2012.09.09. 10:13 – Sajó Dávid

Vasárnapi mise - klipmegosztás

Megújult a Lángoló!

Olvasd cikkeinket az új oldalunkon, ahol az eddigieknél jóval több tartalom vár!

LGklipszemle2_1.jpgRitkán fordul elő, hogy a magyar videók és a külföldi klipek között ennyire kicsit legyen a minőségbeli különbség a klipmegosztásban. Jó persze, Danny Brown vagy a Jack Beats animációs videójához azért bőven van hova fejlődni a teslavoxnak, de kezdésnek ez sem rossz. A Cribs most megelégedett egy slideshow-val, Skrillex meglehetősen semmilyen videóval rukkolt most ki. A legjobb hangulatú videó címét a Rival Sons vasárnapi miséje vinné el, de egész közel került hozzájuk a Blahalouisiana akusztikus felvétele is. Végezetül maradt még másik három magyar videó is, a Stamusic. amerikai felvételei, az Intim Torna Illegál szponzorált videója és az Ann My Guard boszorkányégetése.


diplo the cribs klipmegosztás intim torna illegál skrillex rival sons danny brown ann my guard jack Beats blahalouisiana stamusic teslavox



2012.09.07. 16:27 – sajó d.

Meghallgatható a Gallows új albuma

Megújult a Lángoló!

Olvasd cikkeinket az új oldalunkon, ahol az eddigieknél jóval több tartalom vár!

gallows.jpgA brit Gallows hardcore punk együttes három nap múlva jelenteti meg harmadik nagylemezét, amelynek a különlegessége, hogy ez lesz első teljes album, amin az új zenekart alapító Frank Carter frontember helyét Wade McNeil vette át az Alexisonfire-ből. A tagcsere után még decemberben megjelent a négyszámos, Death Is Birth EP, azóta pedig nekiláttak a harmadik album munkálatainak. Az együttes úgy jellemezte a nemsokára megjelenő új hanganyagot, hogy: "Ez a lemez fejezi ki az álláspontunkat és röhög azoknak a pofájába, akik szerint a Gallowsnak vége, miközben csak most kezdünk igazán bemelegedni. Ennél jobban nem is cáfolhatnánk rá a kétkedőkre és lehetnénk büszkébbek a végeredményre." A teljes album meghallgatható a hajtás után.


punk rock hardcore hír gallows



2012.09.07. 15:06 – Lángoló Gitárok

Tarolt a One Direction az MTV VMA-en

Megújult a Lángoló!

Olvasd cikkeinket az új oldalunkon, ahol az eddigieknél jóval több tartalom vár!

One-Direction-2012-Brit-Awards-one-direction-29888110-1000-806.jpgA brit X-Factorban feltűnt fiúcsapat nyerte az MTV zenevideós díjátadójának három kategóriáját is, ahol övék lett a legjobb popvideó - megelőzve ezzel Rihannát és Justin Biebert - illetve legjobb új előadó díja és a közönségnél is ők voltak a kedvencek. A One Direction volt az első brit zenekar, akiknek sikerült egy lemezes előadókként az első helyen debütálni a Billboard 200-as listáján. Rihanna öt jelölésből végül csak egyet kapott meg a Drake-kel készített We Found Love-ért. A hiphop kategóriákban a nőknél Nicki Minaj egy, a férfiaknál Chris "Asszonyverő" Brown két szobrot vihetett haza, a korábban említett Drake-et pedig Lil Wayne-nel készített közös produkciójáért díjazták. Az idén először bevezetett elektronikus zenei kategóriában Calvin Harris győzedelmeskedett.


pop mtv hír vma one direction



2012.09.07. 14:05 – Lángoló Gitárok

Default - Új Atoms For Peace-kislemez

Megújult a Lángoló!

Olvasd cikkeinket az új oldalunkon, ahol az eddigieknél jóval több tartalom vár!

Atoms-For-Peace-Default.jpegLehet már páran tisztában vannak vele, de azért elmondjuk: az Atoms For Peace Thom Yorke zenekara, akik elsősorban azért álltak össze, hogy élőben is eljátsszák a Radiohead-vezér 2006-os, mellesleg elég jó lemezének, a The Erasernek a dalait. A zenekarban Yorke mellett olyanok játszanak, mint az Red Hot Chili Peppers-basszusgitáros Flea, a kvázi Radiohead-tag, de igazából producer Nigel Godrich, valamint Joey Waronker dobos és Mauro Refosco ütős. Ennek a csapatnak jelent meg most az első saját, önálló dala Default címmel, amit akár itt a Lángoló Gitárokon is meg lehet hallgatni a hajtás után. Ja, albumot jövő év elejére ígér a csapat.


pop hír electro atoms for peace



2012.09.07. 12:51 – Lángoló Gitárok

Új lemezen dolgozik a Black Keys

Megújult a Lángoló!

Olvasd cikkeinket az új oldalunkon, ahol az eddigieknél jóval több tartalom vár!

black keys-592.jpgKét napja premierezett nálunk itthon a Black Keys legújabb videoklipje a tavalyi El Camino nagylemezről és egy Rolling Stone magazinnak adott interjúban Dan Auerbach frontember elmondta, hogy nemrég egy hétig stúdióztak Patrick Carney dobossal, ezzel megkezdték a munkálatait a következő albumnak. A tervek szerint hivatalosan csak jövőre fognak neki a felvételeknek, de Carney korábban elmondta, hogy szeretnék minél hamarabb kiadni a kész hanganyagot. Auerbach szerint márciusig biztos nem fejezik be és a rengeteg fellépés miatt csak július környékén tisztázódik majd, mikor is lehet pontosan számítani a megjelenésre. Az énekes egyelőre azt sem tudja, hogy saját maguk végzik a produceri munkát vagy felkérnek rá valakit. A rengeteg koncert és stúdiózás mellett Auerbach rendkívül elfoglalt produceri munkájával is, hiszen Dr. John és a JEFF the Brotherhood lemezei mellett még másik három zenész albumán is dolgozik per pillanat.


rock hír blues dan auerbach black keys



2012.09.07. 11:55 – Lángoló Gitárok

Nem játszhat R.E.M.-et a Fox News

Megújult a Lángoló!

Olvasd cikkeinket az új oldalunkon, ahol az eddigieknél jóval több tartalom vár!

rem-collapse-into-now-sparrow-hall-silver-thread-BW.jpgAmerikában már nagyban zajlik a választásai kampány, amelynek zenei vonatkozása általában abban szokott kimerülni, hogy pár hetente kiakad egy-egy zenekar, amiért a republikánusok engedély nélkül használják fel valamelyik szerzeményüket. Most kivételesen a demokraták - pontosabban az őket közvetítő tévécsatorna - miatt akadt ki az R.E.M., akik a honlapjukon szólították fel - a kiadójukkal egyetemben - a közismerten jobboldali Fox News tévécsatornát, hogy ne játsszák az engedélyük nélkül a Losing My Religion című számukat a demokrata párt közgyűlésének közvetítése alatt. A közleményben Michael Stipe, a baloldali kötődésű rockzenekar frontembere kijelentette, hogy semmilyen szinten nem tudnak azonosulni a csatornával és annak közvetítésével, amit egy puffogó viperához hasonlított. A tavaly feloszlott R.E.M. énekese ezt a kifejezést korábban az ultrakonzervatív rádiósszemélyiségre, Rush Limbaugh-ra használta korábban, mivel a puffogó viperának a szokása az, hogy sokkal nagyobbra fújja magát, mint amekkora. Egyébként ezen az eseményen fellépett a Foo Fighters, akik eljátszották a My Herót, a Walkot és Wasting Lightot. A felvételt megmutatjuk a hajtás után.


rock hír fox news rem foo fighters michael stipe amerikai választások



2012.09.07. 10:56 – Sajó Dávid

Ne rappelj black metalra - Foreign Beggars-interjú Orifice Vulgatronnal

Megújult a Lángoló!

Olvasd cikkeinket az új oldalunkon, ahol az eddigieknél jóval több tartalom vár!

vulgatron.jpgA Foreign Beggars a brit urban music egyik legmeghatározóbb csapata, akik az old school hiphopot mára grime-ra, dubstepre és drum and bassre cserélték. Dolgoztak már együtt Skrillex-szel, a Knife Partyval vagy a Noisiával, és az októberben megjelenő nagylemezüket már deadmau5 kiadójánál jelentetik meg. Az utóbbi időben hazánkba évről-évre visszalátogató együttesből Orifice Vulgatron MC-vel beszélgettünk a szeptember 14-i dürlines fellépésük előtt arról, milyen volt az Arab Emírségekben drum and bass bulikat csinálni, miért nincs már akkora pogózás a bulijaikon és mi a baja a mai glitch-hoppal.


interjú hiphop rap elektronikus dubstep drum and bass foreign beggars dürlin urban music orifice vulgatron



2012.09.07. 10:00 – Lángoló Gitárok

Rázz fel - Új Magashegyi Underground-koncertklip

Megújult a Lángoló!

Olvasd cikkeinket az új oldalunkon, ahol az eddigieknél jóval több tartalom vár!

magashegyi_veszprem.jpgA nagy sikerre való tekintettel ősszel több vidéki városba is elviszi szimfonikus műsorát a Magashegyi Undergrund, sőt, hogy mindenki tudja egész pontosan miről is van szó, egy koncertklipet is készítettek ízelítőnek, amit most itt a Lángoló Gitárokon láthat először a közönség. "Július elején turnébuszba ültettük Ezer nap című szimfonikus remix-koncertünknek mind az ötven közreműködőjét és meg sem álltunk vele a Veszprémi Utcazene Fesztiválig. Mivel sejtettük hogy a veszprémi vár ódon falai közt minden esélyünk megvan egy emlékezetes koncertre, magunkkal vittük a Reich Tamás és Göbel Ákos vezette forgatócsoportot is. A helyszínen értesültünk arról, hogy a szervezők aznap az összes széket felszedték a téren, és bár először kicsit tartottunk attól, hogy fognak működni így az intimebb, szimfonikus hangszerelésű dalok, a rajongóink eufórikus hangulata az első pillanattól ránk ragadt és pályafutásunk egyik legjobb koncertjét adtuk aznap." - nyilatkozta a zenekar. Hajtás után további információk, illetve maga a klip is megnézhető természetesen.


premier pop rock hír exkluzív magashegyi underground



2012.09.07. 08:00 – [MTI]

Koncert a Radics-Bencsik-Barta hármas emlékére

Megújult a Lángoló!

Olvasd cikkeinket az új oldalunkon, ahol az eddigieknél jóval több tartalom vár!

Radics_Béla.jpgÉgi Zenekar Fesztivál címmel koncertet rendeznek a magyar rockzene történetének három kiemelkedő gitárosa, Radics Béla, Bencsik Sándor és Barta Tamás emlékére szeptember 30-án a fővárosi PeCsa Music Hallban. Mindhárom zenészhez kapcsolódik idén egy-egy kerek évforduló: Radics Béla (Sakk-Matt, Tűzkerék, Taurus, Alligátor) és Barta Tamás (Hungária, LGT) 30 évvel ezelőtt hunyt el, Bencsik Sándor (Beatrice, Gesarol, P. Mobil, P. Box) pedig 60 éves lenne, és 25 éve hunyt el. A csütörtöki budapesti sajtótájékoztatón elhangzott, hogy a koncert első felében Radics Béla (képünkön) szerzeményeit játssza a Tűzkerék xT, a másodikban a P. Mobil és vendégei zenélnek.

A szeptember 30-i koncerten fellép mások mellett Bergendy István, Csomós Péter (ex-Hungária), Frenreisz Károly (ex-LGT, Skorpió), Harmath Albert (Sakk-Matt), Karácsony János (LGT), Keresztes Ildikó, Lugosy László (Beatrice), Nyerges Attila (Ismerős Arcok), Oláh Ibolya, Tátrai Tibor, Varga Miklós (ex-P. Box) és Szűcs Antal Gábor. Tóth Tamás Béla, a Tűzkerék xT tagja szólt arról, hogy az emlékkoncerten Az lehet, szabad címmel egy Radics Béla-szám ősbemutatója is elhangzik, a dalra nemrég találtak rá archív felvételek között. Schuster Lóránt, a P. Mobil alapítója, mindenese az MTI-nek felidézte, hogy a hetvenes évek elején előbb a Gesarolban, majd 1973-tól 1980-ig a P. Mobilban játszott együtt Bencsik "Samuval".


rock hír bencsik barta radics



süti beállítások módosítása