2012.07.22. 13:52 – Lángoló Gitárok

Snoop Lion név alatt ad ki reggae-lemezt Snoop Dogg

Megújult a Lángoló!

Olvasd cikkeinket az új oldalunkon, ahol az eddigieknél jóval több tartalom vár!

snoop-norway.jpgNem is olyan régen Snoop Dogg azt ígérte, hogy a következő lemeze nagy változás lesz, és úgy néz ki, be is tartja a szavát. A hajtás után rögtön bele is lehet hallgatni a rapper új albumába, egész pontosan a La La La dalt lehet meghallgatni teljes egészében, ami ráadásul nem Snoop Dogg, hanem Snoop Lion név alatt jött ki. A névváltoztatásra azért volt szükség, mert a Diplo által producerelt Reincarnated című lemezen csak reggae-dalok lesznek. Hogy a Sziget nagyszínpadán bemutatja-e ezt vagy, más friss szerzeményt az őszre tervezett anyagról, azt nem tudjuk, de nagyon úgy néz ki, hogy az egész projekt csak erősíti Snoop marihuánafüstbe borított imidzsét.


reggae hiphop hír snoop dogg snoop lion



2012.07.20. 19:00 – Lángoló Gitárok

Fiam, ez mind bolond! A világnak el kell pusztulnia! - Nosztalgiázás a 20. Sziget alkalmából (+ játék)

20. Sziget

Megújult a Lángoló!

Olvasd cikkeinket az új oldalunkon, ahol az eddigieknél jóval több tartalom vár!

Már említettük itt a Lángoló Gitárokon, hogy a huszadik Sziget alkalmából a fesztivál nosztalgiázós blogot indít a mienkasziget.hu címen, ahová bárki feltöltheti az elmúlt 19 év alatt felgyülemlett emlékeit. Nem új dolog ez, 10 évvel ezelőtt már jelent meg egy ilyesmi Nagy Sziget könyv – tíz év hév címmel Jávorszky Béla Szilárd szerkesztésében, sőt, most egy újabb is a piacra került Húsz év HÉV címmel, ami értelemszerűen az összes eddigi Szigetről szól, nem csak az utóbbi 10 évről. Alább ebből a könyvből idézünk egy terjedelmesebb részt a vendéglátásról, plusz még lejjebb egy játékot is talál a kedves olvasó két darab páros Sziget-napijegyért.


fesztivál sziget mienkasziget



2012.07.20. 16:12 – Lángoló Gitárok

Az utóbbi idők Szigete - Programfüzetek 2008-2011

20. Sziget

Megújult a Lángoló!

Olvasd cikkeinket az új oldalunkon, ahol az eddigieknél jóval több tartalom vár!

sziget20_utolso.jpgMi az amit a karszalagunk után először megkaparintunk a Szigeten? Nem, nem az első korsó sör, (bár ezt valószínűleg sokan cáfolnák), hanem a programfüzet. Tegye fel a kezét, aki volt valaha a Szigeten, és nincs otthon neki emlékben legalább egy programfüzet! Így a huszadik Sziget táján pont aktuális visszanézni az elmúlt majd' két évtizedre, ezt pedig legkönnyebben a füzetek lapozgatásával lehet. Ennek segítségével talán több emlék rohan meg minket annál, mint hogy hogyan nem mentünk el a Jamaroquai-ra, hogyan táncoltunk Róisín Murphyre, hogyan unatkoztunk Serj Tankianon, hogyan néztük ahogy még a visszataps alatt elhúzott a Szigetről az R.E.M., vagy hogy hogyan villáztunk a galoppozó Iron Maidenre. Három hónappal ezelőtt itt a Lángoló Gitárokon elindítottunk egy négyrészes sorozatot, amiben az idei, 20. Szigetig hátralévő összes hónap huszadik napján közzéteszünk öt-öt programfüzetet pdf formátumban. A hatalmas sikert aratott első (1993-1997), a második (1998-2002) és a harmadik (2003-2007) rész után itt az utolsó adag, a 2008-tól 2011-ig tartó rész. Klikk a továbbra nosztalgiázáshoz!


fesztivál sziget



2012.07.20. 15:36 – Lángoló Gitárok

A Spice Girls újjáalakul az olimpiára

Megújult a Lángoló!

Olvasd cikkeinket az új oldalunkon, ahol az eddigieknél jóval több tartalom vár!

Négy év szünet után először a londoni olimpia záróünnepségén áll majd újra színpadra a Spice Girls. A kilencvenes évek leghíresebb lánycsapatának tagjai ugyan szólóban is próbálkoztak, de egyiküknek sem sikerül még csak a közelébe sem érnie a régi sikereknek. Geri Halliwell (Ginger Spice), Emma Bunton (Baby Spice), Melanie Chisholm (Sporty Spice), Melanie Brown (Scary Spice) és Victoria Beckham (Posh Spice) két dalt ad majd elő, amik közül az egyik biztos, hogy a Wannabe lesz. Egy jól értesült forrás még azt is tudni véli, hogy Halliwell ugyanbba a brit zászló-mintás ruhába feszít majd, amiben az 1997-es Brit Awardson is. A záróeseményre amúgy eddig olyanok jelentették be részvételüket, mint George Michael, a Who, a Take That vagy Jessie J.


pop hír olimpia spice girls



2012.07.20. 12:06 – [MTI] Lángoló Gitárok

Pete Dohertyt eltanácsolták egy thaiföldi drogelvonóról

Megújult a Lángoló!

Olvasd cikkeinket az új oldalunkon, ahol az eddigieknél jóval több tartalom vár!

dreamboatkickedoutofrehab.jpgPete Doherty rockzenészt, a brit Babyshambles együttes volt frontemberét távozásra kérték fel egy thaiföldi rehabilitációs klinikáról, mivel "még nem volt kész arra, hogy leszokjon". A The Cabin Chiang Mai klinika közleményben jelentette be, hogy Dohertyt "terápiás okokból" bocsátották el az intézményből. A drog- és alkoholfüggőséget gyógyító intézet igazgatója úgy fogalmazott, hogy a rocksztár távozására barátságos körülmények között került sor. Indoklása szerint Dohertynek azért kellett elhagynia a klinikát, mert még nem volt kész arra, hogy leszokjon, ez pedig megzavarhatta volna a jó eséllyel gyógyulók terápiáját. Egyes források szerint amúgy a saját vérét füstölte el egy egércsontból készült csövön keresztül, de ez ugye elég nagy hülyeségnek hangzik, hogy igaz legyen. A 33 éves sztár az utóbbi években a brit bulvársajtó egyik visszatérő témája nemcsak zenei pályafutása, hanem a Kate Moss szupermodellhez fűződő viszonya, a tavaly elhunyt Amy Winehouse-hoz kötődő barátsága, valamint drog- és alkoholfüggősége miatt is.


indie rock hír pete doherty



2012.07.20. 11:15 – Lángoló Gitárok

Akár ingyen is letölthető Flea szólólemeze

Megújult a Lángoló!

Olvasd cikkeinket az új oldalunkon, ahol az eddigieknél jóval több tartalom vár!

flea_image2b_121708.jpgHelen Burns címmel végre megjelent Flea szólólemeze, amit akár ingyen is be lehet szerezni erről a linkről, viszont aki támogatni akarja a Silverlake Conservatory of Music zeneiskolát, aminek a Red Hot Chili Peppers-basszusgitáros is a tagja, az akár 500 dollárt is fizethet a 27 perces anyagért, illetve 75 dollárért meg is veheti fizikailag, feltéve ha belefér az első 900 megrendelő közé, ugyanis csak ennyit gyártottak a bakelitből, amihez egy basszusgitárhúr-darabot is csomagolnak. A lemezen Flea mellett amúgy három dobos is zenél, Stella Mozgawa a Warpaintből, valamit Chad Smith és Jack Irons az RHCP-ből (előbbi ugye most is tag, utóbbi régen volt az). Rajtuk kívül még Patti Smith vendégszerepel a leginkább billentyűs, experimentális szerzeményeket tartalmazó lemez címadó dalában. 


rock red hot chili peppers hír flea



2012.07.20. 10:24 – Lángoló Gitárok

Leave It Up To Me - A Compact Disco és Columbo közös klipje

Megújult a Lángoló!

