2013.08.02. 15:32 – Lángoló Gitárok

Megint újjáalakul az Emperor

Megújult a Lángoló!

Olvasd cikkeinket az új oldalunkon, ahol az eddigieknél jóval több tartalom vár!

Jelen pillanatban is zajlik a Wacken fesztivál Németországban, ahol fellép Ihsahn is, így nem meglepő, hogy a buli délutánjára egy meet & greetet is meghirdettek. Az viszont már az, hogy váratlanul megjelent az eseményen Samoth is, és így lényegében az Emperor magja tartott sajtótájékoztatót, amin sebtiben be is jelentették, hogy 2006 és 2007 után jövőre ismét összeáll a legendás norvég black metal zenekar. Egyelőre annyi biztos, hogy egy bulit adnak a Wackenen, de elég valószínű, hogy máshol is koncerteznek majd. (Fotó: Gyémánt Krisztián)

Az Emperor az egyik legnagyobb hatású norvég black metal csapat. 1991-es megalakulásuk után tíz évig léteztek, ezalatt négy nagylemezük jelent meg. Első két albumuk nem csak a szűken vett műfaj legjelentősebb lemezei közé kerül be állandóan, hanem a metál stílus legfontosabb alkotásainál is rendre számon tartják. A feloszlás után Samoth inkább death metalt játszott, míg Ihsahn felfedezte magában a Nagy Művészt, és az avantgárd felé fordult. Samoth egyébként bohó fiatalkorában, a burzumos Varg Vikerness-szel együtt tagja volt a norvég templomgyújtogató galerinek is, aminek következtében 16 hónapot ült börtönben. Emiatt aztán 2006-ban nem kapott USA vízumot sem, így az Emperor nélküle koncertezett az Államokban.


metál hír black emperor



Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása