2013.06.24. 15:02 – Hirdetés

Testament, a Supernem és Péterfy Bori koncertjei a Zöld Pardon heti programajánlójában

Megújult a Lángoló!

Olvasd cikkeinket az új oldalunkon, ahol az eddigieknél jóval több tartalom vár!

test.jpgA Zöld Pardon 15 éves fennállása óta először fogad olyan fellépőt, aki egy hatalmas kamionnal szállítja a turnéfelszerelését. Nem meglepő, hogy a Chuck Billy (ének), Eric Peterson és Alex Skolnick (gitárok), Greg Christian (bőgő) és Gene Hoglan (dob) felállású Testament a zúzós témákhoz illeszkedve nem aprózza el a kivitelezést sem, és erősítő-, valamint díszlethegyekkel érkezik a Rákóczi híd budai lábához. A zenekar már több ízben járt kis hazánkban, de eddig kizárólag fesztiválokon léptek fel nálunk, ez lesz az első önálló bulijuk Magyarországon. A kaliforniai Bay Areából származó Testament a thrash metal stílus egyik legfontosabb képviselője, a nagy négyes (Metallica, Megadeth, Anthrax, Slayer) mellett egyike a műfaj igazi klasszikusainak. Az együttes idén ünnepli 30. születésnapját, tavaly megjelent, Dark Roots Of Earth című lemezük pedig elképesztően jó fogadtatásban részesült, mind a kritikusok, mind a közönség részéről. Ezt bizonyítja az a tény is, hogy egész karrierjük során ez a korongjuk érte el a legmagasabb pozíciót - egészen pontosan a 12. helyet - a Billboard 200-as albumlistáján. A veterán thrasherek a szóbanforgó lemez anyagával turnéznak most világszerte és ennek a körútnak lesz az egyik állomása a Zöld Pardonos buli június 24-én, hétfő este.

A fiúk azonban csak a színpadon igazi őrültek, a catering igénylistájuk alapján igenis odafigyelnek az egészséges étkezésre, és fontos nekik, hogy mindenből a legjobb minőséget kapják. Hangsúlyozzák, hogy húsevők, de a listájukon szinte egy egész élelmiszerbolt fel van tüntetve, minden megtalálható rajta, mi szem szájnak ingere. Többek közt joghurtok, pudingok, chipsek, zöldségek, tészták, sajtok, édességek, de a sor szinte végtelen, még hummusz is szerepel a listán. Egyik kiemelt prioritású kívánságuk viszont kétségtelenül a jég, hiszen ezt több ízben is megemlítik. Fontosságát azzal indokolják, hogy a zenekar és a körülöttük dolgozó team amerikaiak lévén sokkal jobban tud teljesíteni, ha az italaik egész nap hűtve vannak. Ennek eleget téve a Testamentet hideg italokkal várják majd a Zöld Pardon szervezői, de a banda és a közönség minden bizonnyal gondoskodik arról, hogy a hangulat tűzforró legyen június 24-én, hétfőn este 20 órától.

A belépő a koncertre 800 Ft lesz.

Moby Dick /// ZÖLD PARDON /// június 25.

kedd, 20:00. Belépő:400 Ft

A soproni Moby Dick a hazai rockzene élvonalának meghatározó együttese. Az energikus koncertjeiről elhíresült zenekar tagjai tinédzserként már a 80-as évek közepén országos népszerűségre tett szert. 1990-ben jelentették meg első nagylemezüket, amelyet azóta 10 sorlemez követett. A zenekar az 1990-es években koncert látogatottsági csúcsokat döntött. A budapesti Körcsarnokban teltház előtt lépett színpadra, de a Petőfi Csarnok szabadterének is rendszeres fellépője volt, ahol 1993-ban dupla teltházas koncertet rendeztek. Az egész Kárpát-medence magyar lakta területeire is eljutott a zenekar, közel 40 állomásos turné keretében. 1995 és 1996-ban, a Diáksziget Nagyszínpadán léptek fel.

10 év aktív, szinte non-stop turnézás után, a zenekar közös megegyezés alapján néhány éves pihenőre tért, majd 2002-ben, négy év szünet után, a rajongók kitartó bíztatásának és koncert-meghívások hatására, a Moby Dick újból színpadra állt. Az újkori koncerteken felszabadult energiák egy maximálisan feltöltődött zenekart mutattak. A várakozáson felüli siker a Moby Dick gépezet újbóli beindulását eredményezte: 2003. év végén jelent meg visszatérő, 10. nagylemezük, a Golgota,amelyet 22 állomásos, nagyszabású turné keretében, Total Hard Festival-Tour néven mutattak be. Ezen turné, 2004. májusáig az egész országot bejárta, a legtöbb hazai élvonalbeli rock/metal zenekart felvonultatva. Az év rockzenei megmozdulásán több mint 15 ezer rajongó vett részt. 2005. ismét új lemezt eredményezett, Se Nap se Hold címmel, amely rögtön a MAHASZ lista 4. helyéről startolt. A csapat azóta is aktív résztvevője a hazai klub-és fesztivál-körforgásnak, a szó szoros értelemben „élő legendákká“ nemesedtek.

