2013.10.22. 10:30 – Lángoló Gitárok

Alvópóló - Konyha-klippremier

Megújult a Lángoló!

Olvasd cikkeinket az új oldalunkon, ahol az eddigieknél jóval több tartalom vár!

Konyha_sajtofoto.jpgVadonatúj dallal és hozzá egy videoklippel jelentkezik a háromtagú Konyha zenekar, akiknek tavaly megjelent bemutatkozó albumáról, a Konyhanyelvről mi is beszámoltunk a Lángoló Gitárokon. A dalokat és a klipjeik számát tekintve mondhatni rendkívül termékeny csapat Alvópóló című dala elmondásuk szerint a Konyha fennállásának legkedvesebb és legszemélyesebb felvétele lett. “Szövegében ez egy nagyon személyes dal, az elengedésről szól. Az alvópóló - többeknél: alvóspóló - kulcsfontosságú tárgy, nagyon intim dolog hogy valaki a ruhádban alszik, persze erre csak utólag döbbensz rá. Szakításkor komoly konfliktus-forrás lehet, hogy kinél végzi az alvópóló” – mondja a dalról a zenekar énekes-dalszerzője, Szepesi Mátyás. (Fotó: László "Mais Monsieur" Loren)

Hangszerelésében a felvétel merőben eltér a Konyha - debütálásakor megismert - koszos-garázsrockos hangzástól. Nincs benne túlvezérelt gitár és hagyományos dob-groove, cserébe viszont van benne nagybőgő és zongora - az alap-ritmust pedig egy kulcscsomó adja, ironizálva a dal első szavaival ("Kulcscsomó, kulcscsomó"). “Eredetileg úgy terveztük, hogy egy külön EP-t rögzítünk akusztikus dalokkal, de annyira hamar összeállt a dal, hogy végül útnak engedtük egyedül” – teszi hozzá az énekes.

A videóklipet Miló Gábor jegyzi, akit legtöbben a Bermuda zenekarnak készített klipjei nyomán ismerhettek meg. "Bár az alapötletet - egy lány keresi az alvópólót a lakásban - készen kapta tőlem, Gábor nagyon ráérzett a dalra - mesélte Szepesi. “Egyszerű eszközökkel operálva sikerült rendkívül különleges és emlékezetes klipet csinálnia. A forgatás is pontosan ilyen egyszerű volt. Minden annyira magától értetődő módon történt meg, hogy szinte észre sem vettük és már készen is voltunk - negyedórányi forgatott anyaggal a memóriakártyán mondtuk ki hogy ennyi, megvagyunk! Mindössze két váratlan dolog történt a forgatáson, amire nem voltunk felkészülve: egyrészt sikerült a délelőtti forgatáson kellemesen becsípnünk a kelléknek szánt vörösbortól, ezalatt pedig a forgatás helyszínéül választott lakás észrevétlenül "ellopta a főszerepet". Alább a klip.

A zenekarral egyébként legközelebb október 25-én, vagyis most pénteken lehet találkozni a Gozsdu Manó Klubban, ahol a The Bosky társaságában adnak koncertet, de október 31-én fellépnek a KETTŐNÉGY Halloween buli+Gumizsiráf-díjátadóján a Dürer Kertben is, valamint Péterfy Boriék előtt, a Love Band decemberi nagykoncertjén.


pop rock konyha hír



Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása