2012.09.16. 10:00 – Sajó Dávid

J Dilla Changed My Life - klipmegosztás

Megújult a Lángoló!

Olvasd cikkeinket az új oldalunkon, ahol az eddigieknél jóval több tartalom vár!

LGklipszemle2_1.jpgBeköszöntött az ősz, de a magyar videók egy része még mindig a nemrég véget ért nyárra emlékeztetnek minket. Bigmek a telepi hőség túléléséről és a Balaton utáni vágyakozásáról rappel, a Pillanatművek pedig a Gellért-hegyen zenéli fel a Napot. A Flying Lotus nem is klippel, hanem egy rövidfilmmel jelentkezik, ahogy az Alt-J alkotása is inkább beillik egy avantgard etűdnek, mint tradicionális videoklipnek. Viszont a Mumford & Sons és Kovary inkább egyszerűre vette a figurát, és megelégedett az élő fellépéseiken rögzített felvételekkel. Ja, van még új Raveonettes-videó is, de az olyan, mintha mozgó Instagram-filtert pakoltak volna a legfrissebb albumuk borítójára.


raveonettes flying lotus klipmegosztás mumford and sons bigmek kovary alt-j pillanatművek



2012.09.15. 10:21 – DankóG

A Two Door Cinema Club a Metallicával bohóckodott

Megújult a Lángoló!

Olvasd cikkeinket az új oldalunkon, ahol az eddigieknél jóval több tartalom vár!

two-door-cinema-club.jpgTwo Door Cinema Club nevű indie-zenekar a napokban a BBC Radio 1 egyik műsorában járt, ahol odáig fajultak a dolgok, hogy még a Metallica Enter Sandmanjéből is játszottak részletet, lévén az egyik tag állítólag a metálzenekar témáin tanult meg zenélni. Természetesen nem komolykodták el a dolgot, így egy idő után röhögésbe fulladt a metáldal indie-sítése. Rögtön utána lenyomták a Jurrasic Park film főtémáját is, amit persze már halálosan komolyan vettek, végig is játszották mindenfajta gyerekes kacarászás nélkül. Alább ezt az egész hóbelevancot meg lehet hallgatni. Ja, és játszottak egy saját dalt is, ha valaki ezek után még kíváncsi a brit metálgyalázók produkciójára.


indie bbc pop rock metál hír metallica jurassic park two door cinema club



2012.09.14. 18:24 – Lángoló Gitárok

Down IV Part I: The Purple EP - Meghallgatható az új Down-minialbum

Megújult a Lángoló!

Olvasd cikkeinket az új oldalunkon, ahol az eddigieknél jóval több tartalom vár!

down-iv-ep-one-the-purple-ep-extralarge_1343755795887.jpgA Down legutóbbi stúdióalbuma után kitalálta, hogy nem ad ki nagylemezt, inkább négy EP-t jelentet meg viszonylag rövid idő alatt. Ebből a sorozatból az első szeptember 18-án jelenik meg Down IV Part I: The Purple EP címmel, és egy dalt már meg is mutattunk róla nemrég a Facebookunkon. Most viszont itt a teljes EP, amit a hajtás után itt is meg lehet hallgatni. Szóval aki kíváncsi rá, hogy a Phil Anselmo vezette csapat az ígéretekhez híven visszatért-e a Black Sabbath, Saint Witus, Witchfinder General fémjelezte doomos vonalhoz, az tekerjen lejjebb.


rock metál hír down doom



2012.09.14. 14:03 – Lángoló Gitárok

Steve Albini szerint Amanda Palmer egy idióta

Megújult a Lángoló!

Olvasd cikkeinket az új oldalunkon, ahol az eddigieknél jóval több tartalom vár!

steve-albini-592.jpgA Dresden Dolls énekesnője, Amanda Palmer körül mostanában elég nagy a felhajtás: először összeszedett 1.2 millió dollárt a Kickstarter, közösségi finanszírozással foglalkozó honlapon, hogy valahogy elkészíthesse új lemezét, majd a nagy port kavart Flaming Lips-videót forgatták újra vele, ahol meztelenül fürdőzik. Az előadó most épp az említett lemezzel turnézik, és egy felhívást intézett hangszeren játszani tudó rajongóinak, hogy csatlakozzanak hozzá a színpadon. Az alkalmi fellépők gázsit helyett sört, merch-cuccokat, öleléseket és pacsikat kapnak. A látszólag egészen jópofa ötletre Steve Albini legendás producer kissé keményen reagált, aki szerint Palmer az adomány-, és szívességrendszerével igazából csak azt bizonyítja, hogy egy totál idióta, erről pedig egy hosszabb fórumbejegyzésben értekezik a többek között a Nirvana In Utero lemezén is dolgozó zenész. Az egyik gondolatmenetében Albini a közösségi finanszírozást és az ingyenes vendégzenélést ahhoz hasonlítja, mintha lemennének egy vidéki koszfészekbe és metamfetamint illetve orális szexet árulnának egymásnak. Palmer a New York Timesban reagált Albini kirohanására, aki egész egyszerűen abszurdnak tartja a producer reakcióját, és nem érti mi a baj azzal, ha a rajongói örömmel kapcsolódnak be a produkcióba.


hír amanda palmer steve albini



2012.09.14. 12:57 – Lángoló Gitárok

Lady Gaga a színpadon tetováltatta a fejét

Megújult a Lángoló!

Olvasd cikkeinket az új oldalunkon, ahol az eddigieknél jóval több tartalom vár!

gagaheadtattfull.jpgCsütörtök este mutatta be Fame nevű parfümjét Lady Gaga a New York-i Guggenheim múzeumban, ahol olyan hírességek tették tiszteletüket, mint Yoko Ono, Paris Hilton vagy Lindsay Lohan. A legnagyobb durranás viszont nem ők, hanem maga a show volt természetesen: Gaga egy hatalmas parfümös üvegben érkezett a színpadra, majd ott helyben, Mark Mahoney tetoválóművész segítségével kivarratta a tarkóját, ami éppen le volt borotválta Terry Richardson fotós tiszteltére, akinek a héten hunyt el az édesanyja. A beszámolók szerint Edith Piaf- és David Bowie-dalok hangzottak el az eseményen, a tetoválás alatt pedig Kanye West Mercy című száma szólt. És ha már idekevertük azt a fránya zenét is, elmondjuk, hogy Lady Gaga új lemeze valószínűleg 2013 elején jelenik majd meg a sokatmondó Artpop címmel, és lesznek rajta olyan dalok, mint a Candy Art, a Cold Hearted Bitch és a CRWTH. Alább pedig megnézhető egy a művésznő klipjeihez hasonlatosan bizarr (nagyon bizarr, akár korhatárosnak is mondható) kisfilm az említett parfümről Steven Klein rendezésében.


pop hír lady gaga



2012.09.14. 11:58 – Lángoló Gitárok

Iggy Pop most a Who-tribute-lemezen zenél

Megújult a Lángoló!

Olvasd cikkeinket az új oldalunkon, ahol az eddigieknél jóval több tartalom vár!

iggy.jpgIggy Pop idén dolgozott már fel Duke Ellingtont, Black Keyst és Fleetwood Macet is, most pedig a The Who-n a sor, amelynek tiszteletére egy sereg zenész készíti el a brit zenekar legjobb dalainak átdolgozásait. Az október másodikán megjelenő korongon olyanok szerepelnek Iggy Popon kívül, mint a Raveonettes, Ginger Baker, Dave Davies, Wayne Kramer vagy K.K. Downing. A The Who novemberben egyébként világkörüli turnéra indul az 1973-as Quadrophenia albummal. A készülő tribute-lemez teljes dallistáját megmutatjuk a hajtás után.


hír iggy pop tribute the who raveonettes wayne kramer



2012.09.14. 10:45 – Lángoló Gitárok

Új lemezzel tér vissza a Pig Destroyer

Megújult a Lángoló!

Olvasd cikkeinket az új oldalunkon, ahol az eddigieknél jóval több tartalom vár!

Október 22-én jelenik meg Book Burner címmel az ötödik Pig Destroyer-nagylemez, amiről alább már meg is lehet hallgatni a Burning Palm dalt. A virginiai grindecore-csapat új albumán 19 szám lesz, amikkel visszatérnek a korai durva, mizantróp hangzásvilágukhoz. Aki kétlemezes változatban veszi meg az anyagot, az kap még hozzá pár feldolgozást is a Pig Destroyertől olyan zenekarok előtt tisztelegve, mint a Black Flag, Minor Threat, Misfits vagy a Circle Jerks. Tehát ahogy írtuk, kis laza grindcore a hajtás után (plusz egy kis stúdiózós videó).


hír grindcore pig destroyer



2012.09.14. 09:09 – Lángoló Gitárok

DVD-n a 2007-es Led Zeppelin-koncert

Megújult a Lángoló!

Olvasd cikkeinket az új oldalunkon, ahol az eddigieknél jóval több tartalom vár!

ledzep2.jpgÖt éve, szeptember 10-én lépett utoljára színpadra a legendás Led Zeppelin, akik Ahmet Erdegun, az Atlantic lemezkiadó alapítójának emlékére adtak egy több mint kétórás koncertet a londoni O2 Arenában. A 27 éve után először fellépő zenekar koncertjére 20 millió jegyigénylés érkezett, de csak 18 ezer ember láthatta Jon Paul Jonest, Jimmy Page-et és Robert Plantet illetve Jason Bonhamet, aki elhunyt édesapját pótolta a dobok mögött. A bejelentést egy titokzatos kampány előzte meg, aminek hatására sokan egy újabb fellépés lehetőségét vizionálták, de erről egyelőre semmilyen hír nem érkezett azóta sem. A Celebration Day címet kapó DVD november 19-én jelenik meg Magyarországon, amihez a hajtás után egy előzetest is tudunk mutatni illetve a koncert teljes dallistáját.


hír rock and roll led zeppelin



2012.09.14. 08:05 – Lángoló Gitárok

The Sorrow-koncert az A38-on + Játék

Megújult a Lángoló!

Olvasd cikkeinket az új oldalunkon, ahol az eddigieknél jóval több tartalom vár!

sorrow.jpgA Zajok a szomszédból keretein belül Magyarországra érkezik Ausztria egyik első számú metalcore zenekara, a The Sorrow. Az osztrák együttes megfordult már minden fontosabb zenei fesztiválon és klubbulin olyan zenekarok oldalán, mint a Caliban, a Killswitch Engage és a Chimaira. A szeptember 21-ei A38-as koncerten a magyar The Talking Horse is fellép. A bulira két jegyet lehet nálunk nyerni, mindössze arra a kérdésre kell megadni a helyes választ, hogy: Hányadik fellépése lesz Magyarországon a The Sorrow-nak? A helyes megfejtéseket a jatek@langologitarok.hu címre kell küldeni Lángoló-Sorrow-Játék tárggyal szeptember 20-áig, előtte pedig lájkolni a Facebook-oldalunkat. A hajtás után mutatunk pár videót kedvcsinálóként.


játék hír a38 metalcore the sorrow



süti beállítások módosítása