Riddim Colony, Cloud9+, Dani Murungi, RC Sound június 26. szerda, 18:30. Belépő: 400 Ft

Magyarország első számú eredeti nyelven megszólaló jamaikai stílusú reggae zenekara a műfaj széles skáláját játssza a legmélyebb roots-tól egészen a legcsapatósabb dancehallig. A csapat 2005 elején alakult azzal a céllal, hogy a jamaikai zenei megoldásokat és előadásmódot követve saját muzsikát hozzon létre. Minden koncertjük élmény: a program állandóan változik – pedig az improvizáció nem épp ennek a műfajnak a sajátossága – a jóvágású frontember G.Ras pedig nem engedi ki a kezéből a közönség figyelmét. Gyakran játszanak együtt különböző vendég mc-kkel és énekesekkel és más vendégekkel. Kezdetektől fogva saját szerzeményket játszanak, részben teljesen eredeti saját dalokat, másrészt általuk feldolgozott riddimeket saját verzióban, saját szövegekkel. A kőkemény ritmusszekcióra, a dob-basszus-gitár-billentyű elemi erejű összjátékára épül a markáns háromtagú fúvósrészleg, és az egészet irányító nagyszerű énekes, a főleg angol-patois nyelven szövegelő G.Ras komoly mondanivalóban is bővelkedő, meglepően hiteles, mindig magával ragadó előadása, megerősítve két csodás hangú leány finom és precíz vokáljával. Így együtt állandó fellépői a hazai fesztiváloknak, rendszeresen játszanak Budapesten és vidéken, valamint egyre gyakrabban külföldön is.

A Riddim Colony első kiadványa a Message of I&I 2008. elején jelent meg, és az első nyomás példányszámai még abban az évben elfogytak. A hazai rádiók (pl. radiocafé 98.6, MR2) több számot is játszanak erről a lemezről. A zenekar a Fekete tengernél forgatta a romániai MC General Trix vendégszereplésével készült számuk (Wha Gwaan) videoklipjét, amelyet a zenei televízió csatornák játszási listájukra helyeztek. Legfrissebb kiadványaik egy 2009 januárjában megjelent 4 számos kislemez (What A Day EP), amely a videoklipet is magában foglalja, illetve az énekes G.Ras riddimekre felvett Burn Fyah című első önálló lemeze.

Lineup:

19.00 Dani Murungi (Uganda)

19:20 Cloud 9+

20:00 Riddim Colony + special guests

koncert után:

Riddim Colony Soundsystem - Leslie 2 Long, Ritchey Dixon

INTIM TORNA ILLEGÁL június 27.

csütörtök, 20:00. Belépő: 600 Ft

Igazi fesztiváli hangulatot és nagybetűs szórakozást ígér június 27-ére a magukat nemes egyszerűséggel a legőrültebb hazai rockot játszó bandának aposztrofáló Intim Torna Illegál. A Zöld Pardonba ráadásul egy igazi világsztárt is magukkal hoznak, még ha csak legújabb daluk szövegében is.

A 2010-ben alakult Intim Torna Illegál kétségtelenül a fiatalok egyik kedvenc zenekara, így természetesen a leghosszabb nyári fesztivál fellépői közül sem hiányozhatnak. A csapat három éves fennállása alatt stabil rajongói bázist alakított ki magának, slágereiket kívülről fújja a közönség, legyen szó akár a „Vágjál lyukat a kádba”, a Hipnotizőr király” vagy a legújabb, „Eva Mendes” című dalukról. Ez utóbbi már sorban a harmadik, ami felkerült az MR2 Petőfi Rádió 30-as toplistájára, így ha maga a hollywood-i színésznő nem is, de a dal biztosan képviselteti magát június 27-én, csütörtökön este a Zöld Pardonban. A nagybetűs szórakozás garantált lesz, és ezt nyugodtan érthetjük szó szerint is, hiszen a banda a ZP-be is magával hozza nevének hatalmas méretű kezdőbetűit (ITI), így megidézve a „Kísérlet”című, tavaly megjelent lemezük borítóját színpadképükben is. A három óriási, világító betű nappal is elég feltűnő showelem, de különösen sötétedés után fog nem mindennapi látványt nyújtani a ZP-ben összegyűltek számára. A belépő a koncertre 600 Ft lesz.

Egy nappal korábban, június 26-án a Riddim Colony tartja lemezbemutatóját, vendégük a Cloud9+ lesz.

Péterfy Bori Love Band. Vendég Szabó Benedek // Galaxisok!

2013. június 28., 19:00. Belépő: 600 Ft

Vadonatúj dallal érkezik a Zöld Pardon színpadára Péterfy Bori & Love Band. Az énekesnő egy egészen új oldaláról mutatkozik be június 28-án, pénteken este, és ebben Magyarország leghíresebb rockabilly csapata, a Mystery Gang lesz lesz a segítségére.

Nem ez az első alkalom, hogy az egyik legnépszerűbb magyar underground díva eleget tesz egy-egy felkérésnek, hogy hangját és arcát adja különböző stílusú előadók dalaihoz, gondoljunk csak Zagar elsöprő sikerű „Wings Of Love”-jára, vagy a Soerii és Poolek „Maximális Extázis” című partyhimnuszára. Azonban most egészen más vizekre evezve, egy kis időutazással a rockabilly műfajban próbálja majd ki magát, és ennek mindenki szemtanúja lehet június 28-án, a Zöld Pardonban.

- Egy fesztiválon látott minket először élőben Egri Peti, a Mystery Gang énekes/gitárosa, majd ezt követően megkeresett és elmondta, hogy ő mennyire el tud képzelni engem, mint ’50-es évekbeli rockabilly énekesnőt és megkérdezte, hogy mit szólnék hozzá, ha csinálnánk közösen egy számot. Természetesen nagyon tetszett az ötlet és örömmel vállaltam a felkérést. A végeredményre pedig nagyon büszke vagyok, szerintem szuper dalt hoztunk össze. – mondta Bori a duettről.

A „Gitár peng az éjszakában” című számot már bárki meghallgathatja a világhálón és lassan remélhetőleg a rádiók is a műsorukra tűzik majd. Viszont élőben először a Zöld Pardonban hallhatja majd a közönség, és az is lehet, hogy ebben a formában jó ideig utoljára is.

- Igazán különleges alkalom lesz a ZP-s buli, mivel a duettek esetében majdnem mindig kivitelezhetetlen, hogy a két előadó egyszerre legyen egy helyszínen, ám most a véletlen úgy hozta, hogy a Mystery Gang-es fiúknak aznap pont nincsen koncertjük, így csatlakoznak hozzánk és közösen fogjuk előadni az új dalunkat. További újdonság, hogy a legutóbbi „Fehér éjszakák” című lemezünk még több dalát beépítettük a repertoárunkba, hiszen azt gondoljuk, hogy az eddigi legkiforrottabb, legérettebb, legjobb lemezünket készítettük el. De persze annak sem kell csalódnia, aki a régebbi, ismertebb számokra kíváncsi, hiszen azok sem maradhatnak ki a programunkból. Nagyon várjuk már a koncertet, a zenekar az eddigi legjobb időszakát éli, csak úgy sugárzunk, és szeretnénk, ha ez június 28-án, pénteken este átragadna a Zöld Pardon közönségére is. - tette hozzá az énekesnő. 

A belépő a koncertre 600 Ft lesz.

Supernem   június 29.

2013. június 29., 19:00. Belépő: 600 Ft

A zenekart 2001-ben alapította három fiatal, de tapasztalt zenész (Papp Szabi – bass, ének, Pulius Tibi – gitár, Mozsik Imre – dob), akik az akkor sikeres UP! zenekarban tolták a funky-t, de a turnébuszban és a próbákon is kiderült: szívük a rockzenéért dobog, ráadásuk közös hullámhosszon. A Supernem három nagylemezt készített az alakuló felállásban (Hangosabban-2003., Tejfog-2005., Nemde-2007.) és válik pár év leforgása alatt a hazai koncertszíntér egyik legnépszerűbb, a fiatalokat leginkább megszólítani tudó zenekarává s egyúttal a honi klubok és fesztiválok állandó és megkerülhetetlen szereplőjévé. 2008-ban az előző évben megjelent album 'Generáció' c. számához készült videóklip a VIVA Comet díjátadón az év legjobb hazai klipje lett.

Az 2011. év azonban komoly változásokat hozott a zenekar életében. Elkészül a legújabb stúdióalbum, a Tudományos Fantasztikus Pop (TUFA Pop) és a csapat új taggal egészül ki, Kubányi Bálint (ex Publo Hunny, Soerii + Poolek) billentyűssel. Az új lemezzel pedig, - mely szövegeiben és hangzásában is messze fölülmúlja az eddigieket - a Supernem végérvényesen bebizonyítja, hogy ott van a helye Magyarország legfontosabb zenekarai között. Mert a Tudományos Fantasztikus Pop már nemcsak lemezcím, de egyszersmind a zenekar saját stílusa is, és az album címadó dalának, valamint a Hova megy, Ki? c. dalnak is köszönhetően, amelyek a Petőfi Rádió slágerlistáján hónapokig helyet biztosítottak a zenekarnak, afféle supernemes védjeggyé vált.


hír supernem péterfy bori testament intim torna illegál



Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása