2013.04.08. 13:13 – Lángoló Gitárok

Itt a Salt III első és egyetlen EP-je (premier)

Megújult a Lángoló!

Olvasd cikkeinket az új oldalunkon, ahol az eddigieknél jóval több tartalom vár!

Nemrég debütált a Quarton a Salt III nevű új magyar supergoup, amit az Amber Smith-es, Poster Boy-os Poniklo Imre énekes-gitáros, a trouserses Kőváry Zoltán gitáros, a Poster Boy-os Michael Zwecker dobos illetve a kollapsos Oleg "Toof" Zubkov énekes-basszusgitáros alkotnak. A csapatnak eddig csupán egy klipje jelent meg, most viszont a teljes, cím nélküli, négyszámos első és egyetlen EP debütál itt a Lángoló Gitárokon. A Polyák Eszter rögzítette és Ligeti Gyuri keverte négyszámos anyagot alább lehet meghallgatni vagy akár megvenni (csak digitálisan kapható), illetve a lejátszó alatt a tagok kommentálják is néhány sorban a számokat.

Little Green Soldier

Ezt és a Disabellát Toof hozta. Mindig arról mesél, hogy a várost járva talál ki dalokat, aztán hazaszalad és próbálja feldemózni őket. Imi, Zoli és Toof aztán összeültek és hozzáadtak részeket, változtattak rajta itt-ott, de alapjában véve próbáltunk hűek maradni Toof eredeti ötletéhez. A szövegben azt próbáltam megfogalmazni, milyen amikor egy kapcsolatban a lány negatív, és nem lazul el, nem tudja élvezni az életet. A fiúnak ezt nehéz kezelni, de azért kötelességtudóan próbálkozik, mint egy kis zöld (műanyag) katona. (Mike)

Don't Leave Now

Vicces módon, Kőváry Zoli hat éven át volt az amber smith-ben de egy dalt sem írtunk közösen. Amikor kitaláltuk, hogy az eredeti ötlettel (szokatlan feldolgozások) szemben saját dalokat csinálunk a SALT III-ban, átküldött három demót, amiket a Trousersben nem tud felhasználni. Ezekből lett az egyik a Don't Leave Now; a refrént kicsit meghegesztettem, és Mike-kal írtunk közösen rá szöveget. (Imre)

Disabella

A másik dal Tooftól. Ez sokkal sötétebb mint bármelyik másik az EP-n. Az egyik kiemelkedő pillanat nekem a dalban Imi gitárja a jobb oldalon, ami az amerikai Thin White Rope-ot juttatja eszembe (amit ő nem is ismert eddig, úgyhogy ez csak véletlen). Toof mesélt nekem egy spanyol tömeggyilkos kórházi nővérről, akit Disabellának hívnak (állítólag tényleg létezik). Úgyhogy a szöveg egy képzeletbeli fickóról szól aki halálosan szerelmes bele. (Mike)

Only Works When it Hurts

Az egyetlen dal, ahol a dalszöveg előbb volt, majd a zene. Meg régebben küldtem Imrének ezt a szöveget, azzal a megjegyzéssel, hogy a fejemben egy The Jam/Clash-szerű zenét hallok hozza 1977-bol. Szerintem eléggé eltalálta. (Mike)


indie rock hír salt iii



Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása