2013.07.31. 16:37 – KirschAndrás

Moshógép akció – Anthrax-koncertkritika

Megújult a Lángoló!

Olvasd cikkeinket az új oldalunkon, ahol az eddigieknél jóval több tartalom vár!

Anthrax @ Budapest Park, 2013.07.30.

RDA 1850

A családon belüli erőszak gyakoriságáról a mai napig nem állnak rendelkezésünkre pontos adatok. Tudniillik, az érintett metálzenészek jó része rettegésben él, és nem mer feljelentést tenni agresszív felesége ellen. Charlie Benante, az Anthrax dobosa azonban önkéntelenül is az elnyomottak státuszszimbólumává vált, mikor nyilvánosságra került, hogy vadóc neje beverte fejét egy mobiltelefonnal. Hogy az asszony dühét egy kredencen felejtett söröskupak vagy egy elhajigált zoknicsíptető váltotta-e ki, arról nem szól a történet, annyi azonban bizonyos, hogy az eset óta a jó Charlie jogi procedúrái miatt nemigen hagy(hat)ja el az Államok területét. Mint az előzőleg kiderült, ezen a turnén John Dette helyettesíti őt, aki a kilencvenes évek közepén világhírnévre tett szert azáltal, hogy nem volt elég jó a Slayer számára. Hasonló előzmények alapján a szőrszálhasogatóbb rajongók akár fanyalogva is várhatták volna a performanszot, kiváltképp, ha nem voltak tudatában annak, hogy az Anthrax élőben még Lars Ulrich-kal sem tudna nagyot hibázni. (Fotók: Ránki Dániel)


metál thrash anthrax koncerbeszámoló



2013.07.31. 15:44 – Sajó Dávid

Ki adott LSD-t ennek az idiótának? - Chance the Rapper-lemezkritika

Megújult a Lángoló!

Olvasd cikkeinket az új oldalunkon, ahol az eddigieknél jóval több tartalom vár!

chance-the-rapper-acid-rap.jpgChance the Rapper - Acid Rap
(Szerzői kiadás)

Meglehetősen sűrű ez az év kurrens raplemezek tekintetében. 2013-at rögtön A$AP Rocky bemutatkozásával kezdtük, majd jött Tyler, The Creator harmadik sorlemeze, aztán dörrentek a nagyágyúk Kanye West és Jay Z albumaival. Közben elsiklottunk pár friss megjelenés és kifejezetten érdekes mixtape mellett, ilyen például Chance The Rapper április végén megjelent Acid Rap című lemeze. Az ifjú rapper a drill dominálta chicagói rapszíntérből úgy volt képes kiemelkedni a második válogatásával, hogy közben nem szakadt el a szülővárosának sötét oldalától, egyszerűen másik perspektívát adott neki. Chicago ugyanis szép lassan az amerikai hiphop fővárosává válik, elég ehhez mondjuk elolvasni a Complex 25 feltörekvő fiatal rapper listáját, aminek a harmada az illinois-i városból származik. Ez köszönhető a Kanye Westnek, az általa is méltatott Chief Keefnek és a drill színtérnek, de Chancelor Bennett, vagyis Chance The Rapper szinte a teljes ellentéte mindennek, amivel a chicagói rapet azonosítják: fegyverek helyett LSD, rablás helyett acid trip, gettó helyett fehérekkel teli elitgimnázium.

Szerintünk: (4,5/5)
Szerintetek: (4,3/5)

lemezkritika hiphop rap acid rap chance the rapper



2013.07.31. 14:00 – Lángoló Gitárok

Ilyen élőben az Atoms For Peace

Megújult a Lángoló!

Olvasd cikkeinket az új oldalunkon, ahol az eddigieknél jóval több tartalom vár!

Egyszer már megpróbáltuk leírni, hogy milyen élőben az Atoms For Peace, most viszont meg is tudjuk mutatni, hogy hogyan rángatózik együtt Thom Yorke és Flea a színpadon. Az alább nézhető két videó a Soundhalo kedvcsinálója, hogy mindenki menjen fel az oldalukra, és töltse le kiváló minőségben a zenekar július 26-ai, londoni koncertjét. A két dal között ott a Harrowdown Hill is, amit mi simán az exites koncertjük egyik csúcspontjának hívtunk, és ha videón nem is annyira fasza, de azért így is nagyon élvezhető.


pop hír atoms for peace



2013.07.31. 13:10 – Hirdetés

Lenzman és mások az A38-on

Megújult a Lángoló!

Olvasd cikkeinket az új oldalunkon, ahol az eddigieknél jóval több tartalom vár!

lenzman2.jpgBelehúz a programokba a Sziget előtti héten az A38 Hajó, ma például a Kaldera és a LóriPop lép fel a tetőteraszon. Csütörtökön a Nils, a Tetrisz és a Gutenberg halott játszik a tetőteraszon, a koncert után pedig DJ Garfield és Ordiman pakol soul, funk és hiphop lemezeket. Pénteken minden megtelik a hajó programokkal, az orrteraszon a Bladerunnaz DJ-i játszanak soulful drum and bass, garage-t és bass musicot délután öttől, miközben a tetőteraszon este már a Pills és a Blahalouisiana koncertezik, annak végeztél pedig a Spanish Wax folytatja. A koncertterem sem marad üresen, hiszen Mira, Ren, Cheeky és Metha áll majd a keverők mögé. Szombat kora délután a Lick The Click kollektíva kezdi napot az orrteraszon ezzel melegítve be az esti tetőteraszos koncerteket a the Grenma és az Our Youth számára, akik után Tesco Disco buli lesz. Ez a nap sem marad tört ütem nélkül, köszönhetően Lenzman holland drum and bass DJ-nek és Dan Stezónak, akik Statik és Mentalien után játszanak a koncertteremben. A hetet végül a Pluto és az Ed Is On zárja vasárnap a tetőteraszon.


hirdetés tesco disco a38 bladerunnaz lenzman blahalouisiana



2013.07.31. 12:23 – Lángoló Gitárok

Metallica-koncertlemez a Metallica-filmhez

Megújult a Lángoló!

Olvasd cikkeinket az új oldalunkon, ahol az eddigieknél jóval több tartalom vár!

Eddig nem is gondoltunk rá, hogy a Metallica-film mellé járhat majd filmzenelemez is, de most eszünkbe juttatták rendesen. Igen, jön a Metallica Through the Never (Music From the Motion Picture) című album, amin, na ki találja ki mi lesz? Hát természetesen egy Metallica-koncert felvétele. Szóval akinek eddig nem lenne egy ilyen sem a birtokában a sokból, az a filmtől elájulva megveheti akár ezt is. Márpedig a filmtől elájulunk majd, a grandiózusnak ígért látvány mellett az érthetetlen narratív szál miatt is. Ezt Lars Ulrich Metallica-dobos mondta nemrég, aki eddig hiába próbálta bárkinek elmagyarázni miről is szól a film, nem tudta, majd rájött, hogy igazából ő sem érti, pedig három év munkája van benne. Segítünk Ulrichnak! Csak nyilatkozza mindig azt, hogy a Led Zeppelin The Song Remains The Same filmjének pszichedelikus közjátékai adták az ihletet, aztán nem kell tovább magyaráznia semmit. Aki még nem tudná: Antal Nimród rendezett egy filmet, aminek a koncertező Metallica mellett van egy története is. Ebben egy fiatal srác keveredik kalamajkába, miközben valamit el kell vinnie A pontból B-be. Itt a magyar mozikba ki tudja mikor kerülő film trailere alább.


film mozi metál hír metallica



2013.07.31. 11:35 – Lángoló Gitárok

Dentál Armageddon - Anselmo Crew-klippremier

Megújult a Lángoló!

Olvasd cikkeinket az új oldalunkon, ahol az eddigieknél jóval több tartalom vár!

kebelnarkozis.jpgAz Anselmo Crew Dentál Armageddon című száma egy hétköznapi fogfájós téma a zenekarra jellemező szarkasztikusan vidám és kissé beteg stílusban feldolgozva. A dalhoz készült videóban - ami a Lángoló Gitárokon látható először - egy spanyolul rappelő őrült professzor és pszichopata asszisztense látható, akik az együttes soraiból kikerülő furcsa pácienseket kezelik, miközben szexi nővérkék kebelnarkózissal bódítják őket. Ezalatt dögös brazil táncosnők ugrálnak körülöttük, a fogorvosi rendelő pedig diszkóvá változik. Az Anselmo Crew ma este hét órakor játszik a Zöld Pardonban az Ocho Macho előtt, a friss kisfilmet pedig megmutatjuk a hajtás után.


premier ska hír exkluzív anselmo crew



2013.07.31. 10:23 – Lángoló Gitárok

Mercy - Új TV on the Radio-dal

Megújult a Lángoló!

Olvasd cikkeinket az új oldalunkon, ahol az eddigieknél jóval több tartalom vár!

tv2.jpgKét év után új kislemezzel tért vissza a brooklyni TV on the Radio. Arra egyelőre nem tudni semmit, hogy a Mercy esetleg egy következő stúdióalbumon szerepel majd vagy csak egy alkalmi dalról van, mindenesetre ez az első megjelenése a zenekarnak Dave Sitek Federal Prism kiadójánál, miután otthagyták az Interscope-ot. A Huffington Poston bemutatott szám minden bizonnyal nem az utolsó, legalábbis Kyp Malone egy másik, egyelőre még kiadatlan számról, a Million Milesról is beszél. Emiatt is érdemes követni Sitek kiadójának Soundcloudját, ugyanis a zenész-producer szerint a következő hetekben rendszeresen kerülnek fel az oldalra új zenék. A TV on the Radio Mercy című száma ezen a linken érhető el.


indie rock hír tv on the radio art rock



2013.07.31. 09:30 – Lángoló Gitárok

Take Back the Night - Új Justin Timberlake-videó

Megújult a Lángoló!

Olvasd cikkeinket az új oldalunkon, ahol az eddigieknél jóval több tartalom vár!

jt3.jpgItt az első videó Justin Timberlake The 20/20 Experience albumának második részéről, amiben az énekes jó sokat táncol New Yorkban. Voltaképpen ebből áll az egész klip, Timberlake három különböző helyen táncikál: a kínai negyedben egy étterem előtt, egy szórakozóhelyen tele idegenekkel és a New York Yankees baseballcsapat stadionjában a színpadon. Ja, és egy autó is látható néha, aminek nem igazán értjük a funkcióját, de érdemes ezt is külön kiemelni, mert a fölöslegesen hosszú, hatperces videó már a második perctől olyan dögunalmas, hogy még Timberlake részleges higanymozgása sem segít az élményen túl sokat. Az előadó új nagylemeze szeptember végén jelenik meg, addig meglehet nézni tőle a Take Back the Night videóját.


pop hír klip justin timberlake



2013.07.30. 16:25 – _Hóember_

Riggs és Murtaugh – Run the Jewels-lemezkritika

Megújult a Lángoló!

Olvasd cikkeinket az új oldalunkon, ahol az eddigieknél jóval több tartalom vár!

run-the-jewels-cover-1373904337.jpgRun the Jewels - Run the Jewels
(Fool's Gold)

Killer Mike soha nem volt szokványos rapper. Ugyan karrierje elején hatalmas lökést adott neki, hogy az Outkasttel tető alá hozta az A.D.I.D.A.S. című örökzöldet, és rengeteg jó nevű MC-vel készített számokat, mégsem volt soha az a mainstream karakter, aki bugyuta klub himnuszokhoz adja a nevét. Legutóbbi szólólemezén egészen addig merészkedett, hogy a zenei direktor székét teljes egészében átadta annak az El-P-nek, aki hajmeresztő, indusztriális ritmusaival már ’97 óta tartja lázban az undergroundot. Az alkalmi duó mostanra igazi csapattá érett – valami olyasmivé, mint Riggs és Murtaugh a Halálos fegyverben, csak bővebb gatyában. A két veterán szöveggép Run The Jewels néven pillanatok alatt összerakott egy olyan lemezt, amely eséllyel pályázhat a 2013 legjobb raplemeze dicső címére. Nyilván a dologhoz még Earl Sweatshirtnek is lesz némi hozzáfűzni valója augusztus 20-án, de addig is nézzük, mit tud a cím nélküli alkotás.


lemezkritika hiphop rap ezt hallgasd killer mike run the jewels el-p



süti beállítások módosítása