermeke, de akkor Solange Knowles, az énekesnő testvére cáfolta a hírt. Hivatalosan ugyan még most sem jelentették be sehol, de valószínűleg nem csak úgy a vakvilágba üzengeti a sok sztár, hogy isten hozta a kis jövevényt a világon (Rihanna egyenesen aunty Rih-nek, vagyis Rih néninek hívja már magát). A TMZ információi szerint szombat este született meg Ivy Blue Carter New Yorkban, de a nevet sem erősítette meg még senki, csupán abból lehet tudni, hogy Jay-Z (polgári nevén Shawn Carter), az apa állítólag elmondta a rokonoknak, akik ezt tovább is adták gyorsan. Beyoncé a tavaly augusztusi MTV Video Music Awardson jelentette be, hogy állapotos, azóta kis túlzással hetente hozta ki videóit, amiket valószínűleg még a popsztár hasának látványos növekedése előtt vettek fel. Mert ugye a béranyás és egyéb idióta teóriákban mi nem hiszünk!


pop hír beyoncé



2012.01.08. 11:00 – Kovács M. Norbert

Meglepően szórakoztató - klipmegosztás best of 2011

Megújult a Lángoló!

Olvasd cikkeinket az új oldalunkon, ahol az eddigieknél jóval több tartalom vár!

Ahogyan tavaly is, idei első klipmegosztásunk még az előző év jegyében telik: összegyűjtöttük 2011 szerintünk legemlékezetesebb videoklipjeit, amiket évek múlva sem fogunk elfelejteni. A válogatásnál sok szempontot figyelembe vettünk, ezek komolyabb részletezésével nem untatnánk a kedves olvasókat, bár annyit azért érdemes megjegyezni, hogy alapvetően fontosnak tartjuk, hogy egy klip mennyire képes meglepni és szórakoztatni a nézőt, valamint fenntartani az érdeklődést, hiszen az ellaposodás továbbra is a műfaj egyik jellemző rákfenéje. Az elkészült lista alapján messzemenő következtetéseket levonni és trendekre rámutatni nem akarunk, az azonban a végeredményből ezúttal is világosan látszik, hogy a jó ötleteket és a szárnyaló vizuális fantáziát nagyon nehéz bármivel is pótolni, viszont ha ezek rendelkezésre állnak, akkor már elég nehéz hibázni.


duran duran ok go klip jennifer lopez foo fighters megaforce robyn metronomy klipmegosztás florence and the machine duck sauce nerina pallot is tropical



2012.01.07. 10:00 – sixx

A Nielsen szerint Adele mentette meg a popzenét

Megújult a Lángoló!

Olvasd cikkeinket az új oldalunkon, ahol az eddigieknél jóval több tartalom vár!

A médiafogyasztást világszerte mérő Nielsennek van egy SoundScan nevű vadhajtása, ami a zenével, és ezzel kapcsolatos számokkal foglalkozik (mit hallgatnak legtöbben, mi fogy jól, mit töltenek le, stb.), és az új évet azzal kezdi, hogy az elmúlt 365 napról mindenféle listákat állít össze. A 2011-es esztendő abszolút nyertese így Adele lett, aki minden hangzatos címet bezsebelt a legtöbb albumot eladó előadótól a legtöbb digitális letöltést produkálóig.


lista lóvé 2011



2012.01.06. 15:00 – KirschAndrás

Hardcore időutazás – Social Free Face vs. Liberal Youth

Megújult a Lángoló!

Olvasd cikkeinket az új oldalunkon, ahol az eddigieknél jóval több tartalom vár!

A 90-es évek közepe-vége paradox korszak volt hazánkban, annyi szent. Egyrészt ott volt Rózsa „Zsákbamacska” Gyuri, akinek püspöklila zakója megannyi tévékészülék színbeállításait hangolta el, vagy éppen az Űrgammák, mely egy komplett generációt tett katonai szolgálatra alkalmatlanná. Ezzel szemben az underground zenei színtéren valami igazán reményteli dolog indult el. Egyrészt az egykori AOR lovag, (DJ) Jeszi által meginterjúvolt kistérségi Mötley Crüe-k sorra beadták a kulcsot, a hardcore színtér pedig egyre inkább fellendült. Utóbbiban vezető szerepet játszott a Savaria Colonia Hardcore mozgalom, melynek két illusztris képviselője új lemezzel is jelentkezett.


lemezkritika hardcore liberal youth social free face



2012.01.06. 14:00 – Lángoló Gitárok

Az új Prodigy nem lesz dubstep

Megújult a Lángoló!

Olvasd cikkeinket az új oldalunkon, ahol az eddigieknél jóval több tartalom vár!


Ezt nyilatkozta legalábbis a zenekar zenei agya, Liam Howlett, mikor csütörtökön interjút adott a Radio One-nak. Howlett elmondta, hogy az égvilágon semmi baja a dubsteppel, sőt, szereti, de az nem az ő műfajuk, nekik megvan a saját irányuk. Ezt az irányt elvileg még idén meg is halljuk majd, leghamarabb a Download fesztiválon, ahol a Prodigy lesz az egyik főzenekar a Black Sabbath és a Metallica mellett. Howlett ígérete szerint ezen az angliai rendezvényen játszanak majd először új dalokat, hogy aztán valamikor még idén kihozzák a 2009-es Invaders Must Die nagylemez utódját.


hír dubstep electro prodigy



2012.01.06. 13:15 – Nihil_AK

Szerzői álnév vagy a vásárlók megtévesztése? – Burzum-könyv (recenzió)

Megújult a Lángoló!

Olvasd cikkeinket az új oldalunkon, ahol az eddigieknél jóval több tartalom vár!

Kjell Månsson – Burzum
(Silenos)

Az utóbbi időben egymást érik a rockzenekarokkal foglalkozó könyvek. Kis túlzással már majdnem minden jelentős előadóról, legyen akár magyar, akár külföldi, kapható itthon valamilyen életrajz, karriertörténet. Néhányukról több is. A műfaj vitathatatlan ásza Nikki Sixx, nemcsak ír, de az aktuális könyvei mellett azokhoz kapcsolódó lemezeket is megjelentet, hogy teljes legyen az élmény. Ezzel nincs is semmi baj, hiszen a hallgatók szeretnek többet megtudni kedvencükről, mire gondolt Lemmy szövegírás, vagy Slash vodkaivás közben. Ráadásul könyvformátumot letölteni, monitoron keresztül olvasni egyelőre kevésbé kényelmes, mint venni egy példányt belőle, tehát üzletileg sem elveszett az ötlet. Azonban, mint minden többé-kevésbé trenddé váló dolognál, itt is megfigyelhető a mezőny felhígulása, a színvonaltalan kiadványok megjelenése, ahol az üzleti szempontok válnak elsődlegessé, és a tartalom, netán értékteremtés elsikkad. Hogy mi köze ennek a megállapításnak a címben tárgyalt könyvhöz, most elmondom.


könyv metál black burzum



2012.01.06. 12:00 – [MTI]

Idén elmarad a csillebérci Metalfest

Megújult a Lángoló!

Olvasd cikkeinket az új oldalunkon, ahol az eddigieknél jóval több tartalom vár!

Idén elmarad a Metalfest Open Air Festival budapesti rendezvénye; a szervezők tájékoztatása szerint a kemény zenék fesztiválját a gazdasági helyzet, a hazai közönség korlátozott anyagi lehetőségei és a kedvezőtlen adózási körülmények miatt nem tudják megrendezni 2012 nyarán a Csillebérci Ifjúsági Táborban.

"A Hammer Concerts és a nemzetközi sorozatot koordináló Rock The Nation rengeteg energiát, időt és pénzt fektetett abba, hogy a Metalfest hazai megrendezésével Magyarországon is megvalósuljon egy külföldi fellépőkre építő, évente sorra kerülő metálfesztivál. Úgy látjuk azonban, hogy a jelenlegi gazdasági helyzetben a magyar fesztivállátogatók anyagi lehetőségei roppant szűkösek" - fogalmaztak a szervezők. közleményben.


hír metalfest



2012.01.06. 10:15 – Lángoló Gitárok

Tom Jonessszal dolgozik Jack White

Megújult a Lángoló!

Olvasd cikkeinket az új oldalunkon, ahol az eddigieknél jóval több tartalom vár!


Hiába nincs már White Stripes, Jack White nem unatkozik. Van neki egy kiadója, a Third Man Records, aminek van egy kislemezsorozata, a Blue Series, ami kb. abból áll, hogy White felkér zenészeket (esetleg nem zenészeket), menjenek már el a stúdiójában, és rögzítsenek ott egy-két dalt. Volt már nála Stephen Colbert, Seasick Steve és az Insane Clown Posse is többek között. White viszont most azt árulta el a MOJO-nak, hogy a következő és talán az eddigi legnagyobb dobása Tom Jones lesz. A 71 éves Jones saját 2002-es dalát, a Jezebelt énekli majd fel újra, illetve feldolgozza Howlin' Wolf Eviljét. Megmutatjuk mindkettőt a mostani formájában:


hír blues jack white tom jones



2012.01.06. 09:30 – Lángoló Gitárok

Stuck Together & Twist - Két új Thom Yorke-dal online

Megújult a Lángoló!

Olvasd cikkeinket az új oldalunkon, ahol az eddigieknél jóval több tartalom vár!


Thom Yorke
nem csak a Radiohead élén készít zenéket. Ezt a köztudott dolgot csak azért mondjuk el, hogy legyen valami bevezetője annak a hírnek, hogy az énekes-multihangszerestől most kiszivárgott két új dal (már ha lehet ezeket annak nevezni), amiből egy már annyira nem is az, mert a Twistet már szeptemberben hallhattuk, mikor Yorke éppen DJ-zett itt-ott Londonban. Így egészben viszont még nem került nyilvánosságra, a Stuck Togethert pedig egyáltalán nem ismerhettük eddig. Mindkettőt a New Yorki-i Divathét Rag & Bone show-jához használták fel, de meghallgathatók alább is:


hír thom yorke electro



süti beállítások módosítása