2013.02.20. 11:24 – Lángoló Gitárok

ARK - Kamikaze Scotsmen-kislemezpremier

Megújult a Lángoló!

Olvasd cikkeinket az új oldalunkon, ahol az eddigieknél jóval több tartalom vár!

KS_fekvo.jpgA Kamikaze Scotsmen 2011-ben alakult az összművészeti központként működő Keleti Blokkban, zenéjük pedig egyszerre ötvözi a progresszív, a pszichedelikus és az art rock stílusjegyeit, mindezt egészen szokatlan hangszerelésben és különleges vizuális megoldásokkal társítva. Szerepeltek - az általunk a tavalyi év legjobb magyar videói közé beválasztott - a Kodály Method által készített Keleti Blokk kisfilmben, illetve egyik daluk felkerült a Mono Meets Music válogatáslemezre is. Tavaly február 29-én jelent meg tőlük a Prolouge EP, ami egy videó felvétellel egybekötött stúdió-session, a négy számos anyag így egyszerre kislemez, koncertfelvétel és kisfilm is egyben, most pedig a Lángoló Gitárokon debütál az együttes ARK című kislemeze.

Az ARK a Metropol Stúdióban készült Sándor Dániel produceri munkájával. A 20 perces, 3 és fél számos lemez a korábbi felvételekhez képest a Kamikaze Scotsmen - a zenekar szerint - sötétebb és felszabadultabb, szeretett és utált, feszült és túlságosan nyugodt idegállapotaihoz repít, és ott is tart jó darabig. az ARK történeteiben szeretünk, függünk és kiszabadulunk. A hangszerelés térdre borul a sokak által indokolatlan túlzásnak tartott, és a srácok által természetesen - sőt, talán pont ezért - imádott hetvenes évek műjégpálya-progresszív rockja előtt: obskúrus orgonák, őskövület basszusok kizárólag gitárfejről, és mennydörgő, átlátszó dobok. Homályos analóg a mai digitális káoszban. A zenekar 22-én Esztergomban, 25-én a Gödörben és március 1-én a Gozsdu Manó Klubban játssza az új lemez dalait.

A zenekar Prologue című első EP-je 2012-ből:


premier hír exkluzív progresszív pszichedelikus art rock kamikaze scotsmen



Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása