2013.04.21. 12:58 – Sajó Dávid

József Attila vagy Charlie Sheen? - klipmegosztás

Megújult a Lángoló!

Olvasd cikkeinket az új oldalunkon, ahol az eddigieknél jóval több tartalom vár!

klipmeg5.jpgKissé átalakul a heti klipmegosztás, ami innentől kezdve kizárólag magyar videókból áll majd. Így viszont bemutathatjuk például a Kiscsillag nagyon hangulatos kisfilmjét, a Budapest Nufolk Revolution gyönyörű klipjét és a Szarhonya nagyszerű animációs videóját. Jut mára metál is a Horda és a Lake of Mind képviseletében illetve megmutatjuk mit hozott össze Fluor és Szintiboy, valamint a Retro School Band.

Kiscsillag - Őrkutya

Miki357 rendezte a Kiscsillag legújabb klipjét, amit az Intim Torna Illegáléhoz hasonlóan a Suzuki szponzorált, csak itt szó sincs pofába mászó termékelhelyezésről. Lovasi Andrást taxival érkezik egy lepukkant lokálba, ahol az ő hangján megszólaló énekesnő helyét veszi át a vacsorázó vendégeket szórakoztató zenekarban. Közülük kiemelkedik egy fiatal pár, ahol a hölgy otthagyja alkalmi partnerét, hogy aztán mindenféle furcsa dolgokat tapasztaljon a helység egyik félreeső részében, kezdve a saját hullájának látványától egy bizarr borítékos jelenetig. Végül maga Lovasi talál rá a sarokban fekvő nőre, miközben a vendégek lassan táncra perdülnek. Az apró utalásokat  megfejtését az olvasókra hagyjuk, mi csak annyit emelnénk ki, hogy a blues rockosan kezdődő Őrkutyához tökéletesen illik ez a füstmentesen füstös hangulat, na meg Lovasi nagyon hipszter szemüvege.

Budapest Nufolk Revolution - Ülni, állni, ölni, halni

Reneszánszát éli a magyar vers, hiszen lépten-nyomon slam poetrykbe és versfeldolgozásokba ütközik az ember manapság. A Budapest Nufolk Revolution például egy József Attila-költeményt dolgozott fel, amihez élőképes, animációkkal és fényjátékkal feldobott, kifejezetten ötletes klipet készítettek.

Horda - Elegy

Kisebb tagcserén esett át a Horda zenekar, amelynek Elegy című videója egyben a búcsút is jelenti korábbi dobosuktól, aki még szerepel ebben a felvételben. Sajnos a próbatermi és/vagy zenekar zenél-típusú klipek még mindig megmagyarázhatatlan mennyiségben készülnek itthon, ez alól a Horda videója sem kivétel, de ők legalább megpróbálták kisebb trükkökkel, green boxszal és méteres terpeszekkel feldobni a dolgot. Azt döntse el mindenki magában, hogy ez mennyire sikerült nekik.

Lake of Mind - Insanity

A Wacken Metal Battle hazai döntőjébe bejutó csapat friss klipjében bármennyire is szerettük volna, kissé nehezen tudtuk követni a történetet, de az biztos, hogy valami köze van a villanyszámla befizetésének elfeledéséhez, és egy ebből következő kisebb családon belüli perpatvarhoz. Közben az együttesről is látunk képeket mindenféle tolakodás nélkül csak annyi időre, hogy legyen mivel kitölteni a majdnem ötpernyi játékidőt.

Szarhonya - Add ide a cigit!

Azt kell mondjuk, hogy szinte minden momentuma kincs az új Szarhonya-klipnek. A minimális animáció, a kifacsart dohányzás ellenes szövegek és az Add ide a didire épülő dalszöveg így együtt a tökéletes punkdal érzetét kelti bennünk, amihez ráadásul alig másfél perces játékidő dukál, ennél tovább meg egyébként sem vagyunk képesek oda figyelni bármire, miközben a tévében öldöklő küzdelem folyik a Kecskemét és a Budapest Honvéd csapatai között.

Fluor - Charlie Sheen

Mire itthon valaki megénekelte Charlie Sheen menőségét, addigra már nem is annyira menő Charlie Sheen. Helyette van viszont a Pécsi Tudományegyetem pulóverébe öltözött Szintiboy és olyan buta electrohouse, amibe bármelyik borsodi szakmunkásképző beleremegne. A sínen vagyok, Charlie Sheenen vagyok sorért viszont nem tudunk megbocsátani.

Retro School Band - Jókedv oltárán

Az eddig rockos popot játszó Retro School Band új dala inkább countrys pop lett, a klipje viszont rettenetesen lázadó, reflektálva a beleszarós szövegre. A VIVA tévéből is ismert Zola kedvét az égvilágon semmi nem tudja elrontani, ezért aztán spontán buli lesz a szobában, ráadásul még egy papot is megtérít a nagy vidámkodás, aki mellesleg úgy pattintja le a zajra panaszkodó Blind Myself-énekes Tóth Gergőt, mint morcos hardcore-énekes a színpadmászókat.


kiscsillag fluor horda klipmegosztás szarhonya lake of mind budapest nufolk revolution



Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása