2012.11.18. 13:07 – Sajó Dávid

Közeleg a világvége - klipmegosztás

Megújult a Lángoló!

Olvasd cikkeinket az új oldalunkon, ahol az eddigieknél jóval több tartalom vár!

LGklipszemle2_1.jpgA heti kliprovat különlegessége, hogy az amerikai Sufjan Stevens karácsonyi videóján kívül csak izlandi és magyar alkotások kaptak helyet a válogatásban. Előbbieket természetesen Björk és a Sigur Rós képviseli, utóbbiak közül megmutatjuk Kozma Orsi új videóját, a Mátranovák Company agymenését a felhőkről, a Gyík zenekar telepi romantikáját illetve az eheti kedvencünket, az Indygo apokaliptikus sci-fijét is.


björk kozma orsi sigur rós indygo klipmegosztás sufjan stevens gyík zenekar mátranovák company



2012.11.18. 10:02 – Lángoló Gitárok

Slash-koncert lesz Budapesten

Megújult a Lángoló!

Olvasd cikkeinket az új oldalunkon, ahol az eddigieknél jóval több tartalom vár!

Február 7-én a Pecsa Music Hallban lép fel Slash, akit a Myles Kennedy and the Conspirators kísér majd el ide is, ahogy általában mindenhová. A Guns N' Roses volt gitárosa mostanában nagyon belejött a szólózenélgetésbe. Kihozott pár éve egy lemezt saját név alatt, amin rengeteg vendégénekes szerepelt, köztük az a Myles Kennedy Alter Bridge-énekes is, aki aztán a turnéra is elkísérte a Velvet Revolverben is alapítótag gitárost. A turnén aztán annyira összemelegedtek, hogy Slash második szólólemezét már együtt vették fel, sőt, a borítóra is felkerült Kennedy neve. Szóval ők jönnek most a Pecsába jövő év elején, hogy bemutassák nekünk is az Apocalyptic Love-ot, na meg persze az első lemez dalait is. A hír egyébként a HammerWorld most megjelent, novemberi számából származik, de a különböző netes fórumokon is gyakorlatilag már tényként kezelik a Last.fm-en is feltűnt információt.


rock hír slash



2012.11.17. 10:06 – Sajó Dávid

Visszanőttek a Green Day tökei - Green Day-lemezkritika

Megújult a Lángoló!

Olvasd cikkeinket az új oldalunkon, ahol az eddigieknél jóval több tartalom vár!

green-day-dos.jpgGreen Day - ¡Dos!
(Reprise)

A Green Day lemezsorozatának első darabját, az ¡Uno!-t hallgatva végig olyan érzésünk volt, hogy ennél a következő, ¡Dos! című album már tényleg csak jobb lehet. A számításunk lényegében be is jött, valóban jobb anyag lett ez a mostani az előzőnél, és ha ezt a tendenciát követi a ¡Tré!, decemberben, akkor talán már tényleg egy kifogástalan Green Day-lemezről beszélhetünk majd újra. Mindenesetre a ¡Dos! nem csak az ¡Uno!-nál, hanem a 21st Century Breakdownnál is szórakoztatóbb album lett.

Szerintünk: (3,5/5)
Szerintetek: (4,3/5)

lemezkritika punk pop rock green day dos



2012.11.16. 14:55 – Lángoló Gitárok

Kreator, Morbid Angel és Nile együtt a Pecsában

Megújult a Lángoló!

Olvasd cikkeinket az új oldalunkon, ahol az eddigieknél jóval több tartalom vár!

November 1-én indult, és egészen karácsonyig tart az extrém metál műfaj három népszerű képviselőjének a Kreatornek, a Morbid Angelnek és a Nile-nak a közös európai turnéja, ahol a műfajra jellemző kisebb klubok helyett komoly koncertcsarnokok megtöltésére készülnek a csapatok. Budapesten a Pecsa Music Hallba érkeznek november 22-én, a Fueled By Fire társaságában. A november 22-ei koncert ritka lehetőséget kínál a death és thrash metal kedvelőinek, hiszen a műfajspecifikus fesztiválokat leszámítva szinte sosem lehet ezeket a csapatokat egy este látni.


metál hír program death nile thrash kreator morbid angel fueled by fire



2012.11.16. 11:12 – Sajó Dávid

Mindenki egy olyan műfajban szeretne eredeti maradni, ahol ez nem történt meg évtizedek óta - Interpol-interjú Sam Fogarino dobossal

Megújult a Lángoló!

Olvasd cikkeinket az új oldalunkon, ahol az eddigieknél jóval több tartalom vár!

InterpolPMVH150411.jpgTízéves az Interpol bemutatkozó nagylemeze, a Turn on the Bright Lights, aminek apropóján egy deluxe kiadvány keretein belül újra megjelentetik a New York-i zenekar albumát. Lehetőségünk volt kicsit beszélgetni Sam Fogarino dobossal (a képen bal oldalon áll), akivel már a készülő új nagylemezről beszélgettünk, többször szóba került Carlos D basszusgitáros kiválása az együttesből, illetve mesélt nekünk arról is, hogyan lett majdnem Marilyn Manson dobosa.


indie rock interpol paul banks sam fogarino



2012.11.16. 09:00 – Rácz Mihály

Felnőtteknek szól - Makám-lemezkritika

Megújult a Lángoló!

Olvasd cikkeinket az új oldalunkon, ahol az eddigieknél jóval több tartalom vár!

borito_1.jpgMakám - Robinzon Kruzo
(Z Paraván)

A Makámot jól ismerjük a világzene felől, a nyolcvanas évek eleje óta jelen van a hazai színtéren. Több korszakot is megélt már, de két nagyot legalább, az egyik az első másfél évtizednyi kortárs és keleti zenei motívumokat sajátos hangképekké szövő, elsősorban instrumentális éra négy jelentős lemezzel, a második pedig az 1999-es, Lovász Irén és Bognár Szilvia énekesnőkkel felvett Skanzen albummal indított és ma is tartó dalos szakasz, változó felállásokban, mind a zenészi, mind az énekesnői posztokon. 2007-ben kijött még a korai időkből származó felvételeket és ritkaságokat tartalmazó Orient Occident, ám az ív mégis töretlen. Volt eddig. Ugyanis pár éve Krulik Zoltán – vagyis a Makám egyszemélyes motorja – elindított egy új történetet Robinzon Kruzo néven, aztán ez mégsem nőtte ki magát külön projectté, a dalokból összeállt egy teljes repertoár, és maradt az egész a Makám égisze alatt, aminek ugye egyébként is több énje van.

Szerintünk: (5/5)
Szerintetek: (4,6/5)

lemezkritika folk rock makám ezt hallgasd



2012.11.16. 08:00 – Lángoló Gitárok

Robinzon Kruzo - Makám-lemezpremier

Megújult a Lángoló!

Olvasd cikkeinket az új oldalunkon, ahol az eddigieknél jóval több tartalom vár!

borito_1.jpgMegjelent a Makám Robinzon Kruzo című nagylemeze, amit most itt teljes egészében végig lehet hallgatni a Lángoló Gitárokon. Az album jelentősen eltér a zenekartól 1984 óta megszokott világzenei iránytól, így némileg meglepődhetnek a rajongók ezt a kvázi rocklemezt hallgatva. A hajtás után található lejátszó alatt olvasható Krulik Zoltán zenekarvezető dalokhoz tartozó reflexiói, illetve előtte ugyanő mondja el, hogy miként alakul a Makám év végéje. "Ez az időszak mindig nagyon sűrű a Makámnak, tekintettel arra,hogy nagyon sokféle műsorunk van. A Robinzon Kruzo lemez bemutatója után, december 1-én délután 4-kor a Millenárison a gyerekeknek, illetve családoknak játsszuk a Csillagváró című lemez anyagát, este 8-kor a Nyitott Műhelyben Petri György megzenésített verseit adjuk elő Füst alkohol zene címmel. Mikulás napi koncertek lesznek 6-9-ig a Bálint Házban Hanukát ünnepelünk a gyerekekkel és szüleikkel. 16-án a VII. kerületi Kazinczy utcában szabadtéri koncertet adunk a Szimpla kert közelében. 22-én adventi koncertjeink lesznek Újpesten és Pilis nevű község református templomában."


premier folk rock hír exkluzív makám



2012.11.15. 17:20 – Hirdetés

Ki akar találkozni a Muse-zal? – Két olvasónk megteheti, plusz jegyet is kap!

Megújult a Lángoló!

Olvasd cikkeinket az új oldalunkon, ahol az eddigieknél jóval több tartalom vár!

November 20-án az estét a pár éve alakult angol Everything Everything nyitja, ők 19.45-kor mutatkoznak be a magyar közönségnek. A Muse 21 óra magasságában lép színpadra 2 órás, látványosnak ígért, új show-jával. A turné pár hete kezdődött Franciaországban, és eddig minden helyszínen áradoznak a koncertről és a zenekar előadásáról.


játék rock muse



2012.11.15. 14:41 – Lángoló Gitárok

A nagy érdeklődés miatt a PeCsában lép fel a Parkway Drive

Megújult a Lángoló!

Olvasd cikkeinket az új oldalunkon, ahol az eddigieknél jóval több tartalom vár!

pwd.jpgNovember 29-én lép fel az ausztrál Parkway Drive metalcore zenekar Budapesten, de a nagy érdeklődés miatt a Dürer Kert helyett a PeCsa Music Hallba tették át a szervezők a koncertet. Elővételben az összes jegy elkelt két héttel a fellépés előtt, így nagyobb helyszínre volt szükség. A helyszínváltozás új színpadi háttérrel is jár majd, de a koncertre látogatóknak előre felhívták a figyelmét, hogy érdemes az előzenekarok miatt is minél korábban érkezni, mivel 22:40-kor befejeződik az esemény.


koncert hír pecsa metalcore parkway drive



süti beállítások módosítása