2013.05.05. 19:05 – sajó d.

Nem müxik a jútúb, bakker - klipmegosztás

Megújult a Lángoló!

Olvasd cikkeinket az új oldalunkon, ahol az eddigieknél jóval több tartalom vár!

manki.jpgMajdnem egy tucat új magyar videót mutatunk az e heti klipmegosztásban, amik között akad hiphop, indie, post-hardcore és rock and roll is. A hiphop részleget a BeatKOHO anyák napi klipje, Docta és Diaz videója illetve Zéessó kisfilmje képviseli. Akad még egészen minimalista alkotás is a SALT III-nek hála illetve a minimalista talán már meg sem érdemlő házi videó Hó Mártontól. Van itt még beavatási szertartás a Love From Above-tól és valamiféle rituális szeánsz az Angertea zenéjére, viszont a thekillingscreens és a borzasztó nevű Hangtapasz megelégedett a szimpla alkoholizálással. A hét legötletesebb klipje díjat a Verőköltőnek adjuk, akik a nem működő Youtube-videók okozta frusztrációt rekonstruálják, a Shell Beach pedig betekintést enged a zenekar egy napjába.

BeatKOHO - Édesanya

A BeatKOHO anyák napjára tartogatta az Édesanya című számukhoz forgatott klipet. A Szentkuti Tamás által rendezett és fényképezett videóban különböző meghitt családi pillanatokat követhetünk végig a gyerek tornaedzésétől egészen a szülésig. A zenekar - és mi is - így kívánunk boldog anyák napját minden édesanyának.

Docta & Diaz km. DSP - Több kevesebb

Figyelem! A következő képsorok a kizárólag wu-tanges kapucnis pulcsiban alvó, kecskerímes önigazolásokkal keménykedő telepi trógerek számára zavarkeltő lehet! Ugyanis Docta, Diaz és a DSP most egy olyan klipet hoztak össze együtt, amiben Budapest kulturált, néhol egyenesen szépnek mondható részeit láthatjuk a háttérben és egyik szereplőn sincs három-négy számmal nagyobb ruha, sőt, a refrénben még énekelnek is! Mondjuk az erősen kiszámítható turistás jelenet talán kimaradhatott volna, de ezt kompenzálja az a teljesen jogos felháborodás, amikor túl sok habot kapunk a sörünkhöz.

Zéessó km. Tkyd & Vanis - Mit látsz?

A TheShowCrew rappereinek fele ebben a videóban szólóban nyomja más közreműködőkkel. A húzós, basszus nehéz alaphoz egy-két szuggesztív kép párosul illetve láthatjuk az MC-ket szövegelni, de az igazat megvallva az egész videóból egyedül az a két jelenet fog megmaradni a majomfejű emberről, amikor egy géppuskás nő mellett csücsül és egy lángoló újságot olvas a padon.

Hó Márton - Nemzeti álláskereső dal

Hó Márton most éppen munkát keres, vagy legalábbis ennek a meglehetősen fárasztó tevékenységnek a frusztrációját éli ki ebben a dalban, amihez a videót valószínűleg egy webkamerával és egy beépített effekttel készítette el.

SALT III - Don't Leave Now

A négyfős supergroup első és egyetlen EP-jéhez ez már a második videó, és amíg az előző cicás klip sem volt éppen a legmozgalmasabb, a mostaniban viszont szinte tényleg nem történik semmi, de az is lassítva.

Verőköltő - Azt hittem, kitartasz

Youtube nélkül talán nem is létezne a klipmegosztás rovat. Azonban a Google sem tökéletes, mindenki találkozott már azokkal a baromira idegesítő dolgokkal a videómegosztón, hogy például mindenféle ok nélkül megáll a lejátszás vagy éppen kidöglik az Adobe plug-inja. Ezt a végtelenül idegesítő érzést sikerült remekül illusztrálnia Gressai Ferdinándnak, aki ezt a kísérleti klipet készítette. Ráadásul még egy egészen hipnotizáló táncolással is megspékelték az egészet.

Shell Beach - Ghost Node

A Shell Beach új klipjében végigkövethetjük a zenekar egy napját, amelynek az A38-on adott koncert a csúcspontja. Az ilyen típusú videó rendre beleesnek az érdektelenség csapdájába, ebben az esetben viszont erről szó sincs. A számos bensőséges felvételt is tartalmazó kisfilmben az volt az ügyes húzás, hogy a minden bizonnyal hatalmas mennyiségű nyersanyagot egyszerűen felgyorsították, ezzel nem csak egy kerek narratívát adva az alkotásnak, hanem a zenéhez tökéletes illő pörgős tempót is.

Love From Above - Hold On

Szégyenszemre eddig nem hallottam a Love From Above nevű formációról, de innentől kezdve feltétlenül pótolom a lemaradást, mert a Hold On egy kurva jó dal így a sokadik meghallgatás után is. A Facebookjukon magukat stoner popként jellemző együttes klipjében valamiféle beavatási szertartásnak lehetünk szemtanúi, ahol fontos szerepe lehet a lángoló teniszlabdáknak és két dobókockának, de pontosan mi sem tudjuk micsoda. A készítők nagyon ügyesen figyeltek arra, hogy a zenekar tagjainak egyszer se láthassuk az arcát, ezzel egy pici misztikumot csempészve a kisfilmbe.

Angertea - Lions Region

Kifejezetten szerettük az Angertea tavalyi albumát, amiről ez már a negyedik videó. Ebben láthatjuk zenélni az együttes illetve egy csomó nőt valamiféle rituális szeánszba keveredni, hogy pontosan mibe, azt az olvasók/nézők fantáziájára bízzuk.

thekillingscreens - 5am Saint

Vannak olyan zenekarok, akik már annyira királyak, hogy még pókerezés közben is képesek zenélni. Nagyjából ez az üzenete a thekillingscreensnek, akik kártyázás közben néha dobverővel ütik az asztalt meg unpluggedban tépik a basszusgitár húrjait, ettől pedig annyira rock and roll lesz az egész, hogy szinte kiújul tőle az aranyerem. Amúgy biztos tök jó muri lehetett a forgatás és biztos kellemesen bebaszcsizott mindenki, csak ez a szereplőkön kívül nagyon nem fog senkit érdekelni.

Hangtapasz - Kezeket fel!

Mielőtt bármit írnánk: valaki mondja meg nekünk hol lehet olyan kis cuki mini-helikoptert vásárolni, ami a klip elején látható! A Hangtapasz videója kábé ugyanazt a koncepciót képviselő, mint az előző videó, csak ez nem fekete-fehér, látszólag idősebbek a szereplők és a jól artikulált magyar szöveg miatt értjük a végtelenül kínos, alkoholizáló sorokat, amik egy csöves tinédzserekből álló street punk együttes színvonalát képviselik. Egyébként akadnak ügyes megoldásokat a videóban, de ez sajnos nagyon elenyésző. A vágónak pedig külön gratuláció jár, hogy az utómunkához használt programnak az összes gagyi effektjét sikerült elsütnie a majdnem négyperces kisfilmben.


dsp diaz angertea shell beach thekillingscreens klipmegosztás hangtapasz hó márton verőköltő tkyd zéessó beatkoho salt iii love from above docta vanis



Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása