2012.04.22. 11:02 – Sajó Dávid

Piroska és a vérfarkas - klipmegosztás (18+)

Megújult a Lángoló!

Olvasd cikkeinket az új oldalunkon, ahol az eddigieknél jóval több tartalom vár!

Erre a hétre is rengeteg érdekes klip érkezett, ráadásul több közülük erősen korhatáros. Ilyen például a Moonspell Piroska és a farkas újragondolása, illetve Kaskade és Skrillex közös ámokfutása. Az elmúlt hetekhez hasonlóan macska most is lesz, a Milagres videójában még repülnek is, a My Goodness viszont a padláson zenél magában, ami miatt kirúgnak egy öreg mozigépészt. Drum and bass veteránok is feltűnnek: lesz új Noisia–videó, DJ Fresh Dizzee Rascallal próbál meg nyári slágert gyártani, a horrorisztikus Jedward ikrek pedig bemutatják mivel készülnek az Eurovíziós Dalfesztiválra. Természetesen most is lesz magyar tartalom: SP beszabadul a 4-es metró vonalára, az Ego Project sörözget a haverokkal, Hó Márton és a Jégkorszak pedig maradt Budapesten. Végül pedig egy új szokást is bevezetünk a Black Breath-szel.


pop rock videó klip klipmegosztás



2012.04.22. 09:43 – Lángoló Gitárok

Felébredt a kómából Robin Gibb

Megújult a Lángoló!

Olvasd cikkeinket az új oldalunkon, ahol az eddigieknél jóval több tartalom vár!

Nemrég már a legrosszabbra is felkészült a családja, de a Bee Gees énekese a csodával határos módon magához tért és képes minimális kommunikációra is - adta hírül a BBC. A 62 éves Robin Gibb állapota akkor súlyosbodott, amikor tüdőgyulladást diagnosztizáltak nála, ez pedig a végletekig legyengítette a korábban végbél és májrákkal is küzdő szervezetét. Gibbet a családtagjai, köztük testvére és zenekari társa, Barry, folyamatosan zenével és énekléssel próbálta visszahozni az életbe. Szombat estére magához is tért a több mint egyhetes kómából és felesége elmondása szerint egy Roy Orbison-dalnál még sírni is kezdett. Gibbnek múlt héten kellett volna megjelennie a The Titanic Reqiuem szimfonikus darab premierjén, amit fiával közösen írt az elsüllyedt hajó századik évfordulójára.


hír robin gibb



2012.04.21. 14:45 – Lángoló Gitárok

Supermoon Made Me Want To Pee - Nagyon beteg klipet készített a Record Store Dayre a Flaming Lips (18+)

Megújult a Lángoló!

Olvasd cikkeinket az új oldalunkon, ahol az eddigieknél jóval több tartalom vár!

Úgy látszik a Flaming Lips nagyon rápörgött az idei, konkrétan ma megrendezett Record Store Dayre. Sok egyéb mellett korábban már mutattunk be tőlük videót, ami szintén a Lemezboltok Napjára ígért különleges duplalemezről, a The Flaming Lips and Heady Fwendsről származott, illetve a Mastodon is direkt erre az alkalomra dolgozott fel egy dalt a csapattól. Most pedig ismét klippel rukkoltak elő, természetesen megint arról a bizonyos duplaalbumról. Az egészen bizarr animációs videóban a Földet eléri az apokalipszis, farkasok tépnek szét embereket és még egy űrhajós koponyáját is levizelik benne. A tovább után meg is lehet nézni a korhatáros alkotást (plusz bónuszként Wayne Coyne bemutatja a kiadványt).


videó hír the flaming lips record store day



2012.04.21. 12:36 – Lángoló Gitárok

A német televízióban zenélt Jack White

Megújult a Lángoló!

Olvasd cikkeinket az új oldalunkon, ahol az eddigieknél jóval több tartalom vár!

A pár nap múlva megjelenő, Blunderbuss című szólólemezéről játszott el két dalt Jack White a Die Harald Schmidt Show nevű német műsorban. Először a videoklipes Sixteen Saltinest adta elő csupa csajokból álló együttesével, majd a Freedom at 21 következett, amit viszont csak férfiakból álló zenészek kísértek. Aki emlékszik már valami hasonlóra, nem téved, White egyszer már megcsinálta ezt a koreográfiát a Saturday Night Live-ban. A hajtás után megtekinthető a teljes felvétel. 


rock videó hír jack white



2012.04.21. 10:06 – sajó d.

Nickelbackkel támad az észak-amerikai jégkorongliga

Megújult a Lángoló!

Olvasd cikkeinket az új oldalunkon, ahol az eddigieknél jóval több tartalom vár!

Kölcsönös együttműködési szerződést kötött az észak-amerikai jégkorongliga (NHL) és a Nickelback. A kanadai poprock zenekar a megállapodás szerint fellép az NHL júniusi díjkiosztóján, emellett pedig felhasználják számaikat a tavalyi Here and Now lemezükről a közvetítések során. A kanadaiak zenéje hallható lesz a 2012-es rájátszások során, konferencia döntők legszebb jeleneteit egybegyűjtő válogatások alatt illetve az NHL Tonight című műsorban. Az együttes egyébként már zenélt NHL-díjátadón, 2002-ben, Torontóban. A megállapodás részét képezi még, hogy a Nickelback cserébe igyekszik a lehető legtöbb kommunikációs platformon népszerűsíteni a bajnokságot. A tagok persze teljesen meg vannak hatódva, hiszen kanadaiakként igazi hardcore hokirajongóknak tartják magukat.


pop rock hír hoki nickelback



2012.04.20. 22:15 – sajó d.

Tekerj be és szívj el, mikor meghalok! - Dalok a fűszívás világnapján Snoop Doggtól és Willie Nelsontól

Megújult a Lángoló!

Olvasd cikkeinket az új oldalunkon, ahol az eddigieknél jóval több tartalom vár!

Aki esetleg nem tudná, április 20-a (nem hivatalosan) a Nemzetközi Marihuána Nap, amikor minden rendes kenderlovagnak illik módszeresen hülyére tépnie magát. Ha a fűszívásnak arca lenne, nagyon valószínű, hogy hasonlítana Snoop Dogg fejére, hiszen a veterán rapper közismerten nagy kedvelője a kannabisznak. Ennek örömére most ki is adott egy kislemezt - kreatívan Stoner's EP néven - és még egy videót is forgatott a szintén eszetlenül fantáziadús Stoner's Anthem című számhoz. A dalban egyébként megemlíti mennyire kedveli a Cypress Hill-es srácok által termesztett cuccot és még tanácsot is ad, hogyan tekerjük meg a legtökéletesebb bluntot. (Azt viszont senki se kérdezze mit keres rajta az a marha nagy SZTK-keretes szemüveg.)


hiphop country snoop dogg willie nelson 420



2012.04.20. 21:07 – Lángoló Gitárok

A Spoonful Weighs A Ton - The Flaming Lips-feldolgozás a Mastodontól

Megújult a Lángoló!

Olvasd cikkeinket az új oldalunkon, ahol az eddigieknél jóval több tartalom vár!

Két korongon is szerepel a Mastodon az idei Record Store Day alkalmából. A Feisttel közös kislemezt tegnap már bemutattuk, most pedig itt a metálzenekar Flaming Lips-feldolgozása is, az A Spoonful Weighs A Ton. A babarózsaszínű 7 inches bakelit A-oldalán lesz ez a dal, a B-oldalon pedig a Flaming Lips eredetije. Hajtás után mindkettő meghallgatható.


rock metál hír mastodon the flaming lips record store day



2012.04.20. 17:15 – Dankó János

Talán túl szép – Anathema-lemezkritika

Megújult a Lángoló!

Olvasd cikkeinket az új oldalunkon, ahol az eddigieknél jóval több tartalom vár!

Anathema - Weather Systems
(Kscope)

Tavasz van. Persze, néha szeles az idő, meg a nap sem süt mindig, de éled a természet, csicseregnek a madarak, nyílnak a virágok, elszabadulnak az érzelmek. Giccses ez az évszak. Mit ad isten, az Anathema is most hozta ki eddigi legboldogabb lemezét. Vajon ilyen körülmények között sem érezni túlzásnak egy ennyire szép albumot?

Elfogult vagyok az Anathemával kapcsolatban. Azért nincs értelme tagadni, mert a Weather System próba elé állított, és talán nehezen lehetne megérteni, hogy mi is a bajom ezzel az albummal. Nincs nagy gond egyébként, csak éppen ez a pár dal annyira szélsőségesen megy el egy irányba, amit csak akkor tudok befogadni, amikor rá vagyok hangolódva. Sok ilyen lemez van, szóval nem újdonság a dolog, viszont az Anathema eddigi biztonsági játéka után kissé meglepő, hogy ennyire kinyilatkoztatják az életigenlést.

Szerintünk: (4/5)
Szerintetek: (3,3/5)

lemezkritika rock anathema ezt hallgasd



2012.04.20. 16:30 – Lángoló Gitárok

Uffie először Budapesten, élőben debütál a Bermuda

Megújult a Lángoló!

Olvasd cikkeinket az új oldalunkon, ahol az eddigieknél jóval több tartalom vár!

Akik az elmúlt időszakban rendszeresen hallgattak MR2-t, azoknak biztosan nem kell bemutatni a Bermuda zenekar Monte Carlo című számát (akiknek meg mégis, azok a lapozás után megtalálják a dalt). A számmal rövid idő alatt a rádió játszási listájának élére ugró fiatal budapesti együttes április 30-án mutatkozik be egy debütáló minikoncerttel az Akváriumban, ahol az este folyamán rajtuk kívül egy DJ-szettel fellép még a francia Ed Banger kiadó csapatához tartozó, és hazánkba először érkező, szintén fiatal elektropop énekesnő, Uffie is (ő látható a fenti képen), akinek egyrészt tök jó számai vannak, másrészt egyik klipjét annak idején nagyon-nagyon szerettük. A lapozás után részleteket is elárulunk a buliról.


indie ajánló pop koncert hír program uffie elektronikus bermuda



süti beállítások módosítása