2013.11.30. 11:39 – edicsek

Betyárcsúnya metálos pulcsik karácsonyra - Furamörcs ünnepi kiadás #1

Megújult a Lángoló!

Olvasd cikkeinket az új oldalunkon, ahol az eddigieknél jóval több tartalom vár!

master-holiday-sweater_lg.jpgEgyre nagyobb divatőrület a karácsonyi pulcsi, amihez akkor is lehet csatlakozni, ha a cuki sapkás pingvines, vagy az ártatlan tekintetű rénszarvasos béna, merthogy itt vannak a zenekaros karácsonyi pulcsik, hogy egy pillanatra se kelljen senkinek lemondania arról, hogy megmutassa a világnak, hogy márpedig ő még karácsonykor is metálos.


hír furamörcs



2013.11.29. 11:49 – Lángoló Gitárok

Bajdázó remix az MYGL-től

premier!

Megújult a Lángoló!

Olvasd cikkeinket az új oldalunkon, ahol az eddigieknél jóval több tartalom vár!

MYGL.jpgA Bajdázó egyik számából készített remixet MYGL név alatt Szőke Barna (The Qualitons, Nemjuci, Hó Márton és a Jégkorszak). "Az MYGL projekt évekkel ezelőtt kezdődőtt, mozaikszó, a My Girlfriend's Laptop-ból jön. A gitározás mellett kezdtem ezzel foglalkozni, és sokáig tényleg annyira rosszul szóltak a dolgaim, hogy szégyeltem őket bárkinek megmutatni, szerencsére az évek alatt rongyosra hallgatott több kilóméternyi magnószalag csiszolt a hangzáson, de így sem tartom magam technikailag kiműveltnek, szakinak stb...inkább alkotónak." - mondja Szőke. Már alakulóban van egyébként 5-6 saját szám is, amiből elvileg jövőre egy önálló lemez is összejöhet. Hajtás után megmutatjuk a remixet illetve az eredeti Elszállt a madár című dalt is.


premier hír elektronikus bajdázó mygl



2013.11.29. 10:00 – Lángoló Gitárok

Motoros rock and roll hétfőn az R33-ban - Peter Pan Speedrock és a Honky koncertje

Megújult a Lángoló!

Olvasd cikkeinket az új oldalunkon, ahol az eddigieknél jóval több tartalom vár!

ppsr.jpgHétfőn az R33-on lép fel a holland Peter Pan Speedrock motoros rock and roll legenda és az amerikai Honky, a Trousers és a Surf Truckerz tásaságában. Az 1997 óta működő Peter Pan Speedrock utoljára három évvel ezelőtt jelentette meg a We Want Blood! című albumot, de már a következő anyagukon dolgoznak. A texasi Honkyt valahol a ZZ Top és a Pantera között kell keresni, tagjait között olyanok vannak, mint a korábban a Butthole Surfersben és a Melvinsben basszusozó JD Pinkus vagy Bobby Ed Landgraf, a Down mostani gitárosa. Előttük két magyar zenekar melegíti be a közönséget, kezdésként a kamionos szörfrockot játszó Surf Truckerz illetve a Trousers.


ajánló rock koncert hír trousers honky peter pan speedrock



2013.11.29. 08:48 – Lángoló Gitárok

Punkdallal reklámozza magát a Fish! - Ma este lemezbemutató

Megújult a Lángoló!

Olvasd cikkeinket az új oldalunkon, ahol az eddigieknél jóval több tartalom vár!

Nemrég jelent meg a Fish! Konzervzene című nagylemeze, amiről itt már írtunk, tessék azt elolvasni. Sőt, beszélgettünk is az énekessel, szóval teljes körűen lehet róluk tájékozódni. Na, ennek a lemeznek lesz november 28-án, pénteken, tehát ma este a lemezbemutatója a Barba Negrában, amit tényleg ajánlunk, mert a Fish! kiváló koncertzenekar, a poprockpunk dalaikra pedig tényleg lehet szórakozni. Még akkor is, ha a Konzervzenére írtak egy Bad Religion-dalt Kelj fel címmel, de mivel tudjuk hogy őszintén rajonganak a kaliforniai punkokért, ezt betudjuk tiszteletadásnak. A dal szöveges videóját fentebb lehet megnézni, ide klikkelve pedig lehet csatlakozni a bulihoz.


punk pop rock hír fish



2013.11.28. 17:30 – Lángoló Gitárok

Lipi Brown és Tarantino - PASO-klippremier

Megújult a Lángoló!

Olvasd cikkeinket az új oldalunkon, ahol az eddigieknél jóval több tartalom vár!

paso_press.jpg

Mai premierünkben a PASO legfrissebb klipjét nézhetitek meg, amelynek főszereplője nem más, mint a banda dobosa, Lipi Brown, ami persze nem meglepő, ha tudjuk, hogy a Lipi Ride című dal is róla szól. Hogy miért, arra a zenekar énekese, KRSA válaszol a hajtás után.


premier ska hír paso



2013.11.28. 17:00 – Lángoló Gitárok

Miezastíl? - EmptyX & Bigmek-klippremier

nem kérek uborkát a hamburgerbe

Megújult a Lángoló!

Olvasd cikkeinket az új oldalunkon, ahol az eddigieknél jóval több tartalom vár!

bigmek_1.jpgA TheShowCrew videóiról elég sokat írtunk már az eddigi klipmegosztásokban, most viszont Bigmek szólóanyaga kapcsán készült hivatalos videoklip, amit a Lángoló Gitárokon mutatunk be először. Az általunk pont tegnap megkritizált Nyers és rágós,  Facebookról ingyenesen letölthető albumtól független Miezastíl? EmptyX produceri munkájával készült, aki eddig WaTaDub-ként a TheShowCrew alapjait készítette. A garage/house vonalon mozgó, leginkább Dizzee Rascal vagy Wiley munkásságához hasonlítható klipről Bigmek mesélt nekünk: "Legjobban a refrén inspirálta a videó megvalósulását. Tehát a „Mi ez a stíl? - Ki ez a fazon?” kérdésekre építkeztünk. Éppen ezért nem szerettünk volna nagy cselekményt kialakítani, sokkal inkább a jó zenei és képi hangulatra törekedtünk. A cél az volt, hogy minél több, valamint minél érdekesebb stílust és fazont mutassunk be akár öltözködésben, akár táncban, akár cselekvésformában. Így alakult ki az a koncepció, hogy karakteres személyeken egyfajta bohókás divatbemutatóként váltakoznak a ruhák. A cél az volt, hogy egy olyan dolog szülessen meg, amit jó nézni és jó hallgatni." A klipet egyébként Bigmek rendezte illetve az a Birinyi Tamás vágta, akinek kapcsán legutóbb Mongoose videójánál írtunk. A Miezastíl? klipjét megmutatjuk a hajtás után.


premier hiphop hír exkluzív rap elektronikus grime bigmek



2013.11.28. 15:47 – [MTI]

Elkészült Zagar közösségi finanszírozásból készült klipje

Megújult a Lángoló!

Olvasd cikkeinket az új oldalunkon, ahol az eddigieknél jóval több tartalom vár!

zagar2.jpgElkészült az első hivatalos videoklip a Zagar idén áprilisban megjelent nagylemezéhez. A hetvenes évek sci-fi filmjeinek világát idéző videót Barcelona mellett forgatták, a dalhoz egy remixlemez is megjelent a német Mole kiadó gondozásában. A videót Kostil Danila rendezte. "Egy ideje már terveztük, hogy együtt dolgozunk, de aztán nemrég álltak össze a dolgok a forgatáshoz. Egy földöntúli drámai világot akartunk megjeleníteni a hetvenes évek sci-fi filmjeire jellemző analóg technikákkal" - mondta Zságer Balázs zenekarvezető. A forgatás külső helyszíne a Barcelonához közeli cardonai sóbánya, illetve cseppkőbarlang volt, de egy argentin és egy katalán csapat segítségével makettek is készültek a filmhez, ezeket egy barcelonai stúdióban rögzítették. "A végső inspirációt Tarkovszkij híres Solaris című filmje jelentette. A klipben a spanyol Edu Evia és az amerikai Amanda Goldsmith a két főszereplő, illetve a kislányom, Zságer Liza, aki a Light Leaks című Zagar-album borítóján is szerepel" - fejtette ki Zságer. A videó költségeinek fedezéséhez jelentős hozzájárulást jelentett a Zagar úgynevezett crowdfunding kampánya, amelynek keretében a rajongók anyagilag is hozzájárulhattak a videó elkészüléséhez. Hajtás után mutatjuk a klipet és a werkvideót.


hír elektronikus klip zagar



2013.11.28. 14:01 – Lángoló Gitárok

Tényleg Eminem a rapisten

inkább trap god

Megújult a Lángoló!

Olvasd cikkeinket az új oldalunkon, ahol az eddigieknél jóval több tartalom vár!

eminem2_1.jpgLehet, hogy Kanye West a hiphop Jézusaként tekint magára, de Eminem maga a rap istene, legalábbis ez derül ki a Rap Godhoz készült videóból. A Berzerkhöz hasonlóan Eminem itt is megidéz jó pár veterán rappert (Busta Rhymes, 2Pac, N.W.A., Lakim Shabazz), sőt, a 4:26-tól hallható kegyetlen hadarás J.J. Fad '88-as Supersonic című száma előtt tiszteleg. A klip elején a rappert annak a Max Headroomnak öltöztették, aki a világ első virtuális műsorvezetője volt 1984-ben, majd később egy gépre csatlakoztatják, amitől szuperereje lesz és rohadt gyorsan kezd el gesztikulálni. A hatperces szám egyébként még mindig lehengerlő, elképesztően jól áll Eminemnek még ez a vijjogós trapes alap is. Hajtás után mutatjuk a klipet, ami tényleg mindenkinek kötelező.


hiphop hír rap klip eminem



süti beállítások módosítása