2012.07.01. 10:19 – Sajó Dávid

A fürdősó rossz, értem? - klipmegosztás

Megújult a Lángoló!

Olvasd cikkeinket az új oldalunkon, ahol az eddigieknél jóval több tartalom vár!

LGklipszemle2_1.jpgAz eheti kliprovatban egyaránt találhatunk régen látott vendégeket, fiatal feltörekvőket illetve magyar videókat is. Hiphop vonalon továbbra is nagyon erős videófelhozatal, a Foreign Beggars korhatáros alkotással jelentkezik, miközben Tyler, The Creator is cimborái kivételesen egy kevésbé bizarr klipet forgattak, itthonról pedig a TheShowCrew csinált egy klasszikus underground hangulatú felvételt. Little Dragon a Swedish House Mafia útját követi, Matt and Kim pedig egy labdazsonglőrrel oldja meg a forgatókönyvírás gondjait. A magyar Fran Palermo egy vidéki templomban zenél, a Tankcsapdának pedig Árpa Attila forgatott kisfilmet. Visszatért Elton John az ausztrál Pnauval az oldalán illetve még mindig létezik az All-American Rejects. A heti magyar szánalom sem maradt el, köszönhetően Fekete Pákó ámokfutásának.


tankcsapda elton john klipmegosztás matt and kim pnau little dragon tyler the creator theshowcrew fran palermo



2012.06.29. 17:49 – Nihil_AK

Teadélután a kannibálokkal - Cannibal Corpse-koncertbeszámoló

Megújult a Lángoló!

Olvasd cikkeinket az új oldalunkon, ahol az eddigieknél jóval több tartalom vár!

Cannibal Corpse @ Club 202, 2012.06.28.

cannibal-corpse-live-at-destroyers-of-the-faith-2012-02.jpgAzt régóta tudom, hogy a Cannibal Corpse legalább olyan megbízható, mint egy alumínium kalapács, ettől függetlenül mégis voltak félelmeim a koncerttel kapcsolatban, hiszen – bár egyik sem közvetlen konkurencia - igencsak erős volt a tegnapi felhozatal. Fellépett a Duran Duran a Sportarénában, a Dürerben az Ill Nino és a Cadaveres riogatta a jónépet, a Volton meg a Faith No More szórakoztatta azokat a gumirockereket, akik előző este még Skrillex forradalmiságáról beszélgettek a VIP-sátorban. Ráadásul a meglepően korai kezdés miatt arra gyanakodtam, hogy ez itt egy, a nyári fesztiválszezon üres napjára berakott igényes hakni lesz. (A fotó nem a Club 202-es koncerten készült.)


koncertbeszámoló death metal cannibal corpse



2012.06.29. 15:30 – Lángoló Gitárok

Vígjátéknak szerez zenét Skrillex

Megújult a Lángoló!

Olvasd cikkeinket az új oldalunkon, ahol az eddigieknél jóval több tartalom vár!

skrillex-bestfan_1.jpgCsak jövőre kerül a mozikba a Spring Breakers nevű vígjáték, amely négy fiatal lányról szól, akik kiraboltak egy benzinkutat, hogy abból menjenek bulizni tavaszi szünetben. A filmben James Franco mellett a Disney sztárgyárából kiöregedett Vanessa Hudgens és Selena Gomez is szerepel. Nemrég a kissé elvont Black Keys-klipet készítő Harmony Korine rendezésében, és a Fleetwood Mac-feldolgozáslemezért felelős Randall Poster zenei producersége alatt zajló filmhez, a tegnap még a Volt fesztivál agyhalott tinédzsereit megörvendeztető Skrillexet kérték fel. Posternek Korine küldött egy Youtube-linket Skrillex valamelyik videójához és először azt hitte, hogy ilyen zenével 50 milliós nézettséget tényleg csak valamiféle csalással lehet elérni. Aztán  elment egy fellépésére, ahol meggyőződött róla, hogy a mai 15 éves generáció nem vesz már lemezeket, hanem beéri a Youtube-bal. Elmondása szerint az említett fellépés olyan hatással volt rá, mintha az Alien-filmekből ismert szörny költözött volna a testébe.


mozi hír dubstep skrillex spring breakers



2012.06.29. 14:59 – Lángoló Gitárok

Júliusban D.R.I.-koncert az A38-on

Megújult a Lángoló!