Olvasd cikkeinket az új oldalunkon, ahol az eddigieknél jóval több tartalom vár!

compactdisco_leave.jpgCsütörtökön volt a Compact Disco Leave It Up To Me dalához készült klipjének az országos premierje a Budapest Park színpadán, ma pedig itt a Lángoló Gitárokon lehet a videót először megnézni online. "A dal 2010-ben született, majd rá is került a 2011-ben megjelent II című albumunkra. Azt gondoltuk, hogy pici ráncfelvarrás ráférne az eredeti darabra, és mivel nagyon jó a kapcsolat a Brains és a Compact Disco között, így jött az ötlet, hogy akkor kerüljön bele egy új verse Columbo közreműködésével." - mondta Lotfi Begi, a Compact Disco tagja, amihez Columbo még hozzáteszi: "Csabival már elég régen ismerjük egymást, illetve a zenekarral is nagyon jóban vagyunk, így hosszú ideje érlelődött már ez a kollaboráció. Megtisztelő, hogy egy olyan csapat kért fel vendégszereplésre akik nemrég hazánkat képviselték az Eurovíziós Dalfesztivál döntőjében." Begi szerint a klip önmagáért beszél: "A közönségünk által beküldött videókból lett összevágva az anyag, ezzel kicsit szerettük volna viszonozni azt a sok-sok szeretett és támogatást, amit kaptunk tőlük az elmúlt időszakban." A hajtás után meg is lehet nézni.


premier pop hír exkluzív brains compact disco



2012.07.19. 14:38 – sixx

Száztagú debreceni rockzenekar

Megújult a Lángoló!

Olvasd cikkeinket az új oldalunkon, ahol az eddigieknél jóval több tartalom vár!

Debreceni zenekarok.pngA július 25-én kezdődő Campus Fesztivál szervezőinek kezdeményezésére több mint 100 zenész jött össze egy közös fotózásra, hogy így üdvözöljék a 100 éve született, időközben a fesztivál jelképévé vált nagyerdei Víztornyot. Az emlékezetes pillanat igazi lokálpatrióta összefogás, Magyarországon még nem volt olyan város, ahol mintegy 50 saját zenei formáció, DJ-k, pop, jazz, népi, vagy egészen kemény rockzenekarok műfaji korlátok nélkül, a Desperadotól a Tankcsapdáig együtt álltak volna kamera elé. Az ötletnek úgy tűnik folytatása is lesz, így nemcsak a televíziós zenei tehetségkutatókon feltűnt jelentkezőket ismerheti meg az ország, hanem a kevesebb publicitással küzdő, tehetséges, debreceni formációkat is.


debrecen campus fesztivál



2012.07.19. 14:14 – Dankó János

Corgan nyávog és zseni – The Smashing Pumpkins-lemezkritika

Megújult a Lángoló!

Olvasd cikkeinket az új oldalunkon, ahol az eddigieknél jóval több tartalom vár!

The Smashing Pumpkins – Oceania
(EMI)

Billy Corgan, aki tulajdonképpen egy személyben a Smashing Pumpkins, nem könnyíti meg a biográfiaírók helyzetét. Annyi kavarás, változás volt a Smashing Pumpkins név alatt, hogy az új lemez megjelenése előtt nem is lehetett tudni, hogy ez most új szólóalbum, vagy valami más lesz. Az Oceania soralbum lett, és mintegy meglepetésre, egészen jó soralbum.

Egy Smashing Pumpkins-album arra jó, hogy mindenki szembesüljön vele, hogy a Muse, vagy mondjuk a Queens Of The Stone Age honnan táplálkozott/táplálkozik. Ugyan mindkét zenekarban dalszerzőzsenik dolgoznak, a zenei gesztusaik, a dalaik hangulata, sőt még a hangzásuk is visszavezet az SP korai időszakára, vagy akár a Mellon Collie and the Infinite Sadness maratoni duplaalbumáig. Az pedig nem vitás, hogy Billy Corgan is dalszerzőzseni, pedig művészieskedő hozzáállása, és nyeglesége miatt néha megérdemelne egy nagy pofont.

Szerintünk: (4/5)
Szerintetek: (3,9/5)

lemezkritika rock ezt hallgasd smashing pupkins



süti beállítások módosítása