2013.01.28. 11:49 – Lángoló Gitárok

Ady az űrben - Babazsúr-dalpremier a költő halálának 94. évfordulójának alkalmából

Megújult a Lángoló!

Olvasd cikkeinket az új oldalunkon, ahol az eddigieknél jóval több tartalom vár!

babazsur_promo (2).jpgA Babazsúr január 28-án adja ki a Kocsi-út az éjszakában című kislemezét abból az alkalomból, hogy 27-én volt Ady Endre halálának 94. évfordulója. Adynak ma is üzenete van, amit a költő versének megzenésített változata kitűnően példáz. Azért választották a Kocsi-utat, mert szerintük meglepően jól foglalja össze az elmúlt húsz év magyar valóságát, nemcsak társadalmi, de személyes szinten is. Ugyanakkor a költő ünnepe is ez a dal, amire táncolni lehet: ízlés szerint sírni, mulatni vagy sírva mulatni.

A Babazsúr tagjai 2012. májusában, a Vágóhíd egyik fülledt próbatermében találtak magukra. Ha már így alakult, szokatlanul tudatos és tematikus popkulturális tevékenységbe kezdtek, mely saját bevallásuk szerint hétről hétre növekvő izgalmi és élvezeti szinteken át vezetett egészen a gyakori eufóriáig. A gondolatok és ötletek gátlástalan körforgásban cikáztak és év végére több mint tíz dallal bántak el. Az alterpop, beat, postpunk revival elemektõl tarkított dalokból alapvetően árad a nagybetűs élet szaga, hemzsegnek az utalásoktól, a szarkasztikus fricskáktól, de nem tekintik idegen testnek az érzelmeket sem. Miközben végső simítások alatt négyszámos kislemezük, úgy döntöttek Ady Endre halálának évfordulóján hallatnak először magukról, a Kocsi-út az Éjszakában című Ady-vers átdolgozásával.


pop hír ady endre babazsúr



Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása