2012.09.02. 13:00 – Sajó Dávid

Udvarlás: Epic Fail - klipmegosztás

Megújult a Lángoló!

Olvasd cikkeinket az új oldalunkon, ahol az eddigieknél jóval több tartalom vár!

LGklipszemle2_1.jpgAz ősz első klipmegosztásában a legnagyobb dilemmát az jelenti, hogy vajon Bob Dylan félresikerült udvarlós videója-e a jobb vagy deadmau5 epikus robocsatája a My Chemical Romance énekesével. Aki viszont valami békésebbre vágyik, annak tetszeni fog a Van She Jamaikában forgatott videója vagy a francia C2C ritmusra vágott alkotása. Avicii Lenny Kravitz-cel állt össze, hogy megidézze a '90-es évek legborzasztóbb számítógépes grafikáit, itthonról pedig Magyarország két, egyik legnépszerűbb rapcsata jelentkezik új videóval: a Hősök a Vidámparkból, az Akkezdet Phiai pedig az etyeki filmstúdióból.


bob dylan hősök van she akkezdet phiai lenny kravitz c2c deadmau5 klipmegosztás avicii



2012.09.02. 10:33 – [MTI]

Elhunyt Hal David dalszövegíró

Megújult a Lángoló!

Olvasd cikkeinket az új oldalunkon, ahol az eddigieknél jóval több tartalom vár!

Elhunyt Hal David amerikai dalszövegíró, aki Burt Bacharach zeneszerzővel együtt olyan örökzöldekkel írta be magát a könnyűzene történetébe, mint a Raindrops Keep Fallin' On My Head, a Close to You vagy a Walk on By. A 91 éves dalszövegíró szombaton halt meg Los Angelesben szélütést követő komplikációk következtében - közölte a szerzőket és kiadókat tömörítő American Society of Composers, Authors and Publishers.


pop hír hal david



2012.08.31. 17:00 – Sajó Dávid

Mi köze Steve Aokinak a grunge-hoz? - New Ivory-koncertbeszámoló

Megújult a Lángoló!

Olvasd cikkeinket az új oldalunkon, ahol az eddigieknél jóval több tartalom vár!

newivory.jpgBevallom őszintén a koncert kezdetéig elképzelésem nem volt arról, ugyan mi is az a New Ivory, mire számítsak egy olyan zenekartól, amely az amerikai prosztó electrohouse koronázatlan királyának, Steve Aokinak a kiadójához van leszerződve. Aztán szerencsére óriásit csalódtam, mert a háromtagú zenekar egy kifejezetten lendületes, energiával teli és persze rohadt hangos bulit csapott végül. (a fotókat a szörfdeszka.hu-ról szedtük.)

Szerintünk: (4/5)
Szerintetek: (4,5/5)

indie rock grunge koncertbeszámoló dürer kert new ivory



2012.08.31. 16:30 – Lángoló Gitárok

Flavor - Új Tori Amos-videó

Megújult a Lángoló!

Olvasd cikkeinket az új oldalunkon, ahol az eddigieknél jóval több tartalom vár!

toriamos.jpgMég idén megjelenik Tori Amos amerikai énekesnő új nagylemeze, amiről itt az új videó, amely a Flavor című dalhoz készült. A Gold Dust még most ősszel jelenik majd meg és lesznek rajta korábbi szerzemények is, amelyeket újra felvett egy teljes nagyzenekarral. A Metropole Orchestrával rögzített dalok az előadó 1992 és 2009 közötti lemezein található számokból válogatott és tizennégy szerzemény szerepel majd az albumon. Addig is itt az új Tori Amos-klip a hajtás után. 


pop hír tori amos



2012.08.31. 15:00 – Dankó János

Unalmas élőhalottak – Katatonia-lemezkritika

Megújult a Lángoló!

Olvasd cikkeinket az új oldalunkon, ahol az eddigieknél jóval több tartalom vár!

Katatonia - Dead Ends Kings
(Peaceville)

Az innovatív zenekarok, kevés kivételtől eltekintve, nem a teljes karrierjük alatt innovatívak. Tudni lehet, hogy mi lesz a következő lépésük, még akkor is, ha egyszer már 19-re lapot húztak, és össze is jött nekik a 21. A Katatonia évek óta saját magából építkezik, holott a hörgősmorgós doomzenét évek alatt hígította fel, sőt tette izgalmassá, pl. azzal, hogy dinamikussá tette a fáradt metált a Last Fair Deal Gone Down lemezen, és belenyúlt a rockzene más részeibe is az ezt követő lemezeken is.

Szerintünk: (2/5)
Szerintetek: (3,5/5)

lemezkritika rock metál dark doom katatonia



2012.08.31. 12:37 – Lángoló Gitárok

Modeselektor és Nicolas Jaar Budapesten

Megújult a Lángoló!

Olvasd cikkeinket az új oldalunkon, ahol az eddigieknél jóval több tartalom vár!

jaar.jpgSzeptember 13-án ismét megrendezésre kerül az Electronic Beats fesztivál, amelynek két főfellépője idén a berlini Modeselektor duó és Nicolas Jaar. A Modeselektort már nem nagyon kell bemutatni a hazai közönségnek, hiszen a seregnyi elektronikus műfajjal kísérletező páros nem először jár Magyarországon. A berlini duó nem csak saját szerzeményeikkel hívták fel magukra a figyelmet lassan 20 éves pályafutásuk során, hanem remixeikkel is, amelyeket olyan neves előadóknak készítettek, mint Thom Yorke és a Radiohead, Björk, Roots Manuva, a Boys Noize vagy Trentemoller. Ezzel a Modeselektor egyébként pótolja az idén elmaradt szigetes koncertjét is. Az este másik főfellépője az a Nicolar Jaar lesz, akinek tavalyi bemutatkozó lemeze 2011 egyik legjobb elektronikus zenei alkotása lett. A mindössze 22 éves, chilei származású producer egészen új kontextusba helyezte a techno műfajt, a szokásos bpm 120-130 bpm helyett 100-asra csökkentve a tempót, rengeteg kísérletezgető elemmel és élő hangszeres hangokkal egészítve ki azt, rááadásul a Millenáris Teátrumban tartott koncertjére előzenei formációval érkezik. Rajtuk kívül Kanadából jön a Junior Boys indietronica páros illetve egy frissen alakult szupergrupp, a Mostly Robot, amely Jamie Lidell szólóénekes projektje, kiegészülve egy rakás billentyűssel, samplerrel, szkreccsmesterrel és rengeteg improvizációval. A hazai oldalt pedig a Volkova Sisters képviseli majd. A hajtás után egy kis kedvcsináló a szeptemberi bulihoz.


hír elektronikus modeselektor electronic beats nicolas jaar



2012.08.31. 10:39 – sajó d.

A lájk ereje - Így vesznek rajongót a feltörekvő dj-k

Megújult a Lángoló!

Olvasd cikkeinket az új oldalunkon, ahol az eddigieknél jóval több tartalom vár!

img_9358.jpgAugusztus elején a világ első számú elektronikus zenei magazinja, a Mixmag megjelentetett egy írást, amiben arra keresték a választ, hogy vajon mennyire jellemző a mai producerekre, hogy fantom rajongókat vásárolnak maguknak, vagyis like-okat, view-kat és followereket az olyan közösségi oldalakon, mint a Facebook, a Youtube, a Twitter vagy a Soundcloud. Az újság különböző dj-knél, promotereknék és menedzsereknél érdeklődött: valóban lehetséges-e pár száz dollárért tízezres online rajongói bázist összeszedni mindössze pár nap alatt?


youtube hír facebook elektronikus twitter like follower



2012.08.31. 09:00 – Lángoló Gitárok

Werner Herzog rendezi a Killers online közvetített koncertjét

Megújult a Lángoló!

Olvasd cikkeinket az új oldalunkon, ahol az eddigieknél jóval több tartalom vár!

killers_2012.jpgA kissé lagymatag szigetes fellépésük után egy igazán különleges eseményre készül az amerikai Killers: az élőben közvetített szeptember 18-ai koncertjüket a legendás német filmes, Werner Herzog rendezi. A zenekar elmondása szerint Herzog szeretne kamerát szerelni a tagokra, miközben a közönségen szörfölnek vagy éppen teljes erőből verik a dobokat. Az esemény az American Express Unstaged sorozat keretein belül kerül megrendezésre, ahol ismert együtteseket hoznak össze világhírű rendezőkkel, a közvetítést pedig a Youtube-on található VEVO-csatornán lehet végigkövetni. Eddig olyanok voltak a sorozatban, mint az Arcade Fire Terry Gilliammel, Jack White Gary Oldmannel vagy a Duran Duran David Lynch-csel. A fellépés napján jelenik meg egyébként a Battle Born is, ami a Killers negyedik nagylemeze.


indie rock hír the killers



2012.08.31. 08:00 – Lángoló

Marduk és Immolation a Kék Yukban

Megújult a Lángoló!

Olvasd cikkeinket az új oldalunkon, ahol az eddigieknél jóval több tartalom vár!

A mindenható, New York-i Immolation egy szinten emlegethető a Morbid Angellel. Ha a Close To A World Below lemezükről akár csak egy dalt is eljátszanak, már megérte lemenni a Kék Yukba szeptember 3-án, hétfőn. A zenekar jócskán túl van már a csúcson, de abban joggal lehet reménykedni, hogy élőben még mindig meg tudják mutatni nekünk, miért fontos a death metalban is jó dalokat írni, nem csak fénysebességgel kalapálni. A veterán svéd Mardukot jó ideje szokás nagyjából a Dimmu Borgir-Cradle Of Filth-szerű szörnyűségek között emlegetni, de míg ezek a zenekarok az évek során tényleg elérték azt, hogy a black metalon belül önmaguk paródiájává váljanak, Morgan Hakansson egy másodpercre sem csinált semmi vállalhatatlant. Éppen Serpent Sermon című új lemezüket turnéztatják, és aki a stílus felületesebb, de élőben elsöprő erejű változatára kíváncsi, az még akkor se habozzon, ha a Kék Yuk előtt valószínűleg a Flórián térig fog állni a sor. A terepet a cseh Heaving Earth, a francia Forsaken World és a spanyol Noctem melegíti be. Zenei ízelítő alább.


program marduk immolation kék yuk



süti beállítások módosítása