2013.12.03. 14:50 – Lángoló Gitárok

Nincs erő - Új Ganxsta Zolee és a Kartel-klip

Megújult a Lángoló!

Olvasd cikkeinket az új oldalunkon, ahol az eddigieknél jóval több tartalom vár!

ganxsta_nincsero.jpgSorrendben harmadik klipjét forgatta legutóbbi, Hatalmat a népnek című lemezéhez a Ganxsta Zolee és a Kartel. A Nincs erő című dal a zeneszerző producer Pierrot által újragondolt változata a hangulatában a Való világ, és a Néhány jó dolog című slágerekhez passzoló dallal összeállt – a kultikus spagetti- western rendező Sergio Leonéhoz hasonlóan – a Kartel dollár trilógiája.

Az újrahangszerelt dalhoz forgatott klip alapötlete és forgatókönyve Ganxsta Döglégy Zolee-hoz köthető, aki több évtizedes pályafutása során most debütált ezen a területen. „Mindenképpen szerettünk volna még egy klipet a hatalmat a népnek lemezről” – mondta el Ganxsta Zolee, aki nemrég érkezett vissza zenekarával Dublinból – „A dalválasztásnál azt is figyelembe vettük, hogy ezzel ne csak a hardcore rappereknek kedvezzünk, hanem mások is szeressék a számot. Az új változatot hallgattuk a Pierrot-val, és akkor jött az ihlet, hogy ehhez a változathoz tökéletesen passzolna képileg, ha bemutatnánk egy napomat az ébredéstől kezdve az edzésen át a zenekari próbáig. A dal ezen változatát nagyon szeretem, egy laza, lüktetős, kicsit szomorú hangvételű nóta, olyan mintha a House of Pain és az Alice in Chains zenélne közösen.”

„A történet teljesen real, abszolút én vagyok. A saját házamban a saját ágyamban,ébredve, a konyha, a kutyáim, minden valódi. A kislányomat Zoét nem azért nem írtuk bele a klipbe mert titkolnám, hanem mert az egész dalnak van egy ilyen magányos farkas feelingje. Ezt éreztettük a fekete-fehér képsorokkal, kissé lehúzó jellege van a dolognak az igaz. A fickó felébred, megkajál, simogatja a kutyáit, majd lemegy edzeni.” – mondta Zolee, és még hozzáteszi - „Nem véletlen, hogy a próbatermes részek már színesben mennek. Ez már pozitív üzenet, a szürke hétköznapok, a taposómalom amit mindannyian tolunk nap mint nap a felkelés, meló edzés stb mellett a zene az, ami erőt ad, így öten ahogyan toljuk, akkor legyőzhetetlenek leszünk.”

A fennállásának 18. évfordulóját ünneplő zenekar az évvégén sem pihen. Facebook profiljuk alapján tele van a Kartel koncertekkel. Szombaton Kiskunfélegyházán tartanak felnőtt mikuláspartit, de Mosonmagyaróvár, Tatabánya, Miskolc, se marad érintetlen idén.


hiphop hír ganxsta zolee kartel



Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása