2012.05.20. 21:34 – Dudich Ákos

Gitártörés, jótékonyság, gengszter attitűd - Fun Lovin' Criminals a Hard Rock Café Budapest megnyitóján

Megújult a Lángoló!

Olvasd cikkeinket az új oldalunkon, ahol az eddigieknél jóval több tartalom vár!

IMG 9243

Bár gyakorlatilag már 2011. december 14-e óta működik a Budapest Hard Rock Cafe, az ünnepélyes megnyitóra május 18-ig kellett várni. A Hard Rock International megnyitóinak kötelességük nagyot szólni, így volt ez a Vörösmarty tér és a Váci utca sarkán is: gitártörés, jótékonysági akció, Fun Lovin' Criminals-koncert.


funk pop rock koncertbeszámoló Fun Lovin Criminals



2012.05.20. 16:00 – Sajó Dávid

Rázd a segged csúnyalány! - Klipmegosztás

Megújult a Lángoló!

Olvasd cikkeinket az új oldalunkon, ahol az eddigieknél jóval több tartalom vár!

A héten csupa olyan magyar videó érkezett, amik bőven a jobbak közé tartoznak, így csupa öröm volt az életünk. Ilyen a Karmapolis autózása, a Naughty Ponies színházi castingja, a Meszecsinka mozgó csendélete és a Sunbabiez videója is. Mellettük megnézhetjük megint mit művelt Jack Black a Tenacious D-vel, mi köze van Akonnak a ketrecharchoz és hogy ki lesz az új Justin Bieber. Mellettük három elektronikus zenei produkció is helyett kapott, Savant megmutatja, hogyan érdemes low budgetből dolgozni, a SpectraSoul szakít drum and bass-es hagyományaival, az olasz Fare Soldi pedig fotogénnek semmiképp sem nevezhető emberekkel rázatja a hátsóját.


klipmegosztás



2012.05.20. 14:02 – Lángoló Gitárok

Az Idő elszáll felettünk - Nosztalgiázás a 20. Sziget alkalmából (+ játék)

Megújult a Lángoló!

Olvasd cikkeinket az új oldalunkon, ahol az eddigieknél jóval több tartalom vár!

Már említettük itt a Lángoló Gitárokon, hogy a huszadik Sziget alkalmából a fesztivál nosztalgiázós blogot indít a mienkasziget.hu címen, ahová bárki feltöltheti az elmúlt 19 év alatt felgyülemlett emlékeit. Nem új dolog ez, 10 évvel ezelőtt már jelent meg egy ilyesmi Nagy Sziget könyv – tíz év hév címmel Jávorszky Béla Szilárd szerkesztésében (a hírek szerint idén is lesz hasonló), amiben sokan elmondták első szigetes emlékeiket. Például Sebők János is írt a könyvbe, ezt idézzük most fel a hajtás után, ahol még játékot is talál a kedves olvasó két darab páros Sziget-napijegyért.


fesztivál sziget miénkasziget



2012.05.20. 11:07 – Lángoló Gitárok

Ez volt a Szigeten 10 évvel ezelőtt - Programfüzetek 1998-2002

20. Sziget

Megújult a Lángoló!

Olvasd cikkeinket az új oldalunkon, ahol az eddigieknél jóval több tartalom vár!

sziget1998.jpgMi az amit a karszalagunk után először megkaparintunk a Szigeten? Nem, nem az első korsó sör, (bár ezt valószínűleg sokan cáfolnák), hanem a programfüzet. Tegye fel a kezét, aki volt valaha a Szigeten, és nincs otthon neki emlékben legalább egy programfüzet! Így a huszadik Sziget táján pont aktuális visszanézni az elmúlt majd' két évtizedre, ezt pedig legkönnyebben a füzetek lapozgatásával lehet. Ennek segítségével talán több emlék rohan meg minket annál, mint hogy hogyan hagytuk ott a Green Day koncertjét, hogyan felejtettünk el elmenni Oasisre, hogyan néztünk fanyalogva a Guano Apest, mennyire kacagva lestük Shane MacGowan fogatlan, merevrészeg arcát vagy hogy hogyan csajoztunk inkább a Therapy? főzenekaros bulija helyett. Egy hónappal ezelőtt itt a Lángoló Gitárokon elindítottunk egy négyrészes sorozatot, amiben az idei, 20. Szigetig hátralévő összes hónap huszadik napján közzéteszünk öt-öt programfüzetet pdf formátumban. A hatalmas sikert aratott első adag (1993-1997) után itt az 1998-2002-ig tartó rész, és ezeknél már a minőség miatt sem reklamálhat senki. Klikk a továbbra nosztalgiázáshoz!


fesztivál sziget



2012.05.19. 17:23 – Lángoló Gitárok

Bill Ward még a régi Black Sabbath-fotókról is eltűnt

Megújult a Lángoló!

Olvasd cikkeinket az új oldalunkon, ahol az eddigieknél jóval több tartalom vár!

Állandó olvasóink bizonyára ismerik a Black Sabbath-szappanopera minden állomását, aminek központjában a méltánytalan szerződés miatt sajtóhadjáratot folytató Bill Ward dobos áll, aki nem volt hajlandó elvállalni a három idei koncertet, mert nem kapott korrekt ajánlatot. A ma este, Birminghamben, Ward helyén Ozzy Osbourne dobosával, Tommy Cluefetosszal visszatérő csapat először csak minimálisan reagált (illetve lényegében nem is reagált) a zenész titokzatos vádjaira, majd pénteken úgy megalázta, ahogy csak tudta: a zenekar hivatalos honlapján lévő összes fotóról leszedték Wardot, de ezt úgy tessék elképzelni, hogy még a mindenki által ismert klasszikus képekről is. Szerencséjükre amúgy a legtöbb Sabbath-fotón a szélén ácsorog Ward, így sokat nem kellett a képeken dolgozni. Talán a készülő új lemez örömére újra kiadják majd a régi albumokat is, ahol Bill Ward helyett megkérnek majd mást, hogy dobolja fel utólag a részeit. Ozzy már úgyis megcsinálta ezt a sávletörlős-újrafelvevős trükköt az egyik szólólemezén, szóval van gyakorlata.
FRISSÍTÉS: A zenekar kiadott egy közleményt, amelyben jelzik, hogy Ward maga kérte, hogy vegyék le a fotókról az idei három koncert idejére, mert az eredeti képekkel azt a hamis illúziót keltették volna, hogy ő is fel fog lépni majd ezeken.


rock hír black sabbath



2012.05.18. 20:00 – sajó d.

Így dugnak a rocksztárok - Történetek groupie-król groupie-knak (18+)

Megújult a Lángoló!

Olvasd cikkeinket az új oldalunkon, ahol az eddigieknél jóval több tartalom vár!

Az alábbi sztorikat minden valószínűség szerint már többen is ismerik a Lángoló Gitárok olvasói közül, de "az újszülöttnek minden vicc új" alapon talán érdemes időről időre elővenni ezeket. Merthogy biztos akad olyan is, aki eddig nem tudott a groupiedirt.com nevű oldalról, ami egyfajta adatbázisként funkcionál, ahol összegyűjtötték az előadók körül szorgoskodó hölgyek történeteit a különböző zenészek szexuális szokásairól. Persze azért hiteles forrásként semmiképp sem tekinthető, de az például a szavahihetőség szempontjából igen sokatmondó, hogy még a coming outja előtt írtak az egyik N'Sync-tag homoszexualitásáról. A terjedelmes írásból kiemeltük a legérdekesebbeket, amelyek között megtudhatjuk melyik rockzenésznek van a legkisebb szerszáma, melyik zenekar játszott análvadászatot a rajongóival vagy melyek azok az előadók, akik mindkét kapura játszanak. Fontos megemlíteni, hogy az oldal 2002-ben frissült utoljára, tehát lehet azóta sokat változtak az adott személyek. Minderre egyébként a Buzzfeed hívta fel a figyelmünket csütörtökön, köszönjük nekik.


rock and roll groupiek



2012.05.18. 17:30 – Kovács M. Norbert

I Feel Love – A szintetizátor felrobbantja a táncparkettet

Megújult a Lángoló!

Olvasd cikkeinket az új oldalunkon, ahol az eddigieknél jóval több tartalom vár!

Ha Donna Summer, akkor I Feel Love. A Giorgio Moroderrel készített legendás felvétel annak idején, '77-ben felkavarta a tánczene világát és azóta sem ment ki a divatból. Madonnától a Red Hot Chili Peppersig rengetegszer dolgozták fel, remixei összeszámolhatatlanok, az eredetit ma sem ciki lejátszani egy modern tánczenei buliban. A lapozás után a számtalan feldolgozás és remix közül mutatunk néhányat, és persze az eredetit sem hagyhattuk ki.


disco elektronikus giorgio moroder donna summer



2012.05.18. 15:00 – Lángoló Gitárok

Törölték a White Stripes-ot a Guinness Rekordok Könyvéből

Megújult a Lángoló!

Olvasd cikkeinket az új oldalunkon, ahol az eddigieknél jóval több tartalom vár!

Jack White Buzz Aldrin űrhajóssal való beszélgetése során megemlítette (amellett, hogy zenét küldene a világűrbe), hogy nincs megelégedve azzal, hogy a Guinnes Rekordok Könyve megfeledkezett a 2007-es White Stripes-koncertről, amely szerinte mindenidők legrövidebb koncertje. A NME azonban utána járt a dolgoknak és sikerült választ kapniuk a Guinness Rekordokól, miszerint 2009-ig valóban a White Stripesé volt a világ legrövidebb koncertje, csak utána az egész kategóriát törölniük kellett, mivel onnantól kezdve rengeteg ember jelentkezett náluk, hogy sikerült a Jack White-éknál is rövidebb fellépéssel előrukkolniuk, csak azt azonban nagyon nehéz megállapítani, hogy meddig lehet egyre rövidebb egy alkotás, ezért szüneteltetik a legrövidebb dal, vers és koncert kategóriát. A lapozás után érdemes megnézni azt a bizonyos 2007-es White Stripes-koncertet, garantáltan nem fog sok időt elvenni senki életéből.


rock hír blues white stripes jack white guinness rekordok könyve



2012.05.18. 14:00 – Lángoló Gitárok

Egy amerikai szenátor is megemlékezett a Beastie Boys nemrég elhunyt tagjáról

Megújult a Lángoló!

Olvasd cikkeinket az új oldalunkon, ahol az eddigieknél jóval több tartalom vár!

A Beastie Boys-tag halála óta a létező összes fórumon beszéltek már arról, MCA milyen hatással volt a zenére és vele együtt az emberekre szerte a világon. Azonban az tényleg csak legritkább esetekben fordul elő, hogy egy szenátusi ülésen egy kormányzó külön felszólalásban emlékezzen meg egy nemrégiben elhunyt előadóról. Squadron szenátor (ilyen névvel egyébként bűn nem a rap- vagy elektronikus zenei szakmában tevékenykedni) egy több mint három perces beszédben emelte ki Yauch fontosságát New York kultúrájára nézve, megemlítve Tibettel kapcsolatos aktivizmusát és a független filmeket forgalmazó cégét. A politikus felszólalása az állami törvényhozó testület ülésén rövid időre leállította a tanácskozást, ezzel megemlékezve az idén, nem sokkal halála előtt együttesével a rock and roll halhatatlanjai közé is beválasztott zenészre. A hajtás után a képviselő beszéde látható.


politika hiphop hír beastie boys adam yauch mca



süti beállítások módosítása