Olvasd cikkeinket az új oldalunkon, ahol az eddigieknél jóval több tartalom vár!

dri_-1.jpgA Dirty Rotten Imbeciles - röviden D.R.I. - a '80-as évek meghatározó crossover thrash zenekara, akik máig a műfaj legfontosabb együttesei közé tartoznak. Bemutatkozó EP-jük - ami igazából inkább egy nagylemez - a mára kultikussá váló Dirty Rotten hamar megismertette magát a pörgős és kemény zene kedvelőivel a maga 22 számos, de mindössze 17 perces játékidejével. Ezt követően a '80-as években négy, a '90-esben már csak két lemezt jelentettek meg és az új album 1995 óta várat magára, pedig már tudni lehet, hogy végre készülőben van a nyolcadik is. A zenekar fontosságáról sokat elmond, hogy annak idején együtt turnéztak például a Dead Kennedys-zel. A '87-ben megjelent Crossover című lemezük annak idején akkora hatást váltott ki, hogy a fellépéseiken egyaránt voltak punkok, skinheadek és metál rajongók is. A legnagyobb publicitást viszont kétségtelenül akkor kapták, amikor az Acid Rain  videója bekerült a legendás Beavis and Buttheadbe. Az utóbbi 17 évben nem adtak ki új albumot és főleg csak turnéztak, azonban Kanadába sohasem jutottak el, mivel még bőven a határátlépés előtt kitiltották őket korábbi ittas vezetés miatt kiszabott büntetésük miatt. A houstoni trash-legendák július 16-ai A38-as koncertje előtt fellép még a Jack, a Cruel Hand és a Bandanas is. Egy kis kedvcsináló a zúzáshoz - na meg az ominózus Beavis and Butthead-videó - a hajtás után.


punk metál hír a38 thrash d.r.i. dirty rotten imbeciles crossover trash



2012.06.29. 13:50 – Lángoló Gitárok

Lesz új Tomahawk-album

Megújult a Lángoló!

Olvasd cikkeinket az új oldalunkon, ahol az eddigieknél jóval több tartalom vár!

tomahawk-band.jpg2000-ben alakult az eklektikus rockban utazó Tomahawk supergroup, amelynek olyan tagjai vannak, mint Mike Patton (Faith No More), Duane Denison (Jesus Lizard), Trevor Dunn (Melvins) és John Stanier (Battles). A meglehetősen illusztris társaság januárban adja ki a negyedik nagylemezét, a sokatmondó Oddfellowst, ami 6 év után az első stúdióalbumuk lesz. A lemez munkálatai egyébként a Black Keys énekes-gitárosának, Dan Auerbachnak a stúdiójában zajlanak. Mielőtt mutatnánk belőle egy kis ízelítőt, kicsit elkanyarodjunk el Duane Denison és a Jesus Lizard felé. A gitáros nemrég a Rolling Stone-nak nyilatkozott, amiben elmondta, bármennyire is örült, hogy a '99-ben feloszlott zenekarával 10 évvel később újra összeálltak egy turnéra, sajnos sehogyan se tudta meggyőzni volt társait egy esetleges új stúdiófelvételről. Denison még arról is beszélt, hogy a többiek szívesen folytatnák a koncertezést, amire ő annyi kikötést tett, hogy kizárólag akkor, ha új számokat is játszanak. Mivel ehhez nem volt kedve rajta kívül senkinek, így nem valószínű, hogy a közeljövőben bárki is láthat Jesus Lizard fellépést. A készülő Tomahawk nagylemez kedvcsináló előzetese viszont a hajtás után megtalálható.


rock hír tomahawk mike patton experimental supergroup jesus lizard



2012.06.29. 13:46 – Lángoló Gitárok

Így kell megöregedni - Duran Duran-koncertbeszámoló

Megújult a Lángoló!

Olvasd cikkeinket az új oldalunkon, ahol az eddigieknél jóval több tartalom vár!

dd06A Duran Duran viszonylag trendivé vált az utóbbi években, de ez nem azt takarja, hogy ők mentek volna a zeitgeist után, hanem a zeneipar újrahasznosítási-láza jutott el afelé a szintipop-new wave-ig, amit ők csinálnak. Ebből persze Magyarországon semmi nem látszik, itt épp ugyanolyan irodista buli lett, mint a Papp Lászlóban megrendezett koncertek túlnyomó többsége.

Szerintünk: (3/5)
Szerintetek: (4,2/5)

pop new wave duran duran koncertbeszámoló



2012.06.29. 12:33 – Lángoló Gitárok

Itt az egyik Wu-Tang Clan-tag első mozifilmjének előzetese

Megújult a Lángoló!

Olvasd cikkeinket az új oldalunkon, ahol az eddigieknél jóval több tartalom vár!

ironfist1.jpgIdén jelenik meg a mozikban RZA első saját rendezésű mozfilmje, a The Man With The Iron Fists. Ugyebár az közismert, hogy a Wu-Tang Clan rapcsapat a nevét egy '80-as évekbeli kung-fu-film ihlette és a tagok hatalmas rajongói a verekedős alkotásoknak. RZA korábban már dolgozott a japán Afro Samurai anime-sorozat zenéjén, de rendezőként csak most debütál. A filmben többek között olyan színészek kaptak szerepet, mint Russel Crowe és Lucy Liu, de a rapper-rendező is feltűnik majd. A forgatókönyvet szintén ő illetve az az Eli Roth jegyzi, aki többek között két Tarantino-filmben is szerepelt (Becstelen Brigantyk, Halálbiztos). Emiatt egyáltalán nem meglepő, hogy az egész alkotás Quentin Tarantino prezentálása alatt jelenik majd meg. A tegnap felkerült előzetesből nem csak a filmből ismerhetünk meg részleteket, de az is kiderült, hogy rengeteg előadó működik közre az alkotás soundtrackjén, méghozzá mindenki teljesen új szerzeménnyel. A videó végén látható szöveg szerint így Kanye West, Wiz Kalifa, a Black Keys és természetesen a Wu-Tang Clan is szerepel majd a zenei válogatáson. A kifejezetten véres és a régi kung-fu filmek kissé irreális hangulatát idéző előzetest a hajtás után megmutatjuk.


film mozi hiphop soundtrack hír rap rza the man with the iron fists wu-tang clan kung-fu



2012.06.29. 11:40 – Lángoló Gitárok

Snoop Dogg most Norvégiában bukott le fűvel

Megújult a Lángoló!

Olvasd cikkeinket az új oldalunkon, ahol az eddigieknél jóval több tartalom vár!

snoopdogg-2012-weed-head.jpgSnoop Dogg éppen Európában koncertezik - és ugye jön majd a Szigetre is - pontosabban Norvégiában, ahol a Hove fesztiválon lépett fel, de csak öt órás késéssel sikerült neki színpadra lépni. Nem nagy tudomány kitalálni, hogy ismét marihuánabirtoklás miatt akaszkodott össze a hatóságokkal. A kristiansandi reptéren a drogkereső kutyák nyolc grammnyi füvet szagolták ki és ráadásul több készpénz volt nála a törvényileg megengedettnél. Végül 8600 dolláros bírsággal elengedték, de arról nem jött tájékoztatás, hogy azt is készpénzzel fizette volna ki. Idén ez nem az első eset, hogy drogbirtoklás miatt a rappernek gondja lett volna a hatóságokkal, hiszen januárban a texasi határon szagolta ki a marihuánát egy drogkereső kutya a turnébuszában.


hiphop drog hír norvégia rap snoop dogg



2012.06.29. 10:33 – Lángoló Gitárok

Emberöléssel gyanúsítják a Lamb of God énekesét

Megújult a Lángoló!

Olvasd cikkeinket az új oldalunkon, ahol az eddigieknél jóval több tartalom vár!

Randy-Blythe.jpgCseh lapértesülések szerint letartóztatták Randy Blythe-ot, a Lamb of God metálzenekar énekesét. Az együttes éppen a prágai koncertjükre érkezett az országba, amikor a hatóságok emberölés vádjával őrizetbe vették a frontembert. A vád szerint két évvel ezelőtti prágai koncertjükön egy fiatal felmászott a színpadra, amiből dulakodás lett és a fiatalember olyan komoly sérüléseket szenvedett, hogy később belehalt a kórházban, a cseh rendőrség pedig Blythe-ot tette felelőssé a halálesetért. A Lamb of God képviselője szerint az énekes ártatlan és az ügyvédek mindent megtesznek, hogy felmentsék a vádak alól.


metál hír emberölés lamb of god randy blythe



süti beállítások módosítása