2013.02.10. 14:32 – Sajó Dávid

Optimus Prime felesége - klipmegosztás

Megújult a Lángoló!

Olvasd cikkeinket az új oldalunkon, ahol az eddigieknél jóval több tartalom vár!

klipmeg.jpgAmilyen jó zenék kerültek be az eheti klipmegosztásba, annyira középszerűre sikerült a legtöbb hozzájuk forgatott videó. Nick Cave és a Bad Seeds persze kivétel, de Dizraeli klipje is rendben van, kár hogy nem értjük a történetet. A Szigeten forgatott a Dope D.O.D., a Two Door Cinema Club egy arénakoncerten, de a Mazes, a My Goodness és a Suede még ennyit sem szenvedett a videós ötletelésnél, egyszerűen csak zenélnek, a többit megoldja a filmes stáb. Viszont Bigmek és MNNIA közös dalának animációs kisfilmje kifejezetten tetszik nekünk ellenben az Eosin Ghettóval, akik 2013-ban próbálják élesztgetni a rapmetált elenyésző sikerrel, de leginkább még annyival sem.

Nick Cave and the Seeds - Jubliee Street (18+)

Nemsokára itt van Nick and the Bad Seeds tizenötödik nagylemeze, amiről a Jubilee Street című számhoz forgatott videót a zenekar John Hillcoat rendezésében. A Youtube által sokáig blokkolt klip egy férfi és egy prostituált közös kalandját meséli el, miközben Nick Cave sétál az utcán, de persze azt is nagyon stílusosan csinálja. Persze, előbukkan pár meztelen mell meg kerek fenék, de nem igazán értem, miért akadt ki ezen a videón annyira a Youtube.

Suede - It Starts And Ends With You

Tizenegy év után tér vissza Suede britpop zenekar a Bloodsports című nagylemezével, most pedig itt egy új klip tőlük. Túlzásba nem vitték vele, csak egy szimpla, szépen komponált fekete-fehér felvétel, ahogyan zenél az együttes, miközben félpercenként kiégeti a retinánkat a köréjük rakott reflektorok fénye.

Two Door Cinema Club - Next Year

A Next Year a harmadik kislemez a TDCC legutóbbi - szerintünk kissé középszerű - albumáról, ehhez videó is van, méghozzá abból a fajtából, amikor a zenekar megajándékozza a drágalátos közönségét. Magyarul ez egy koncertklip, szerencsére a jobbik fajtából. Enélkül például nem tudnánk, hogy Alex Trimble frontember beújított egy orrpiercinget.

Mazes - Skulking

Maradjon továbbra is szigetországi előadóknál, amilyen a Mazes is. A nemsokára új nagylemezt megjelentető garázsrock zenekar új klipjében konkrétan kimaxolta a ritmikus montázs fogalmát azzal, hogy minden cintányérleütésre más képet vágtak, ezzel überelve mondjuk a Bloc Party Banquetjét. A dal pedig már-már hipnotizálóan megkapó az énekes kissé nyávogós hangjával és a végén a semmiből előbukkanó epikus gitárszólóval.

My Goodness - I've Got A Notion

Mielőtt azt hinnénk, hogy a My Goodness is csak egy Black Keys-epigon Seattle-ből mindenképpen érdemes meghallgatni az I've Got A Notiont, hogy ezen feltevésünk tévesnek bizonyulhassunk. A blues és garázsrockot játszó My Goodness idén új albumot készít és ha a többi dal is olyan lesz, mint ez az ördögi stoner blues, akkor bizony többet le sem írjuk velük kapcsolatban a Black Keys-epigon kifejezést.

Dizraeli and the Small Gods - Million Miles

Pár éve az angol rapper azzal keltette fel a brit sajtó figyelmét, hogy az egyik dalában a Tesco lebombázására biztatta az embereket. A szaksajtó nagy jövőt jósolt Dizraelinek, de a szociálisan érzékeny, társasdalom kritikus szövegeiről is ismert előadó nem is próbált meg igazán megfelelni ezeknek a várakozásoknak. Most itt egy új klip a Small Gods nevű zenekarával, aminek a sztoriját másodszori nézésre sem értjük, viszont a dal eléggé rendben van.

Dope D.O.D. - Rocket

A holland Foreign Beggars-klón a tavalyi szigetes fellépésükön forgatott klipet a Rocket című számukhoz, ami talán az egyik legjobb koncertvideó, amit ebben a műfajban az utóbbi időben láttam. Remek felvételek, ügyes lassítások és elképesztő atmoszféra lengi be az egész klipet, aminek láttán szinte érezzük magunkon a másik ezer ember izzadságát és piaszagát. A horrorcore rapcsapat áprilisban hozza ki az új albumát.

Bigmek & MNNIA - Talált tárgyak

Ha a Dope D.O.D.a holland, akkor Bigmek és MNNIA második közös klipes dala a magyar Foreign Beggars. A képregényes-animációs videóban egy gonosz porondmester praktikáiba nyerünk betekintést arról, hogyan is készülnek a mai popsztárok. Valljuk be, az ötlet nem túl eredeti, de a brutális dubstep alap tökéletesen illik a gyárban történő munkafolyamathoz. Lehet lejárt szöveg már, de MNNIA zenéje hallatán képtelenek vagyunk másra asszociálni, minthogy ilyen hangja lehet Optimus Prime-nak és feleségének szex közben.

Eosin Ghetto - Ne állj falhoz!

Amikor azt látom, hogy egy hazai zenekar Pécs Against The Machine címen készít EP-t, akkor próbálom minél magasabbra tornászni az ingerküszöbön. Aztán amikor a meghallom a dalt egyszerre folyik az agy- és a magzatvizem. Borzasztó buta szöveg, röhejes rímek, Tesco gazdaságos rapmetal riffek és jópofáskodó rosszpofáskodás az egész, egyszerűen képtelen vagyok felfogni, miért jó egy zenekarnak, ha már az identitásuk kialakulásának elején megelégszenek egy több millió ember által ismert és szeretett együttes másolásával.


nick cave klipmegosztás mazes suede two door cinema club bigmek bad seeds mnnia eosin ghetto dope d.o.d. dizraeli my goodness



Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása