2013.01.13. 15:33 – Sajó Dávid

Dredd bíró Ákossal oszt igazságot - klipmegosztás

Megújult a Lángoló!

Olvasd cikkeinket az új oldalunkon, ahol az eddigieknél jóval több tartalom vár!

LGklipszemle2_1.jpgMég mindig téli álmukat alusszák a zenekarok, ezért a mostani klipmegosztást szinte úgy kellett összekaparni, de szerencsére bőven akadt most pár említésre méltó kisfilm. Ilyen például a mius videója, ami a Lángoló Gitárokon debütál, de említhetnénk a kis költségvetésből egész pofás videókat összehozó Zombie Girlfriendet, Barabás Lőrincet vagy a Frozen Steaket is. A low budgettől eléggé távol áll Ákos filmelőzetese az új Dredd bíróhoz, ami magasan a leglátványosabb az eheti felhozatalból. Külföldről akad két industrial alkotás, először a The Soft Moon, majd Trent Reznor How To Destroy Angelse, a Django Django pedig rohadtul unja magát a házibuliban. Earl Sweatshirtnek egy rajongó forgatott egy egészen furcsa videót, a végére pedig meghagytuk Cristofelt, nehogy szegény a végén öngyilkos legyen, amiért már a rühes kutyát sem érdekli az a fos, amit zenélés címen csinál.

Earl Sweatshirt ft. Tyler, The Creator - Pigeons

A Youtube-nak hála egyre több nem hivatalos rajongói videó készül, amik közül akadnak olyanok, amelyek később az előadó áldását is megkapják arra, hogy később levehessék az "un"-t az officialből. A Pigeons egyelőre még nem érte el ezt a státuszt, de mi azért bemutatjuk, mert nem minden nap látni Mitt Romneyt és Barack Obamát egy klipben. Pontosabban egy Obama-, és Romney-maszkos férfit, akik egy laza pusztítós délutánba kezdenek, elveszik egy lány bringáját, majd megkötözve bevágják a csomagtartóba, majd kokaint szívnak a kocsiban és kirabolnak pár boltot. Ez viszont még mindig nem elég, és egy gördeszkás srác cipőit is elszedik, majd szépen összeverik az utcán. Azonban a srác haverjai bosszút állnak és a deszkáikkal csapkodják meg a két pszeudo-elnökjelöltet, akik abszolút elegáns és fair módon egy kézigránáttal vesznek elégtételt a szemét kis utcagyerekeken.

Django Django - Hand of Man

A Django Django legújabb videójában megnézhetjük milyen az, amikor a a zenekar egy unalmas házibuliban prüntyög a hangszerein egy kanapén. A fekete-fehér videón az együttes gitárosa már annyira unja magát, hogy pár pillanatra elalszik és kenyérsütéssel illetve egyszemélyes piknikkel álmodik. Aztán felébred és folytatódik a buli úgy, ahogyan eddig.

The Soft Moon - Die Life

Mi is írtunk a The Soft Moon egyszemélyes darkwave projekt legutóbbi nagylemezéről, most pedig itt egy fekete-fehér videó a Die Life című dalhoz. A remegő kamerás felvételekkel, koszos gitárral, árnyjátékkal és egy láthatóan teljesen átszellemült előadóval megspékelt klip nagyszerűen visszaadja a Soft Moon kaotikus sötétségét, amelynek a végén hiába látjuk a fényt, az csak valójában adásszünet a tévékészülékünkön.

How To Destroy Angels - The Loop Closes

Trent Reznor side projectjének új klipje nagyszerű párost alkot az előző videóval, mivel az inkább sejtelmesnek nevezhető industrial rock dalt szintén kásás képernyővel és bizarr felvételekkel illusztrálták, csak itt Reznor és a többiek a nem a készülék előtt, hanem a képernyőn jelennek meg az alkotás vége felé, meg itt végre színek is vannak, hiszen a fekete-fehér már annyira snassz, nem?

Ákos - Régi jövő

A már Magyarországon is vetített Dredd 3D mozifilmet Ákos Régi jövő című dalával párosították, és ki gondolta volna, hogy ebből az első kissé fura ötletből egy ilyen klassz kis videó lesz végül. A vágást megpróbálták a dal szövegéhez igazítani, de szerencsére pont annyira, hogy az már egyáltalán ne legyen kínos. A kifejezetten látványos, filmelőzetesnek is beillő kisfilm disztopikus hangulata nagyszerűen passzol Ákos keserédes jövőképéhez és az ilyen kezdeményezést mi nagyon tudjuk támogatni, szóval reméljük lesz még hasonló példa arra, hogy hazai előadók zenéje szól hollywoodi szuperprodukciók képkockái alatt.

mius - Hold On

A mai klipmegosztásban premierezik a mius Hold On című számához készült videó, amit a Miskolci Nemzeti Színházban forgattak. Pontosabban fényképeztek, mivel leginkább állóképekről beszélhetünk ritmusra vágva, amelyek módszertől keltenek egy egészen fura mozgó hatást. Részünkről a videó olyan, mintha ötvözték volna Péterfy Bori Hajolj bele a hajamba című dalának a klipjét a quimbys Balanyi Szilárd Egy más világjával.

Barabás Lőrinc - 1 2 1

Képtelenek vagyunk elvonatkoztatni attól a ténytől, hogy Barabás Lőrinc trombitás új videójának zenei koncepciója nagyon hasonlít a Dub FX mellett gyakran feltűnő Mr. Woodnote szaxofonos produkciójához, na már nem mintha ez bármit is levonna a zenész teljesítményéből. Barabásnak elég mindössze egy hangszer és pár kütyü meg pedál, hogy teljesen egyedül építsen fel egy dalt, ahogyan ezt az előbb említett előadóktól is ismerhetjük. A videótól azért nem estünk hanyatt, de arra pont jó, hogy megfelelő illusztrációt nyújtson a trombitás nu-jazzes melankóliájához.

Frozen Steak - Rattlesnake Blues

Előző nap lelkendeztünk a Frozen Steak blues rock páros lemezéről, most pedig egy videót is mutatunk tőlük, amely Charley Patton Rattlesnake Bluesának feldolgozásához készült. A szarukeretes szemüveges dobos láttán képtelen vagyok kiverni a fejünkből a Black Keys-epigon kifejezést, mondjuk részünkről ebben túl nagy kivetnivalót azért nem találunk. A klip - sejtéseink alapján - a csepeli gyártelepen készült minden bizonnyal minimális költségvetéssel, de azért arra figyeltek az alkotók, hogy abból a maximumot hozzák ki és ebből egész kreatív színvilág és képi megoldások születtek még akkor is, ha a színválasztás és a háttér kísértetiesen hasonlít a Black Keys Your Touchának klipjéhez.

Zombie Girlfriend - Stories Of You And Me

A Zombie Girlfriend új klipje is egy nagyszerű példa hogyan lehet kábé nulla pénzből érdekes videót forgatni. A kamera egyszer csak elindul jobbra az énekes-gitáros pedig mindig igyekszik valahogy utolérni a képet, amiről állandóan lecsúszik a folytonos mozgás miatt, ráadásul az útvonal is jó választásnak bizonyult, hiszen a kezdésként szmogos, ködös városi háttérképből a videó végül egy erdő szélén végződik. Ja, és gitár hátuljára ragasztott szintetizátornál klasszabb ötlettel nem nagyon találkoztunk a héten.

Lalika.Feat&'VV'Cristofel - Itt vagyunk Ketten (OFFICAL MUSIC VIDEO)TELJES

A valóvilágos Cristofel zenei teljesítményéről mindent elmond, hogy még a legostobább, írni nem tudó idióták is látják rajta, hogy annyi érzéke van a zenéhez, mint amennyi demokratikus elnökválasztás Kubában. Fogalmunk sincsen kinek, miért és milyen célból készíti szinte havi rendszerességgel a klipjeit, amelyek hihetetlen módon képesek mindig újabb szinteket lépni az értékelhetetlen zenei hulladék kategóriában. Azt már hagyjuk is, honnan a francból rántotta elő Lalikát, aki saját bevallása szerint már elismert névnek számít a szakmában. Külön kiemelnénk a felvétel minőségét, ahogyan gyönyörűen megcsillan a fény a retkes objektíven, amivel  még egy rendes fehér egyensúlyt sem tudtak állítani Cristofel bérelt Suzukiján, amit a valószínűleg súlyos önértékelési gondokkal küzdő előadó(szerűség) a videó végén fel is robbant egy fantasztikus effekttel. Persze mit is vártunk egy olyan kliptől, ahol még a készítők is annyira tanulatlan félemberek, hogy a címet sem bírják rendesen leírni, kezdve a feat és az & jel egymás utáni használatától a nagyon menőnek szánt official kifejezés elgépeléséig.


ákos barabás lőrinc klipmegosztás how to destroy angels zombie girlfriend the soft moon cristofel mius earl sweatshirt frozen steak



Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása