2013.04.30. 16:57 – Sajó Dávid

Elég jó lett - Irie Maffia-lemezkritika

Megújult a Lángoló!

Olvasd cikkeinket az új oldalunkon, ahol az eddigieknél jóval több tartalom vár!

irie_maffia_nagyonjolesz.jpgIrie Maffia - Nagyon jó lesz
(Irie Maffia Productions)

Az Irie Maffia vitán felül Magyarország egyik legnépszerűbb zenekara, akik a 2007-es bemutatkozó lemezük óta szép aprólékosan levetkőzik magukról a kétes értékű reggae kollektíva címkét és a kifejezetten kísérletezésre alapuló kortárs popzene irányába indultak el. Ennek ékes példája a nemrég megjelent Nagyon jó lesz, ami jamaicai hatásokat már tényleg csak nyomokban tartalmaz, ez pedig nemhogy jól áll nekik, de az idei év egyik legerősebb magyar albumai közé emeli a mostanit. Három évet kellett várni a 12 fős alakulat új nagylemezére, ami tovább vitte a What’s My Name?!-en tapasztalható törekvést, miszerint egyre inkább távolodnak a reggae-dancehall gyökerektől, hogy egy saját képükre alakított, abszolút rádióbarát popzenét hozzanak létre. Amíg az említett nagylemezen ennek csak az első lépéseit hallhattuk, a Nagyon jó lesz már célszalag átszakításának a hangját hallatja. Hiba is lett volna ennyi, hazai szinten kiemelkedő zenész közös produkcióját bármilyen zsánerre korlátozni, így a Nagyon jó lesz egy kifejezetten érdekes, izgalmas hanganyag lett.

Szerintünk: (4/5)
Szerintetek: (2,7/5)

lemezkritika reggae pop rock hiphop irie maffia ezt hallgasd nagyon jó lesz



2013.04.30. 15:00 – Hirdetés

Faithless is lesz a megújult EFOTT-on

Megújult a Lángoló!

Olvasd cikkeinket az új oldalunkon, ahol az eddigieknél jóval több tartalom vár!

Repulapontoslabda.jpgIdén a Budapesti Corvinus Egyetem az EFOTT házigazdája, ennek köszönhetően az egyetemhez tartozó borászati tangazdaságban tartották a fesztivál sajtótájékoztatóját. A díszlet már a Balatont idézte, az érdeklődők napozóágyakból és felfújt strandfotelekből hallgathatták a Magyar Vista Social Club zenéjét. Az idei EFOTT ugyanis június 25-én kezdődik Zánkán. „2013-ban egy csárdát is nyitunk az EFOTT-on, ahol kiváló népi muzsikát hallgathatunk, népdalokat és -táncokat tanulhatunk, no és persze hazai ételeket és jobbnál jobb borokat kóstolhatunk. A programokat a Csík Zenekar Kossuth-díjas brácsása, Kunos Tamás állította össze" – árulta el Maszlavér Gábor fesztiváligazgató.


fesztivál hír faithless efott



2013.04.30. 14:10 – sajó d.

Új dalokkal jelentkezik a Vampire Weekend, a Beady Eye és Ty Segall

Megújult a Lángoló!

Olvasd cikkeinket az új oldalunkon, ahol az eddigieknél jóval több tartalom vár!

beady.jpgA Vampire Weekend úgy néz ki kettesével szereti megosztani az új dalait a közelgő Modern Vampires of the City albumukhoz, most azonban lángoló járművek és mozgó képeslapok helyett rendes élő felvétel is dukál az új dalokhoz. Nem is akármilyen, hiszen a koncertvideó egy New York-i fellépésen készült mindenki kedvenc csálé fogú olasz-amerikai színészének, Steve Busceminek a rendezésében. Azt már tudjuk, hogy Liam Gallagher egy külön dalt szentel a testvérének a következő Beady Eye-nagylemezen, most pedig tőlük is itt van két új szerzemény, a kábszerkedvelőknek ajánlott Flick of the Finger és a T. Rex-zászlót lobogtató Second Bite of the Apple. Végezetül Ty Segallnak is van egy új, jótékonysági split kiadványa a kaliforniai Chad & the Meatbodies-zal. A nyughatatlan garázsrocker közben nagyban készülődik új projektjének, a Fuzznak a bemutatkozására, hiszen tavaly csak három album jelent meg a nevével, ideje rákapcsolni. A hajtás után az összes említett dalt megmutatjuk.


hír vampire weekend beady eye ty segall



2013.04.30. 13:13 – raffera

Ingyen Tricky, új Little Boots és latin-amerikai minimál Matias Aguayótól

Megújult a Lángoló!

Olvasd cikkeinket az új oldalunkon, ahol az eddigieknél jóval több tartalom vár!

lbmat.jpgLemezmegjelenések terén nagyon durva nyarunk lesz, erre a tényre pedig a Boards of Canada és a Daft Punk mellett most három további előadó is ráerősít. A tovább után három vadonatúj dal képében meghallgathatjuk, merre tart a Little Boots-féle electropop, Matias Aguayótól latin-amerikai minimál-gyorstalpalót kapunk, Trickytől pedig egy ingyenesen letölthető számot.


hír elektronikus minimal tricky triphop electropop little boots matias aguayo



2013.04.30. 11:50 – Lángoló Gitárok

Júniusban új Boards of Canada-album

Megújult a Lángoló!

Olvasd cikkeinket az új oldalunkon, ahol az eddigieknél jóval több tartalom vár!

boc_photo.jpegNem húzza tovább a Daft Punk-mizériában amúgy már eléggé megedződött idegeinket a Boards of Canada, a megjelenés dátumát június 10-ére tűzte ki. A címe az eddigi találgatásokkal ellentétben Tomorrow's Harvest lesz majd, tizenhét számos és természetesen a Warp szállítja. Az előbb a Record Store Dayre beidőzített lemezmegjelenéssel és az ahhoz kapcsolódó kódvadászattal, majd az elmúlt napokban egy nem túl sokat mondó Cartoon Network-reklámmal jelentkező skót duó nyolc év kihagyás után evez vissza a színtér közepére, az utolsó albumuk ugyanis még a 2005-ös The Campfire Headphase volt. Tegnap egy különös, jelszóval védett weboldal is felbukkant a neten, amibe egymás után beütve az eddig összegyűjtött számsorokat, egy ötperces videó jelent meg, melyet rögtön meg is mutatunk.


hír elektronikus boards of canada



2013.04.30. 11:02 – Lángoló Gitárok

Boldog születésnapot kíván a Tárkány Művek

Megújult a Lángoló!

Olvasd cikkeinket az új oldalunkon, ahol az eddigieknél jóval több tartalom vár!

kicsi_TM_csoport.jpgA hazai folkvilág egyik örömhíre, hogy a Tárkány Művek idén új lemezzel jelentkezik. A cimbalmos Tárkány-Kovács Bálint vezette formáció rövid fennállása ellenére számtalan díjjal és határon túlról érkező elismeréssel bizonyította már, hogy a magyar népzene határait a megfelelő irányba tágítják. Arcomba az arcod vésed című 2010-es debütáló lemezükön a folkot, a dzsesszt és a két világháború közti sanzonkultúrát vegyítették különféle átdolgozásokba, az idei korongot viszont nagyrészt már saját szerzeményekkel pakolják tele. A közelgő albumon Dresch Mihály is közreműködik majd, de az igazi meglepetés egy eredeti népdal alapján előadott születésnapi köszöntő, amelyet bónuszdalként illesztettek a koncepcióba. A fennkölt hangulatú két perces Sok születés napokathoz a zenekar videót is készített, megmutatva, hogyan is néz ki egy ilyen hagyományőrző ünnepi pillanat a valóságban. A Tárkány Művek lemezbemutató koncertje május 11-én este 8 órakor lesz a Kobuci Kertben, jegyek elővételben kedvezményesen kaphatók a zenekar honlapján. A fennállásának ötödik évfordulóját ünneplő formáció születésnapi ajándéka a tovább mögött látható és hallható.


hír népzene lemezbemutató fonó tárkány művek



2013.04.30. 10:17 – Lángoló Gitárok

Itt az új Savages-lemez

Megújult a Lángoló!

Olvasd cikkeinket az új oldalunkon, ahol az eddigieknél jóval több tartalom vár!

savages.jpgA brit feminim postpunk-alakulat, a Savages május 7-én érkező debütáló albumát, a Silence Yourself a megosztott információmorzsákkal egyenesen arányosan ígérkezik egyre izgalmasabbnak. A lányok ügyesen, lépcsőről lépcsőre mutatták be az új anyagot, fokozatosan mérték ki nekünk dekára az új dalokat, de azért a lemezre is maradt még újdonság, ezek pedig bárki számára meghallgathatók lentebb. A tovább után a közeledő nagylemez mellett mutatunk egy friss klipet is, amelyet Giorgio Testi gyúrt egybe a Shut Up kedvéért.


punk savages



2013.04.29. 21:47 – Sajó Dávid

Punkrajongó hipszter rapperek - Az Odd Future felemelkedése

Megújult a Lángoló!

Olvasd cikkeinket az új oldalunkon, ahol az eddigieknél jóval több tartalom vár!

odd-future-936x490.jpgAz Odd Future 2006-2007 környékén, egy deszkás baráti társaságból alakult Los Angeles-i alkotói csoport, amelynek mára – saját bevallásuk szerint – 60 tagja van, köztük olyan előadók, mint Frank Ocean, Earl Sweatshirt és Tyler, The Creator. Utóbbi a kollektíva szellemi vezére, akinek irányításával pár év alatt az amerikai, majd a nemzetközi újhullámos hiphopszíntér különceivé váltak, akik nem csak az állandó lemezmegjelenéseikkel, hanem az afro-amerikai zenei kultúrától szokatlan művészi hozzáállásukkal és a középosztálybeli fehér gyerekek punk attitűdjével hívták fel magukra a figyelmet. Mára reklámokat rendeznek, fesztiválokon headlinerek és minden mozdulatukat fürkésző szemekkel figyeli a zenei sajtó a következő nagy húzást várva. Ők pedig köszönik a figyelmet és élnek a lehetőséggel.


punk hiphop rap hipszter tyler the creator odd future



süti beállítások módosítása