2012.03.25. 13:31 – Lángoló Gitárok

A Napalm Death hétfőn ismét Budapesten

Megújult a Lángoló!

Olvasd cikkeinket az új oldalunkon, ahol az eddigieknél jóval több tartalom vár!

Nem titkoljuk, mi itt a Lángoló Gitároknál szeretjük a Napalm Death muzsikáját, ezt a legutóbbi és az ezt megelőző lemeznél is nyilvánvalóvá tettük. Ebből kifolyólag egy Napalm Death-koncertet is csak ajánlani tudunk, márpedig március 26-án este Budapesten lép fel a klasszikus angol grindcore-zenekar. A Culb 202-ben két cseh vendégcsapat melegít előttük, a Hypnos és a Brutally Deceased személyében, valamint a napokban egy hazai együttes is beállt a sorba: a győri, crustpunkot és grindcore-t játszó Freedom Is A Lie a hammerworld.hu oldalon rendezett közönségszavazás győzteseként érdemelte ki a nyitózenekar posztját. A szokásos zenei ízelítőt a hajtás után lehet nézni/hallgatni. 


program grindcore napalm death



2012.03.25. 11:30 – Kovács M. Norbert

Durva és erőszakos – klipmegosztás (18+)

Megújult a Lángoló!

Olvasd cikkeinket az új oldalunkon, ahol az eddigieknél jóval több tartalom vár!

Eheti klipválogatásunk címe ezúttal több videóra is illik az alábbiak közül. Marina And The Diamonds még ugyan bájos, pajkos és szexi, utána viszont jön a bulizó fiatalokat gyilkoló Jake Gyllenhaal a The Shoes klipjében, a fekete transzvesztita prosti durva balhéja a Spiritualized videójában, és hát Plan B-nek a tavalyi angliai zavargásokról szóló új videoklipje sem éppen a gyengédség és a szeretet jegyében készült. Ezeken kívül itt van még a magyar We Are Rockstars is, akik viszont csak egyszerűen zenélnek és kész.


klip klipmegosztás



2012.03.24. 10:38 – Juhász Edina

Kompromisszumokat kell kötnöm – Death In Vegas-interjú

Megújult a Lángoló!

Olvasd cikkeinket az új oldalunkon, ahol az eddigieknél jóval több tartalom vár!

Valószínűleg már mindenki tudja, hogy idén sem maradunk Prodigy-koncert nélkül. Az angol zenekar április 28-án lép fel a Papp László Budapest Sportarénában, ahol az előzenekar a szintén angol Death In Vegas lesz. Richard Fearless, a nagy műfaji kalandozásokon átesett, de leginkább elektronikus zenekarként jellemezhető csapat főnöke adott nekünk egy rövid interjút.


interjú rock elektronikus big beat death in vegas



2012.03.23. 14:30 – Lángoló Gitárok

Elindult a Zenei hálózatok tavaszi előadássorozata

Megújult a Lángoló!

Olvasd cikkeinket az új oldalunkon, ahol az eddigieknél jóval több tartalom vár!

Izgalmasnak tűnő előadássorozat vette kezdetét tegnap Zenei hálózatok estek címmel az ELTE Művészetelméleti és Médiakutatási Intézetében. Java még hátra van, úgyhogy akit érdekel, hogy mi állt az MR2-Petőfi átpozicionálásának hátterében, hogy milyen szerzői jogi problémákat vetnek fel a samplingek, a zenei inspiráció ábrázolhatósága, vagy éppen az, hogy hogyan tűnt el a zene a komolyzenéből, annak érdemes lehet ellátogatni el a tavaszi előadás-sorozatra. A lapozás után részletek.


zeneipar előadás hír program zenei hálózatok



2012.03.23. 13:00 – Lángoló Gitárok

Relapse - Meghallgatható az új Ministry-lemez

Megújult a Lángoló!

Olvasd cikkeinket az új oldalunkon, ahol az eddigieknél jóval több tartalom vár!

Már többször is említettük itt a Lángoló Gitárokon, hogy március 26-án jön a Relapse című új Ministry-lemez, ami lehet, hogy az utolsó lesz, lehet nem, majd Al Jourgensen főnök eldönti, aki egyszer már feloszlatta a zenekart, most meg mégis itt van. A lényeg, hogy van friss lemez, amit alább az elejétől a végéig meg lehet hallgatni, élőben pedig majd a Szigeten lehet őket nézni augusztusban.


metál hír industrial ministry



2012.03.23. 11:50 – Lángoló Gitárok

Továbbra is David Guetta a Balaton Sound rezidens DJ-je

Megújult a Lángoló!

Olvasd cikkeinket az új oldalunkon, ahol az eddigieknél jóval több tartalom vár!

003-davidguetta-IMG 2137

"A nagyszínpad előtti tér nagyjából úgy festett, mintha a Falusi Diszkók Országos Találkozója zajlana éppen, amire mindenki meghívást kapott, aki valaha életében egyetlen lépést is tett a tánctéren a francia slágergyáros akármelyik zenéjére." - mondtuk tavaly David Guetta Balaton Sound-os rezidens DJ fellépésről, és idén ismét leírhatjuk majd. Főleg, hogy azóta még a Hungexpón is megtapasztalhattuk ugyanezt, tehát kijelenthetjük, hogy Guetta konstans örömöt szolgáltat a magyar népnek. A francia lemezlovason kívül még nagy durranás, hogy fellép Zamárdiban a Kalkbrenner család két tagja, Paul és Fritz, így a berlni technószíntér is igen erősen képviselteti majd magát a Balaton-parti nyárban. Ja, és Ákos a Volt illetve a Sziget mellett ide is elhozza szintipop produkcióját, ráadásul egyedüli fellépőként veheti majd birtokába a Balaton Sound nagyszínpadát már a szerdai napon (magyarán ötnaposra bővül ezzel a Björk-koncertet is magába foglaló rendezvény). Tovább fellépők még a ma bejelentett adagból: Sander van Doorn, Gareth Emery, Maceo Plex, Gus Gus, Feed Me, Nina Kraviz, Crazy P, Tensnake, Dapayk Solo. (A fenti képre kattintva lehet könnyes szemmel nosztalgiázni a tavalyi Guetta-fellépés galériáját nézegetve.)


fesztivál hír ákos david guetta balaton sound



2012.03.23. 11:00 – Sajó Dávid

Az elektronikus zene nem csak Guetta és Skrillex – AMB-interjú

Megújult a Lángoló!

Olvasd cikkeinket az új oldalunkon, ahol az eddigieknél jóval több tartalom vár!

Két éve indult Magyarország első zenei producer képzése a budapesti imPro Schoolban. Az iskola kitalálójával és egyben fejével Deák Ambrussal beszélgettünk, aki AMB néven hosszú ideje ismert figurája a hazai elektronikus zenének, és immáron oktatója is a feltörekvő hazai producer generációnak. Iskolát vezet, zenét ír, DJ-zik, nemsokára pedig indul a sulihoz köthető hivatalos partysorozat is. Szóba kerül mi a különbség Anglia és Magyarország között, mi a helyzet a hazai elektronikus zenei szcénában és vajon a glitch-hop lesz-e a következő dubstep.


interjú house elektronikus breakbeat dubstep amb glitch hop impro school



2012.03.23. 10:00 – Lángoló Gitárok

Idén ismét lesz Talentométer tehetségkutató

Megújult a Lángoló!

Olvasd cikkeinket az új oldalunkon, ahol az eddigieknél jóval több tartalom vár!

A 2011-es tehetségkutató sikere után 2012-ben ismét lesz Talentométer. Az A38 Hajó és a Szerencsejáték Zrt. közös könnyűzenei tehetségkutatójára ezúttal már hat műfajban, 2012. március 1.-jétől várják a nevezéseket a talentometer.hu honlapon. A március 31.-én záruló nevezéssel egy időben elkezdődött a közönségszavazás is, ami április 22-éig tart. Újdonságként kibővítették a versenyt, és az elődöntőkkel egy időben, május-június folyamán nem csupán könnyűzenei, de borászati Talentométerre is sor kerül, amin Magyarország legtehetségesebb és legjobb fiatal, 35 év alatti borászait keresik.


jazz reggae pop rock metál hiphop hír a38 elektronikus tehetségkutató világzene



2012.03.23. 09:30 – Lángoló Gitárok

Nick Oliveri basszusgitáros kilépett Kyuss Lives!-ből

Megújult a Lángoló!

Olvasd cikkeinket az új oldalunkon, ahol az eddigieknél jóval több tartalom vár!

Antiszociális viselkedése miatt Nick Oliveri már volt, hogy nem léphetett fel a Kyuss Lives!-zel, most viszont önszántából hagyja ott a zenekart, amivel kettőre csökkent a csapatban zenélő eredeti Kyuss-tagok száma. Oliveri azt nyilatkozta az Antiquietnek, hogy az alapötlet az volt, hogy mindannyian a saját projektjük népszerűsítéséért csinálják a Kyuss Lives!-t (és ezt John Garcia énekes is elmondta nekünk), úgyhogy most már éppen ideje újra a Mondo Generatorrel foglalkoznia, ahogy azt alapból tervezték is. Tőle csinálhat pénzt bárki, bármiből, de nem akar úgy lenni a Kyussban, hogy közben nem érzi jól magát. Ráadásul azt sem akarja, hogy egyszer majd kirúgják, mert az kurva szar érzés (volt benne tapasztalata), úgyhogy inkább most, de emelt fővel távozik. Számára egyébként elég kínos, hogy Josh Homme és Scott Reeder beperelte a Kyuss Lives!-t a név miatt, mert ő mindkét féllel baráti kapcsolatot ápol, és egyszerre nem ért egyet egyikükkel sem. Jelen pillanatban tehát nem tudni, hogy ki lép fel május 29-én a zenekarral Budapesten, csak az biztos, hogy nem Reeder. Majd beveszik Chris Cockrellt, aki a Kyuss alapító-basszusgitárosa volt, vagy leakasztanak valakit egy Kyuss tribute-ből. Utóbbi módszer már úgyis bevált Bruno Fevery gitárossal, szóval nem kell aggódni.


rock hír stoner kyuss kyuss lives



süti beállítások módosítása