2013.02.19. 16:03 – Lángoló Gitárok

Prince lemaradt egy évtizeddel

Megújult a Lángoló!

Olvasd cikkeinket az új oldalunkon, ahol az eddigieknél jóval több tartalom vár!

VideoStill.jpgAz utóbbi időben egyre aktívabb Prince, aki három év után új nagylemezre készül, csak épp azt felejtette el, hogy abban a korban él, amit az internet nagyban meghatároz. Ugyan tudtunk írni már a fellépéséről Jimmy Kimmelnél illetve a Screwdriver című új daláról is, viszont úgy néz ki eddig tartott számunkra a Prince-buli, hiszen az popsztár, a mai korszellemmel szöges ellentétben, pénzért kezdte el terjeszteni új alkotásainak online verzióit.

Prince-ről közismert, hogy képtelen megbarátkozni az internet okozta piaci átalakulással és tűzzel-vassal küzd az ellen, hogy az ő szellemi termékét bármilyen módon is ingyenesen lehessen magunkévá tenni. Ez szíve-joga, senki sem szólt még be zenészeknek amiatt, hogy a mai kevésbé jövedelmező zenei piacnak hála ilyen-olyan módon próbálnak mindenből egy kis bevételt kicsikarni.

Prince ezt úgy oldotta meg, hogy múlt héten fizetőssé tette a Screwdriver videóját, amit 1,77 dollárért lehet letölteni anélkül, hogy bármit is láttunk volna belőle. Ezzel még semmi komolyabb gondunk nem lenne, ellenben a Boyfriend című dalának szimpla meghallgatásáért is elkér 88 centet, és ennyiért árulja honlapján saját korábbi szerzeményeit is.

Az énekes ezzel a módszerrel csak azt bizonyítja, hogy nem csak képtelen haladni a korral, de nem is vesz arról tudomást, hogy ma már alig költenek az emberek zenére, akik mégis, azok is előbb meghallgatják Youtube-on, Soundcloudon vagy Bandcampen, hogy aztán eldönthessék, megéri-e az a pár száz forint egy soha nem hallott Prince-dalért, amit aztán lehet rá se rakhat az iPodjára.

FRISSÍTÉS: Közben kijött egy új dal is That Girl Thang címmel, amit viszont ingyen is meg lehet hallgatni itt.


pop rock hír prince



Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása