2012.03.18. 16:05 – Lángoló Gitárok

I Fucked Up - Új Madonna-dal

Megújult a Lángoló!

Olvasd cikkeinket az új oldalunkon, ahol az eddigieknél jóval több tartalom vár!

Az izgalom lassan a tetőfokára hág popzenei berkekben, ugyanis egy hét múlva jelenik meg Madonna új nagylemeze a rettenetesen kreatív címmel ellátott MDNA. Pár napja itt a Lángolón arról számoltunk be, hogy az énekesnő a lányát is meghívta az albumra énekelni, még ha csak a háttérbe is, a legutóbbi teljes egészében bemutatott dal pedig a csitrisen bevadulós diszkósláger, a Girl Gone Wild volt (aminek klipjében ráadásul férfiszerelem is lesz, amindenit). Valószínűleg a hatalmas botrányt szeretné tovább fokozni az 53 éves Madonna a kimondottan durva című I Fucked Up dallal, ami ráadásul a lemez alapverzióján nem is lesz rajta, csak a deluxe kiadáson (amin még szülői figyelmeztetés is van!!!), szóval biztos, hogy csak a felhajtás kedvéért reklámozza ezzel az MDNA-t. És arról még nem is beszéltünk, hogy mennyire rossz ez a dal!


pop hír madonna



2012.03.18. 10:00 – Kovács M. Norbert

A seggrázás típusai – klipmegosztás

Megújult a Lángoló!

Olvasd cikkeinket az új oldalunkon, ahol az eddigieknél jóval több tartalom vár!

Az egyre felkapottabb ausztrál Gotye megmutatja, milyenek a monoton hétköznapok, a Swedish House Mafia egy őrülten futurisztikus kutyafuttatásról készített videót, a magyar Gabó és Funktasztikus klipje pedig olyan, mint a legtöbb hazai rapvideó általában. Diplo legújabb klipjében a seggrázás összes létező típusa bemutatásra kerül, a francia SebastiAn videójában pedig egy kislány táncol úgy, mint egyes nagylányok, ez az eddigi tapasztalatok szerint azonban sokaknak talán túl sok lehet.


klip klipmegosztás



2012.03.17. 20:48 – Lángoló Gitárok

Ismét Budapestre jön a Duran Duran

Megújult a Lángoló!

Olvasd cikkeinket az új oldalunkon, ahol az eddigieknél jóval több tartalom vár!

Magyar szervező részéről bejelentés ugyan még nem történt, de a Duran Duran hivatalos oldala szerint június 28-án Budapesten ad koncertet a népszerű angol zenekar. A birminghami csapat harmadszor lép majd fel Magyarországon, igaz először nem az eredeti felállásban tették ezt a nyolcvanas évek végén. Erre egészen 2005-ig várni kellett, akkor ugyanis a klasszikus felállás mind az öt tagja tiszteletét tette nálunk a 2004-es Astronaut lemezüket turnéztatva. Azóta Andy Taylor gitáros már ismét kilépett a Duran Duranból, úgyhogy a tavaly megjelent All You Need Is Now lemezt is nélküle mutatják majd be Budapesten (ahogy tették volna ezt a 2007-es Red Carpet Massacre albummal is, ugyanis Taylor már azon sem vett részt). A zenekar legutóbbi klipjét, a Girl Panic!-ot mellesleg 2011 legjobb videói közé is beválogattuk, nem véletlenül. Alább meg is mutatjuk a szupermodellekkel teli alkotást.


pop hír duran duran



2012.03.17. 12:00 – Lángoló Gitárok

Az Unsane Melvinst dolgozott fel

Megújult a Lángoló!

Olvasd cikkeinket az új oldalunkon, ahol az eddigieknél jóval több tartalom vár!

Az új lemezt kiadó Unsane, és az ingyenes EP-t megjelentető Melvins április közepétől együtt turnézik az Egyesült Államokban. Ennek örömére a friss anyagaik mellett egy 7 inches kislemezt is kiadnak Amphetamine Reptile Records Cage Match címmel, amin egymást dolgozzák fel. Alább az Unsane The Bloat átiratát lehet meghallgatni. Természetesen amint elérhető a Melvins-feldolgozás is, azonnal posztoljuk, mert rajongók vagyunk.


rock hír noise melvins unsane



2012.03.16. 23:59 – Gnosis

Lángoló Fatemplomok #2 - Benne: Mgła, Lunar Aurora, Skagos, Förgjord, Sutekh Hexen

Förmedvények és antitrendi mocskok

Megújult a Lángoló!

Olvasd cikkeinket az új oldalunkon, ahol az eddigieknél jóval több tartalom vár!


z underground örök és elpusztíthatatlan, tartja a mondás. Ez különösen igaz napjainkban is, amikor 66 percenként jelenik meg új blackmetal(os) lemez, természetesen mindegyik vagy kazettán vagy bakeliten, a tagok saját vérében megfürösztve. A Lángoló Fatemplomok célja nem más, mint a dömpingben kiadott true zenei kavalkádból a legunikálisabbat és a legborzalmasabbakat kiválasztva rendet vágni a szürkeségben. „Tud valaki ajánlani olyan blackmetal-zenekart, akik például a régi Burzum-albumokat idézik, amik vetítik a havas tájakat, ilyeneket?” - merül fel naponta ilyen és ehhez hasonló kérdés az interneten. A válasz: mi tudunk segíteni, de a kiscsoportos foglalkozás egy későbbi időpontban kezdődik. Az LFT oldalain csakis a förmedvények és az antitrendi mocskok burjánzanak majd göcsörtös televénnyel a fekete fémszív köré fonódva. Hajrá!


metál black lángoló fatemplomok



2012.03.16. 14:00 – Lángoló Gitárok

Lady Gaga nem áll többet szóba a sajtóval

Megújult a Lángoló!

Olvasd cikkeinket az új oldalunkon, ahol az eddigieknél jóval több tartalom vár!

Megdöbbentő kijelentést tett Lady Gaga Oprah Winfrey show-jában, ami a hétvégén kerül majd adásba az Egyesült Államokban: nagyon hosszú ideig nem fog szóba állni a sajtóval. Nem ad interjút sem újságnak, sem tévének, sem más médiának. Persze ez nem jelenti azt, hogy a (mára már egyáltalán nem) botrányos klipjeit ne nyomathassa mindenhol, de nem lesznek hülye kijelentések melléjük, ami elég elég furcsa egy olyan popsztártól, aki a médiától lett az ami. Gaga legutóbb amúgy épp jótékonykodott, illetve elmondta, hogy Def Leppard-hatások lesznek majd az új lemezén. Mellesleg most kiszámították azt is, hogy a keresetének kb. egyharmadát (30 millió dollárt) a Twitterből szedte össze, ugyanis a több mint 20 millió követő nagy része erősen elkötelezett az énekesnő irányába, így a portékát is vásárolják rendesen. Lehet tényleg nem is kell beszélni semmit a sajtóval, csak a Twitteren csipogni?


pop hír lady gaga



2012.03.16. 12:00 – Lángoló Gitárok

Megkezdődött a sárdobálás a Kyuss-ügyben

Megújult a Lángoló!

Olvasd cikkeinket az új oldalunkon, ahol az eddigieknél jóval több tartalom vár!

Amint arról már írtunk, Josh Homme volt Kyuss-tag, jelenleg Queens Of The Stone Age-frontember, valamint Scott Reeder volt Kyuss-tag beperelte John Garcia illetve Brant Björk volt Kyuss- jelenleg Kyuss Lives!-tagokat, mivel az előbbi kettő szerint az utóbbi kettő el akarta lopni a Kyuss nevet. Björköt és Garciát rendkívüli módon sokkolja és elszomorítja ez a dolog, hiszen a barátjuk, korábbi zenésztársuk perelte be őket, ráadásul egészen eddig teljesen pozitívan állt Homme is a dologhoz. Ők mindezt zárt ajtók mögött szeretnék intézni, nyugodtan akarnak dolgozni az új lemezükön, valamint a zenekar fantasztikus és lojális rajongóival is ápolni szeretnék a kapcsolatot. Magyarán: nem csak koncertlemez lesz a közeljövőben, hanem stúdióalbum is Bruno Fevery gitárossal Homme helyén. (A képen a május 29-én Budapestre érkező Kyuss Lives! van.)


rock hír stoner kyuss



2012.03.16. 10:00 – -dj-

Az A38-on lép fel a Fates Warning

Megújult a Lángoló!

Olvasd cikkeinket az új oldalunkon, ahol az eddigieknél jóval több tartalom vár!

Ma visszatekintve, a kilencvenes évek vége, és az ezredforduló mintha csak kizárólag a Dream Theater karrierjéről szólt volna, már ami a progresszív metál zenét illeti. Pedig voltak akkoriban ugyanolyan jó, vagy akár jobb zenekarok, sőt ha a progresszivitást nézzük, néhányan le is körözték őket. Közülük az egyik az 1982-ben alakult Fates Warning.


rock metál hír program progresszív fates warning



2012.03.14. 17:00 – maUgly

Túlzott szerénység – Bears-lemezkritika

Megmondjuk röviden

Megújult a Lángoló!

Olvasd cikkeinket az új oldalunkon, ahol az eddigieknél jóval több tartalom vár!

Bears – Greater Lakes
(Misra)

A clevelandi Charlie McArthur és Craig Ramsey duója, a Bears 2006-ban jelentkezett cím nélküli, első lemezével. A debütalbum zúgós indie popja és kendőzetlen szertelensége ugyan nem alkotott maradandót, néhány dal mégis egy sokat ígérő, bizalomra érdemes produkciót sejtetett. A Bears soron következő, harmadik lemezére további tagokkal bővült ugyan – olykor néggyel, olykor kevesebbel –, de mindezt elsősorban csak az élő fellépések kedvéért.

Szerintünk: (3/5)
Szerintetek: (2/5)

lemezkritika indie pop twee pop bears



süti beállítások módosítása