2013.03.10. 18:07 – Sajó Dávid

Megélhetési hipszterbűnözés - klipmegosztás

Megújult a Lángoló!

Olvasd cikkeinket az új oldalunkon, ahol az eddigieknél jóval több tartalom vár!

fidlar.jpgA mostani klipmegosztásban legnagyobb név kétségtelenül a The Knife, de akit érdekel egy rakás új és izgalmas produkció, azoknak nagyon ajánljuk a FIDLAR, a Metz és a Soft Moon klipjeit, de mutatunk még longboardozást a Hadoukennek hála. A hazai felhozatalt Chris Lawyer erősíti balettel, a Bálnalovas egy tengerparton rohangáló kisgyerekkel, a Plush egy csomó plüssállattal illetve a The [hated] Tomorrow-nak hála elkészült az év egyik legmonumentálisabb magyar zenei videója, amiben felnyírt hajú fiatalok rabolnak bankot, de ettől még Traubit isznak sör helyett.

The Knife - A Tooth For An Eye

Egy hónap múlva jón a Knife új nagylemeze, amiről már is itt egy új dal és videó. Ebben egy női tánctanár oktat egy kizárólag férfiakból álló csoportot, ezzel a világ politikai rendszerének visszásságára hívva fel a figyelmet, legalább is a készítők szerint. Mindenesetre már az bőven jó ötlet volt, hogy ehhez a trópusi-karibi atmoszférához nem homokos tengerpartot meg szörföző bikinis lányokat választottak az alkotók.

The Soft Moon - Insides

A Soft Moon nemsokára Magyarországon is fellép, ehhez tökéletes ráhangolódást jelenthet az Insides klipje. Ez megint egy zajos, absztrakt fekete-fehér képekből álló montázs, amelynek középpontjában egy szétfolyó ajtó áll.

Metz - Wasted

A kanadai Metz bemutatkozó albumának legjobb számához készített videót, minden bizonnyal LSD hatása alatt. Fotóstúdiós felvételeket roncsoltak szét digitálisan az utolsó képkockáig és különösen nagy hangsúlyt fektettek a szereplők szemeinek egymástól független mozgására.

FIDLAR - Max Can't Surf

Maradt az LSD-nél a FIDLAR is, akik már a második videójukat forgatták a Max Can't Surfhöz. Ebben van minden minden az intergalaktikus légdeszkázástól kezdve a repülő pizzaemberig és a vörös hajú baseballsapkás fazon kilométeres pupilláit nézve abból az LSD-ből bizony nem csak a készítők kaptak.

Hadouken! - Levitate

Az idén a Szigetre is ellátogató Hadouken! férfiinges bölcsészlányok nélkül próbálja velünk elhitetni, hogy a longboardozás van olyan menő mint a sima gördeszkázás, de ebből a videóból csak a tömény unalom és a nappal bulizás nonszensz mivolta jön le nekünk.

The [hated] Tomorrow - Anyáddal

Aki rosszul van rajzfilmes énekhangtól, de szeretne egy nemzetközi mércével mérve is kifejezetten színvonalas magyar klipet látni, annak érdemes az Anyáddalt hang nélkül megnézni. A zenekar tagjai létrehozzák a felnyírt hajú hipszterbűnözés műfaját, aminek pár keményebb arcú maffiózó is bedől. A cigicsikk elpöccintés motívumot unalomig ismétlő kisfilm egy magyar heist videó, amihez hasonló talán még nem is készült eddig itthon. Persze a lőfegyverek kissé életidegennek tűnnek a tagok kezében - ahogyan mondjuk egy ásó is az lenne - és a THT-001-es rendszámú sportkocsitól sem lesz szimpatikusabb a produkció, viszont ennek a kisfilmnek már most több köze van a nyugati filmgyártáshoz, mint a Kálomista-klán egész eddigi munkásságának - talán csak a Kaméleon kívételével. Már csak valami rendes zene hiányzik belőle, de gonoszak lennénk, ha ezt a végtelenül áramvonalas poprockot nem tartanánk jövőre esélyesnek kijutni az Eurovízióra. 

Plush - Let Us Stay Young

A Plush klipjének büdzséje láthatóan két szelet pizza és egy liter kóla ára körül mozoghatott, de ők azért megpróbálták a legtöbbet kihozni ebből az egészből, sok ökörködéssel, rengeteg plüssállattal és mindössze egy képbeállítással. Nem is kell a videót túl komolyan venni, a hangzást viszont már annál inkább. A Foals gitárhangzására hasonlító dalt egyszerűen totálisan tönkre vágja az ének (rap?), amit mintha egy Skype-mikrofonnal nyomtak volna fel mindenféle utólagos keverés nélkül. Pedig egészen érdekes érdekes lehetne ez a dal, csak az ilyen kapitális hibáktól komolyan csökkent a produkció élvezhetőségi faktora.

Bálnalovas - Árnyékfejtő

Egy kisgyerek rohangál önfeledtem a homokos a tengerparton. Egy kisgyerek rohangál önfeledtem a homokos a tengerparton. Egy kisgyerek rohangál önfeledtem a homokos a tengerparton. Egy kisgyerek rohangál önfeledtem a homokos a tengerparton. Ennél többet nem tudunk írni a Bálnalovas klipjéről, azon kívül, hogy megtalálták énekesüket Máris Viktor személyében.

Chris Lawyer & Bricklake - Sirens Call

Chris Lawyer tavalyi Right On Time-ja az egyik legnézettebb hazai videó volt 2012-ben - lassan eléri a négymilliós nézettséget. A mostani új videójának színvilága kicsit hasonlít is az említett kliphez, csak itt egy balett-táncos napi rutinját követjük végig, amit azonban pont a múlt héten lőtt el ByeAlex a Kedvesem című dalában. Na, nem mintha ettől bármivel is kevesebb lenne a videó, csak nehéz függetleníteni magunkat tőle.


the knife hadouken metz klipmegosztás bálnalovas plush the hated tomorrow chris lawyer fidlar soft moon



Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása